Rapid a ajuns la două puncte de liderul ”FC U” Craiova după victoria cu Aerostar. Mihai Iosif, la al treilea succes consecutiv ca interimar al giuleștenilor: ”Băieții sunt descătușați. Victoriile aduc victorii și victoriile aduc zâmbet”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2020, 13:37 Liga 2

Rapid a câștigat cu 3-2 meciul din deplasare cu Aerostar Bacău și a urcat pe locul 4 în Liga 2 la finalul etapei a 13-a. E la egalitate cu Metaloglobus, care e pe poziția a 3-a, dar care are un golaveraj superior: 16-9 față de 20-20.

Giuleștenii au învins penultima clasată, echipă care în precedentele două meciuri remizase cu liderul ”FC U” Craiova (0-0 la Severin) și câștigase cu Petrolul (4-1 la Mogoșoaia), și au înregistrat al treilea succes consecutiv cu antrenorul interimar Mihai Iosif, după 2-1 cu Farul și 1-0 cu ”U” Cluj.

2-0 pentru Rapid din minutul 9. Nastos a fost eliminat în minutul 29, Drăghiceanu a marcat când giuleștenii jucau în inferioritate

Rapid a început fulminant meciul cu Aerostar și în minutul 9 avea deja 2-0. Cătălin Hlistei a înscris din penalty în minutul 2, după ce Drăghiceanu a fost faultat de Chirilă, în timp ce Amir Jorza a punctat în minutul 9 după un un-doi cu Drăghiceanu și o finalizare din stânga la colțul lung.

După o altă ocazie mare a Rapidului, a lui Sefer (14), băcăuanii s-au trezit și au irosit situații bune prin Chirilă (16), Corban (18), din nou Chirilă (22) și Gavrilă (24), pentru ca apoi Anestis Nastos (29) să fie eliminat și să lase formația alb-vișinie în inferioritate. Presingul a continuat, iar Mircea Manole (41), fost jucător la Rapid, a redus din diferență înainte de pauză, cu o lovitură de cap din 6 metri.

În partea secundă, Aerostar a surprins prin faptul că nu a avut reacție să încerce egalarea. Marian Drăghiceanu (52) a punctat pe o fază de contraatac cu un șut din marginea careului, iar golul Rapidului a retrezit gazdele. După un corner din stânga, Crișan a vrut să-și dea autogol, astfel nu se explică reluarea sa cu capul din 6 metri spre propria poartă, Drăghia a parat însă în față, dar Ionuț Chirilă (69) a marcat.

Imediat, băcăuanilor li s-a refuzat un penalty la hențul clar al lui Finica (72), iar minutele de final doar Mihalcea s-a mai zbătut în față pentru a încerca un gol egalizator care n-a mai venit. S-a terminat 3-2 pentru Rapid și echipa interimarului Mihai Iosif revine pe loc de play-off.

Mihai Iosif, la al treilea succes consecutiv ca interimar al Rapidului: ”Atmosfera este extraordinară, nu foarte bună!”

La finalul partidei de pe terenul Aerostarului, Mihai Iosif a spus că partida cu formația băcăuana a fost una de suferință, așa cum se și aștepta, de altfel.

”A fost foarte greu, cum am și anticipat. A fost foarte, foarte greu, un meci de suferință, un meci pe care l-am început perfect, cu 2-0 și după aceea, probabil, am avut impresia că meciul este ușor. Dar, așa cum am vorbit înainte de meci, știam că vom întâlni o echipă care își va dori la fel de mult victoria.

Legăm victoriile și ne bucurăm să o ținem tot așa. Am intrat în zona play-off-ului și sperăm să urcăm cât mai sus. Atmosfera este extraordinară, nu foarte bună! E pe stilul Rapidul. Băieții sunt descătușați. Victoriile aduc victorii și victoriile aduc zâmbet, un zâmbet care cred că îl au toți suporterii noștri, cărora le mulțumesc că au fost alături de mine, de noi. Hai Rapid!”, a spus Iosif la microfonul DigiSport.

”Trăim clipele frumoase și facem tot ce putem pentru Rapid”

După ce a obținut două înfrângeri în primele meciuri ca interimar al Rapidului, 0-3 cu CS Mioveni și 0-2 cu Petrolul, Mihai Iosif are acum trei victorii cu formația pe care o iubește: 2-1 cu Farul, 1-0 cu ”U” Cluj și 3-2 cu Aerostar.

În urma acestui nou succes, Rapid a acumulat 22 de puncte și a egalat ocupanta locului 3, Metaloglobus. Giuleștenii sunt pe poziția a 4-a din cauza golaverajului mai modest decât cealaltă echipă din București. Liderul ”FC U” Craiova e la doar două puncte în față.

”Momentan suntem pe locul 4. Nu aveam cum să fim mai sus, momentan. Sperăm să o luăm step by step (n.r. – pas cu pas, în engleză). Sunt antrenor de tricou. Am tricoul pe mine, manta nu am. Am spus și data trecută. Trăim clipele frumoase și facem tot ce putem pentru Rapid. Noi, cei cu sângele vișiniu, suntem bucuroși să lucrăm la acest club și intensitatea emoțională face diferența”, a mai spus Mihai Iosif la finalul partidei câștigat de Rapid cu Aerostar.

În etapa a 14-a, Rapid joacă joi, de la ora 18:30, pe teren propriu, cu CSM Reșița, iar în ultimul meci din 2020 joacă la Timișoara, în runda a 15-a, cu ”frații” de la ASU Politehnica.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-rapid-se-joaca-de-la-ora-1100-cu-o-victorie-giulestenii-revin-pe-pozitie-de-play-off-si-vor-egala-echipa-clasata-pe-locul-3-19159023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sapte-meciuri-incep-la-ora-1100-cele-trei-echipe-clasate-pe-podium-joaca-in-deschiderea-rundei-19158679

Marius ANGHEL 22 Nov. 2020, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă