Rapidul, la cea mai mare performanță din istoria clubului: „Nici cei mai împătimiți suporteri ai noștri poate nu visau”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2014, 12:08 Liga 2
Rapidul, la cea mai mare performanță din istoria clubului:**

Rapid CFR Suceava a intrat în vacanța de iarnă cu o clasare pe locul al doilea în ierarhia Seriei I a Ligii 2, poziție ce reprezintă cea mai bună performanță din istoria clubului. Această realizare nu reprezintă puțin lucru pentru o echipă care în ultimii ani s-a luptat din greu pentru salvarea de la retrogradare și care se bazează pe unul dintre cele mai mici bugete din eșalonul secund.

Saltul față de ediția precedentă de campionat este demonstrat foarte clar și de statistică. Astfel, în cele 16 etape scurse până acum, sucevenii au reușit să acumuleze 31 de puncte, cu două mai multe față de cât adunaseră în cele 32 de runde din sezonul precedent. De asemenea, cu 14 goluri încasate, rapidiștii au cea mai bună apărare din serie, la egalitate cu Academica Argeș Pitești, iar cele 34 de goluri marcate îi plasează pe locul secund în clasamentul eficacității din întreg eșalonul secund, după FC Voluntari, care are 45 de goluri înscrise.

„Am avut un sezon de toamnă extraordinar, la care nici cei mai împătimiți suporteri ai noștri poate nu visau. echipei, Daniel Bălan și Dorin Semeghin, au rămas în continuare motoarele echipei chiar dacă au trecut de prima tinerețe, iar majoritatea jucătorilor transferați în vară, mă refer aici la Andrei Rohețki, Florin Plecanciuc, Dragoș Sfrijan, George Apostol sau Marius Matei, s-au cuplat perfect în angrenajul echipei. A contat mult în starea de spirit pozitivă de la echipă și stabilitatea financiară din acest sezon, care nu ar fi fost posibilă fără aportul Consiliului Local Suceava”, a declarat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Dintre cele 34 de goluri marcate până acum de Rapid CFR Suceava în campionat, 20 au fost reușit de Marius Matei și Mircea Negru. Cei doi atacanți ai trupei pregătite de Bogdan Tudoreanu au înscrie fiecare de câte 10 ori, performanță ce îi clasează pe ambii în fruntea clasamentului golgheterilor întregii Liga 2, la egalitate cu atacantul Voluntariului Marius Ene. În Seria a II-a, cei mai buni marcatori sunt Valentin Munteanu (AFC Fortuna) și Vasile Buhăescu (Metalul Reșița), cu câte 7 goluri de fiecare.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 10 Dec. 2014, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă