Pentru ca echipa să nu promoveze degeaba, administratorul judiciar al Rapidului, Cristina Andronache, a trimis o cerere la Comisia de Licențiere ca, în cazul în care planul de reorganizare nu va fi aprobat până pe 31 martie, să primească, totuși, licență provizorie. Astfel, dacă până la finalul lunii iunie, când Comitetul Executiv al FRF va omologa rezultatele din Liga I și Liga a-II-a, planul va fi confirmat, licența va fi definitivă. Dacă, însă, judecătorul nu va fi de acord cu planul de reorganizare, licența va fi ridicată!
Rapidiștii și-au argumentat cererea prin faptul că termenele date de Tribunalul București sunt lungi și că, astfel, ar risca să nu aibă planul aprobat de judecătorul sindic până la data limită impusă de FRF, 31 martie 2014.
Rapidiștii, la mâna UEFA
Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire a cluburilor din Liga I și cele care au șanse să promoveze din Liga a II-a. Tema discuției s-a centrat pe cerințele pe care trebuie să le îndeplinească grupările implicate pentru a primi licență. Astfel, directorul Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a lăsat de înțeles că nu este posibil ca Rapid să primească licență provizorie. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că giuleștenii nu au depus cererea de modificare a Regulamentului până la 31 octombrie 2013. Însă Viorel Duru a omis faptul că Regulamentul pentru acordarea licenței s-a modificat, din nou, pe 31 octombrie 2013, iar Rapid nu putea să ceară ceva care nu exista. Însă pentru a nu avea probleme, Viorel Duru i-a transmis lui Adrian Stângaciu, directorul departamentului juridic al FRF, să trimită o adresă la UEFA și să ceară lămuriri dacă pot să-i acorde Rapidului licență provizorie.
Articol scris de Victor STOICESCU