Rămân unele semne de întrebare în urma anunțului vânzării drepturilor TV

Marius ANGHEL 21 Oct. 2015, 21:08 Liga 2
Rămân unele semne de întrebare** în urma anunțului vânzării drepturilor TV

Auraș Brașoveanu, președintele Ligii Profesioniste a cluburilor din Liga a II-a, a anunțat că Federația Română de Fotbal a bătut palma cu consorțiul Digi – Dolce pentru vânzarea drepturilor de televizare a partidelor din Liga a II-a. Conform spuselor acestuia, contractul se întinde pe un sezon și este în valoare de 350.000 de euro.

Inițial, toate cluburile vor primi o sumă egală, după care, restul banilor vor fi împărțiți în funcție de poziția ocupată în clasament. Echipele care vor juca în play-off vor primi câte 15.000 de euro, cele din play-out, câte 12.500 de euro, iar cele care vor retrograda după sezonul regulat, câte 7.000 de euro.

Marea majoritate a cluburilor, printre care Rapid Suceava sau Bucovina Pojorâta, par mulțumite de sumele ce urmează a fi încasate, dar sunt și grupări ca Rapid București și „U” Cluj care nu par satisfăcute de rezultatul negocierilor. Acestea din urmă, cunoscute pentru numărul mare de suporteri, apreciază că la o eventuală vânzare individuală a drepturilor TV ar putea obține numai de la un singur meci televizat mai mulți bani decât se menționează în respectivul contract negociat de FRF pentru întregul campionat.

Curios este că Federația Română de Fotbal și televiziunile implicate în această tranzacție n-au emis nici un comunicat oficial până acum, chiar dacă s-au scurs deja patru – cinci zile de când a început să fie vehiculată prin presă această știre.

Cert este că oficialii grupării sucevene Rapid au fost anunțați în scris, de federație, că partida din runda viitoare a Ligii secunde, din deplasare, cu Rapid București, va fi televizată. Meciul care va opune primele două clasate în ierarhia Seriei I se va disputa luni, pe 26 octombrie, în nocturnă, cu începere de la ora 17:00 și nu de la 18:00, așa cum se stabilise inițial.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 21 Oct. 2015, 21:08 Liga 2
Pe aceeași temă