Rapid și-a mai dorit un jucător de la Metaloglobus, însă tactica aplicată a fost ca în cazul fraților Herea. ”Eram în cantonament în Antalya când au avut discuția”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 12:04 Liga 2
Rapid și-a mai dorit un jucător de la Metaloglobus, însă tactica aplicată a fost ca în cazul fraților Herea. ”Eram în cantonament în Antalya când au avut discuția”

În pauza de iarnă, în campania de transferuri, Rapid a avut discuții cu Ovidiu Herea (36 de ani, la 26 martie), pentru ca el și fratele său, Claudiu (31 de ani, la 16 martie), să lase Metaloglobus, echipa cu care se aflau în ultimele șase luni de contract, și să se alăture giuleștenilor în lupta pentru promovarea în Liga 1.

Conducerea Rapidului îi dorea pe cei doi jucători doar dacă veneau din postura de liberi de contract, ba chiar ei să poarte negocierile de despărțire cu Metalologus. Cum Victor Angelescu și compania nu au făcut nicio ofertă clubului rival la play-off pentru frații Herea, totul a picat, iar doi dintre cei mai doriți fotbaliști de fanii giuleșteni au rămas la Metaloglobus.

Mai mult, Rapid l-a contactat și pe Alexandru Coman, însă, la fel ca în cazul fraților Herea, totul s-a rezumat la discuții, nu și la oferte de transfer.

Marius Burcă, despre cât de mult l-a vrut Rapid pe Ovidiu Herea: ”Ei l-au dorit, dar la nivel declarativ. Nu știu dacă era vorba inclusiv de Claudiu”

Președintele clubului Metaloglobus, Marius Burcă, a povestit la ProSport LIVE care a fost, în realitate, tactica Rapidului în privința fraților Herea. Burcă a avut o scurtă discuție cu Ovidiu Herea, în care i-a spus că nu e de acord cu plecare sa, mai ales că e căpitanul echipei și se dorește promovarea. Era dispus să analize o ofertă financiară din partea giuleștenilor, însă aceasta nu a venit.

”N-a fost nicio telenovelă. Eu cred că le-am răspuns celor de la Rapid cât se poate de elegant, de civilizat. Avem o relație nu bună, ci foarte bună cu cei de la Rapid. Ei au vrut să ia un jucător ca Ovidiu Herea și sunt ferm convins că 21 de echipe din 21, la începutul campionatului, i-ar fi dorit pe frații Herea. Ce nu am înțeles eu e de ce nu le-a făcut o ofertă în vară, când erau liberi, și, dacă tot și-au dorit, de ce nu a făcut o ofertă scrisă către club. Nu știu dacă trebuie să-i spunem neapărat telenovelă. Ei și l-au dorit, dar la nivel declarativ.

Ovidiu a avut o poziție foarte corectă, inclusiv acum, în iarnă. A venit omul, ne-a spus că a avut o discuție, că e dorit acolo, că știe că are încă jumătate de an contract și ne-a întrebat ce considerăm. I-am spus clar că este căpitanul echipei, nu pot să îi dau drumul.

Nu știu dacă era vorba inclusiv de Claudiu. Păi când dai drumul la doi jucători de o asemenea valoare noi, practic, ar fi însemnat că am aruncat prosopul ca la box și am fi spus că nu ne mai interesează play-off-ul. A durat cred că 3-5 minute discuția. A înțeles și, repet, a fost foarte corect. Știa că are contract, a și spus și a zis că dacă îl doresc să ia legătura cu mine. Și cred că le-a și transmis celor de la Rapid”, a spus Marius Burcă la ProSport LIVE.

Ovidiu Herea are 8 goluri marcate în 16 meciuri disputate, toate începute ca titular, în acest sezon pentru Metaloglobus și este unul dintre golgheterii campionatului Ligii 2, alături de Cătălin Hlistei (Rapid) și Claudiu Bălan (”FC U” Craiova).

Claudiu Herea are 4 goluri date pentru Metaloglobus în acest sezon, în care are 15 meciuri disputate, în toate începând ca titular și în cinci dintre ele fiind înlocuit.

Ovidiu Herea este golgheterul echipei Metaloglobus și al Ligii 2, în ciuda vârstei înaintate pe care o are pentru un fotbalist. Foto: George Filip / Mediafax Foto

Rapid și l-a dorit inclusiv pe Alexandru Coman, însă oferta către Metaloglobus n-a trimis-o

Conducătorul clubului Metaloglobus a dezvăluit că Rapid și l-a mai dorit în pauza de iarnă de la echipa sa și pe Alexandru Coman, un alt fost jucător al giuleștenilor care evoluează de o bună perioadă pentru formația din cartierul Pantelimon. Șefii vișiniilor l-au contactat pe jucători de bandă chiar când acesta se afla în cantonament în Turcia cu Metaloglobus, însă, și în cazul său, pretențiile erau ca în cazul lui Ovidiu Herea. Să meargă gratis la Rapid.

”A fost vorba și de Coman. Din câte știu eu, au avut o discuție, pentru că o ofertă trebuia să vină pe adresa celor de la Metaloglobus, chiar în perioada în care noi eram în cantonament în Antalya. Unde să mai găsesc eu, în patru-cinci zile de transfer, încă un jucător de valoarea lui Coman și, pentru a fi corecți, la banii pe care îi ia. Dacă privim din punct de vedere al jucătorului, i-aș fi dat drumul și lui, și lui Ovidiu, și la mai mulți, pentru că era un alt nume și poate alți bani, însă trebuie să te gândești și la Metaloglobus. Ca să nu mai spun că dacă oferta era din prima ligă, și acolo era de discutat. Însă, aici, să mă ierte Dumnezeu!, cât iubit, respectăm clubul Rapid, nu spune nimeni 100 la sută că vor fi în primele șase sau că vor promova”, a povestit Marius Burcă la ProSport LIVE.

Alexandru Coman (29 de ani) a fost lansat în fotbal de Rapid, pentru care a jucat atât în Liga 1, cât și în Liga 2. La Metaloglobus, jucătorul polivalent evoluează din mara lui 2019, iar în sezonul actual are 13 meciuri (11 ca titular) și un gol marcat (cu Aerostar, 3-0).

Alexandru Coman s-a lansat în fotbal de la Rapid și cu siguranță și-ar fi dorit revenirea la echipa din Giulești, însă clubul Metaloglobus n-a primit nicio ofertă din partea vișiniilor pentru a-l lăsa să plece. Foto: George Filip / Mediafax Foto

Dintre frații Herea, Claudiu are salariul mai mare, însă nici acesta nu este jucătorul cu cei mai mulți bani primiți la Metaloglobus

Metaloglobus are un buget de 450-500 de mii de euro, din care doar jumătate este destinat salariilor jucătorilor.

Marius Burcă spune că lotul actual este precum o familie, motiv pentru care mulți dintre jucători au preferat să rămână la club în iarnă, deși au avut oferte mai bănoase. Inclusiv frații Herea, vedetele echipei, au ales să continue, deși nu au un salariu mare. Nici măcar nu sunt cei mai bine plătiți jucători de la Metaloglobus, după cum a dezvăluit Marius Burcă.

”Frații Herea nici măcar nu au cele mai mari salarii de la Metaloglobus. Undeva al patrulea, al cincilea salariu îl are Ovidiu și undeva al doilea, al treilea îl are Claudiu. El are mai mult. Să știți că, în momentul în care am negociat, am negociat la pachet, ca să zic așa, cel care a lăsat de fiecare dată de la el și cel care și-a susținut fratele a fost Ovidiu. La pus pe Claudiu pe primul plan de fiecare dată. E fratele mai mare, a câștigat mult mai mulți bani din fotbal. De fiecare dată l-a pus pe primul loc pe Claudiu și e un lucru foarte frumos. Dacă am bătut palma în 5 minute cu Ovidiu, să spun așa, la Claudiu a durat 10 minute. A negociat el și pentru Claudiu”, a dezvăluit Burcă la ProSport LIVE.

Claudiu Herea e, la fel ca fratele său, om de bază la Metaloglobus. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

După 18 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, Metaloglobus ocupă locul 12, cu 24 de puncte acumulate în 16 meciuri. Rapid e pe locul 9, cu 27 de puncte. Din sezonul regular mai sunt de disputat trei etape, iar cele două echipe speră să prindă una dintre primele șase poziții, pentru a accede în play-off-ul de promovare.

În runda a 19-a, Metaloglobus joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu SCM Gloria Buzău. Rapid joacă duminică, de la ora 13:45, la Unirea Slobozia.

Ediția ProSport LIVE cu Marius Burcă invitat o poți urmări mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=9BYdAz8yQBs&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visul-rapidistilor-s-a-spulberat-presedintele-echipei-metaloglobus-fratii-herea-nu-sunt-transferabili-vrem-sa-mergem-in-play-off-exclusiv-19163529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-steaua-se-lupta-pentru-semnatura-lui-ovidiu-herea-vedeta-metaloglobusului-si-fratele-sau-claudiu-s-ar-fi-inteles-deja-cu-giulestenii-exclusiv-19163276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-burca-a-dezvaluit-ce-buget-are-metaloglobus-si-pe-ce-loc-in-topul-salariilor-se-afla-fratii-herea-modelul-carei-echipe-ajunse-in-liga-1-il-apreciaza-si-urmeaza-se-poate-si-cu-putini-19170913

 

 

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă