Rapidul s-a înscris în campionat, însă nu și-a rezolvat problema bugetului

13 Jul. 2012, 16:30 Liga 2

Microbistii suceveni pot rasufla usurati. Vor vedea din nou fotbal de Liga a 2-a pe Areni, dupa o pauza de doi ani si jumatate. In ciuda incertitudinilor ce au planat in ultimele saptamani asupra echipei, Rapid Suceava s-a inscris la startul viitorului sezon al Ligii a 2-a, primul din istoria clubului la acest nivel.

Acest lucru a fost confirmat de catre presedintele gruparii „ceferiste”, Gabriel Clim, care a precizat ca „alb-visinii” nu si-a rezolvat inca problemele financiare, urmand sa mizeze pentru moment doar pe cele doua miliarde de lei vechi pe care le mai au de primit in acest an din partea Primariei Municipiului Suceava. „Astazi, am trimis toate actele la Federatie si putem confirma ca suntem inscrisi in Liga a 2-a. Nu am rezolvat inca problema bugetului. Deocamdata mizam doar pe bani pe care ii mai avem de primit in acest an de la Primarie”, a declarat presedintele Rapidului, Gabriel Clim.

In viitoare editie de campionat a Ligii a 2-a, ce va debuta pe data de 18 august, Rapid Suceava va face parte din seria intai, acolo unde va infrunta cel mai probabil urmatoarele formatii: Sportul Studentesc, Delta Tulcea, Sageata Navodari, Fc Botosani, Cf Braila, Fcm Bacau, Farul Constanta, Callatis Mangalia, Dunarea Galati, Astra II Giurgiu, Cs Otopeni, Dinamo II Bucuresti si nou-promovatele Unirea Slobozia, Acs Buftea si Acs Corona Brasov. Componenta exacta a celor doua serii si programul jocurilor vor fi stabilite saptamana viitoare, dupa expirarea termenului de inscriere a echipelor in campionat.

Puține speranțe în CJ

Prima declaratie oficiala despre fotbal a presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, nu ofera prea multe motive de optimism. Seful deliberativului judetean a vorbit evaziv despre finantarea Rapidului, rezumandu-se in a se declara microbist.

In cadrul sedintei de astazi a Consiliului Judetean, Catalin Nechifor a fost rugat de catre consilierul PSD Neculai Bosancu sa gaseasca solutii pentru a ajuta echipa Rapid.

„Am purtat discutii cu finantatorii de la Rapid si Sporting. Bugetul Consiliului Judetean nu se poate compara de nici o culoare cu ce are la dispozitie Primaria si Consiliul Local Suceava. Selectia de proiecte pentru fondurile destinate sportului a fost organizata la inceputul anului, iar acum noi suntem datori celor care au castigat acele finantari nerambursabile. Din pacate, legea nu ne permite sa avem o a doua sesiune de finantari decat in conditiile in care veniturile proprii se majoreaza, ceea ce nu cred ca se va intampla. Eu am incercat sa dau o mana de ajutor si rog comisia de specialitate sa poarte discutii mai consistente. Nu vreau sa ma transform intr-un manager de club sportiv. Suntem cu totii microbisti, trebuie sa ajutam fotbalul sucevean, dar doar in conditiile in care exista un interes clar si definit din partea celor care sustin financiar, logistic si managerial aceste cluburi”, a raspuns Catalin Nechifor.

Sursa: Gazeta de Suceava

13 Jul. 2012, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă