Mihai Popa rupe tăcerea după ce a apărat două penalty-uri în derby-ul cu Petrolul, iar intervențiile sale au fost anulate. Ce i-a transmis arbitrul când l-a eliminat

Marius ANGHEL 12 Jul. 2020, 12:21 Liga 2

Mihai Popa, portarul de 19 ani al echipei Rapid, este numit de echipa giuleșteană ”eroul moral de la Ploiești”, după derby-ul cu Petrolul, desfășurat sâmbătă seară și încheiat la egalitate, scor 0-0, deși jucătorii lui Dan Alexa au încheiat meciul cu doi eliminați. Tânărul goalkeeper a apărat două lovituri de pedeapsă, în care brigada de arbitri a dictat repetarea lor, fiindcă Popa nu a respectat regulamentul. Fiindcă a repetat greșeala, jucătorul a și fost eliminat.

În superioritate numerică din minutul 28, când Rareș Lazăr a văzut al doilea galben și a fost eliminat, Petrolul a beneficiat și de un penalty în repriza secundă, în minutul 65, când Mario Bratu a fost faultat de Facundo Mallo. Ce a urmat poate fi văzut rar pe un teren de fotbal, într-o competiție profesionistă.

Mihai Popa, eliminat după ce a încălcat regulamentul la cele două lovituri de pedeapsă apărate

Sergiu Arnăutu a bătut slab, în stânga, iar Mihai Popa a parat, însă asistentul Ferencz Tunyogi (Zalău) i-a solicitat arbitrului central Iulian Dima (București) ca execuția să fie repetată, fiindcă portarul a pășit doi metri în față până când atacantul Petrolului să lovească mingea. Popa trebuia să aibă măcar un picior pe linia porții, iar pentru că a încălcat regulamentul a și primit cartonașul galben.

Apoi, Laurențiu Marinescu a decis să bată lovitura de pedeapsă. Mijlocașul a tras în dreapta, însă și de această dată Mihai Popa a parat, însă a comis aceeași eroare. A avansat doi pași în față înainte de execuție, iar Tunyogi a dictat din nou repetarea loviturii. Rapidiștii s-au simțit vânați și au protestat vehement. Mihai Popa a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, iar în poartă a intrat rezerva Alexandru Tătaru, în locul lui Marian Drăghiceanu.

La a treia execuție și-a încercat norocul David Meza Colli. Acesta l-a avut acum în față pe nou-intratul Alexandru Tătaru, iar înălțimea portarului pare că l-a deranjat pe petrolist. Mijlocașul a executat în forță, pe centru, însă a trimis peste transversală, în peluză. Scorul a rămas, astfel, egal.

Mihai Popa: ”Bătaie de joc! Nu se poate așa ceva”

Mihai Popa a avut o criză de nervi atunci când a fost eliminat. Tânărul portarul a lovit bara porții, a început să plângă și a continuat să apostrofeze decizia arbitrilor chiar și din tribună, acolo unde a mers după ce a văzut cartonașul roșu. Popa a vorbit despre ce i-a spus arbitrul la penalty-urile repetate.

”Nu prea ar mai fi nimic de comentat. S-a repetat primul penalty, am înțeles, dar la al doilea am ieșit foarte puțin, m-am uitat la reluare. Bătaie de joc! Nu se poate așa ceva. La primul penalty știam că Arnăutu se oprește, se uită și bate în dreapta mea.

Arbitrul mi-a spus că la ieșirea de pe linia porții se primește cartonaș galben. Mi-a spus că am ieșit și așa se procedează, nu am primit cartonașe pentru proteste. Petrolul mi s-a părut o echipă bună, dar noi am jucat în zece oameni din minutul 25. Și am avut ocazii chiar și în nouă oameni, asta spune multe despre noi”, a comentat Mihai Popa, pentru Rapid TV, faza care i-a adus eliminarea.

Pentru că a fost eliminat cu două cartonașe galbene, Mihai Popa va rata un singur meci al Rapidului, cel din etapa a 3-a a play-off-ului, cu Campionii FC Argeș, programat la București, la data de 21 iulie, de la ora 18:30.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primvs-derby-pe-ilie-oana-de-la-ora-2015-petrolul-si-rapid-joaca-o-finala-in-play-off-ul-ligii-2-ce-au-spus-costel-enache-si-dan-alexa-despre-intalnirea-care-se-19138896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/crize-de-nervi-si-frustrare-pe-ilie-oana-portarul-rapidului-eliminat-si-trei-penalty-uri-consecutive-ratate-de-catre-petrolul-foto-19138982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laurentiu-marinescu-si-visul-urat-trait-cu-rapid-astept-sa-ma-trezesc-sa-cred-ca-nu-a-fost-adevarat-capitanul-lupilor-crede-ca-petrolul-este-blestemata-19139042

 

Marius ANGHEL 12 Jul. 2020, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă