Răspunsul arădenilor la comunicatul timișorenilor. Suporter Club UTA: „Pentru noi este important să umplem Motorul cu fularele alb-roșii ale utiștilor vechi”

Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 17:57 Liga 2

Arădenii nu au rămas fără reacție după ce Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria” a publicat comunicatul în care își expunea regretul că șefii clubului UTA Bătrâna Doamnă nu sunt deschiși la promovarea și respectarea fotbalului și implicit a ideii de derby. Fanii Politehnicii își spuneau nemulțumirea față de faptul că utiștii nu au dorit să găsească soluții rezonabile în așa fel încât pe stadionul Motorul să vină mai mulți susținători „alb-violeți”, nu doar 97, câte bilete li s-au acordat.

Suporter Club UTA a emis, la rândul său, un comunicat în care ia apărarea conducătorilor echipei UTA Bătrâna Doamnă. Fanii clubului arădean nu se simt deloc mândri atunci când văd cum arată stadionul Motorul și condițiile pe care Aradul le oferă astăzi și spun că decizia de a acorda un număr atât de mic de bilete galeriei Politehnicii se datorează faptului că „utiștii trebuie să aibă prioritate pentru a vedea meciul pe viu, din tribune”. Aceștia mai spun că, pentru ei, este mai important în acest moment ca stadionul Motorul să se „umple cu fularele alb-roșii ale utiștilor vechi”, decât să ofere șansa rivalilor să asiste într-un număr cât mai mare la meciul de duminică.

Altfel, Suporter Club UTA face încă un apel către autoritățile orașului Arad cu privire la urgentarea lucrărilor de reconstrucție a stadionului „Francisc Neuman” pentru ca la următorul meci dintre echipele Aradului și Timișoarei cele două grupuri de suporteri să asiste într-un număr cât mai mare.

Iată comunicatul emis de Suporter Club UTA:

„Suntem de-acord cu cele enunțate în prima parte. În ultimii ani, fotbalul românesc a fost într-un regres continuu la toate capitolele, situație care a afectat echipele de tradiție, acestea fiind nevoite să apeleze la diferite forme de reorganizare. Drept urmare s-a ajuns la situația în care echipe care nu reprezintă aproape pe nimeni să își dispute partide de prime ligă, iar echipe care însuflețesc zeci, sute de mii de suporteri să se zbată în ligile inferioare. Este îmbucurător faptul că printre echipele anonime își fac loc și cluburile de tradiție, susținute uneori și financiar de către suporteri. Din acest motiv am respectat din primul moment decizia suporterilor timișoreni în privința modului cum au ales ca Politehnica Timișoara să continue. Din păcate, peste doar un an, și noi a trebuit să trecem prin furcile caudine ale unei decizii grele, dar care s-a dovedit în cele din urmă benefică pentru UTA.

După ani de zile de instabilitate, socotind de la ultima retrogradare din Liga I deși ne putem duce mai în spate, anul trecut UTA a fost aproape de Liga I. Cu acea ocazie, suporterii arădeni, cei din afara cercului poate mai restrâns al fidelilor, s-au reapropiat de echipă. La mai multe meciuri din campionat și culminând cu cele două meciuri de baraj, „stadionul” „Motorul” s-a dovedit a fi mult, mult prea mic pentru cererea de bilete. Suntem la al treilea an pe „Motorul”, echipa a ajuns deja la un nivel care presupune, într-adevăr, să își joace meciurile de acasă pe un stadion de fotbal. Din păcate însă, acestea sunt condițiile pe care Aradul le poate oferi astăzi. Nu ne place nici nouă, nu ne simțim deloc mândri atunci când vedem cum arată stadionul Motorul, nu ne amintim deloc cu plăcere de scenele de la barajul contra lui FC Voluntari și am prefera să nu mai dăm goluri datorită noroiului.

Din punctul nostru de vedere, în aceste condiții improprii pentru un derby adevărat, cu cererea de bilete din partea suporterilor arădeni depășind cu mult numărul locurilor din stadion, utiștii trebuie să aibă prioritate pentru a vedea meciul pe viu, din tribune. Suntem convinși că și oaspeții noștri de duminică ar fi gândit la fel dacă s-ar fi aflat în situația noastră. Înțelegem dificultatea de a împărți acel număr mic de bilete, dar pentru noi este mai important în acest moment să umplem „Motorul” cu fularele alb-roșii ale utiștilor vechi. Din această cauză am optat și pentru vânzarea a trei bilete deodată și nu mai mult de două pachete pe persoană.

Am fost nevoiți să încurajăm clubul în a lua decizia corectă și normală față de suporterii arădeni, dar și în ideea diminuării riscurilor organizatorice pentru clubul nostru.

În încheiere, facem încă un apel către autoritățile orașului cu privire la urgentarea lucrărilor de reconstrucție a stadionului „Francisc Neuman”. Sperăm ca lucrările să nu mai întârzie, chiar dacă acum s-ar afla „înaintea planului”, indiferent de modernizările suplimentare ce se vor a fi făcute. UTA are nevoie de un stadion de fotbal, astfel încât următorul derby UTA – Poli să poată fi inclus în galeria frumoasă a confruntărilor de altă dată”, sună comunicatul emis de Suporter Club UTA.

CITEȘTE AICI comunicatul emis de Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, Peluza Sud Timișoara

 

UTA a scos la vânzare pachetul de bilete pentru următoarele trei meciuri

În altă ordine de idei, clubul UTA Bătrâna Doamnă a anunțat că, începând de astăzi, 9 noiembrie, s-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu ASU Poli Timișoara. Acestea se distribuie exclusiv la Old Lady”s Pub, din strada Poetului, nr. 5.

Biletele se vând la pachet cu ultimele două meciuri din acest an, cele cu ACS Berceni și Foresta Suceava (primele două etape din retur urmează să se desfășoară tot în acest an). Pachetul total costă 30 de lei de persoană și pot fi achiziționate – cu prezentarea cărții de identitate – maxim două de persoană. Abonamentele sunt valabile.

Programul vânzării biletelor:

Miercuri, 9 noiembrie, orele 16:00 – 20:00.
Joi, 10 noiembrie, și vineri, 11 noiembrie, orele 10:00 – 20:00.

În cazul în care nu se epuizează, bilete vor fi și la stadion, în ziua meciului.

 

  • UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara, două dintre echipele susținute de suporterii a două cluburi cu tradiție în fotbalul românesc care astăzi nu mai există, UTA și Poli, se vor întâlni, pentru prima dată oficial în scurta lor existență, în cea de-a 16-a etapă a campionatului Ligii 2. La patru ani și jumătate de la ultima întâlnire directă a celor două grupuri de suporteri, arădeni și timișoreni, interesul pentru partida de duminică, de la stadionul Motorul din Arad, este una extrem de ridicată. Cum micuța arenă unde își desfășoară meciurile de pe teren propriu UTA Bătrâna Doamnă va permite accesul a maxim 2000 de spectatori, dintre care aproximativ 100 de locuri vor fi cedate oaspeților.
  • Meciul UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica Timișoara, ce contează pentru etapa a 16-a a Ligii 2, e programat să se desfășoare duminică, de la ora 14:00, pe stadionul Motorul din Arad. Înaintea acestui joc, UTA e pe locul 6 în Liga 2, cu 26 de puncte, iar ASU Poli e pe 15, cu 12 puncte.
Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 17:57 Liga 2
Pe aceeași temă