S-a adjudecat: DigiSport și DolceSport transmit meciurile din Liga 2. Cât e contractul, de ce nu se televizează etapa de mâine și care sunt primele partide difuzate

Cristian Voicu 16 Oct. 2015, 16:13 Liga 2
S-a adjudecat: DigiSport și DolceSport transmit meciurile din Liga 2. **Cât e contractul, de ce nu se televizează etapa de mâine și care sunt primele partide difuzate

Oferta comună DigiSport și DolceSport a fost acceptată de FRF și Liga Profesionistă de Fotbal a cluburilor din Liga 2, iar cele două posturi TV vor transmite partidele din acest sezon contra sumei de 350.000 de euro. Înțelegerea va intra în vigoare începând de săptămâna viitoare și prevede dreptul celor două televiziuni de a transmite câte trei partide pe etapă atât din sezonul regulat, cât și din faza a doua (play-off și play-out). Restul partidelor rămân la liber, ceea ce înseamnă că grupările care organizează meciurile respective vor avea dreptul să angajeze negocieri, dacă găsesc clienți, pentru a le transmite.

„Nu putem să transmitem meciurile imediat, începând de mâine (n.r. – sâmbătă, 17 octombrie), pentru că regulamentul nu ne permite să mai modificăm ora de începere într-un interval atât de scurt. Contractul intră în vigoare din etapa a 10-a”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele LPF 2, pentru ProSport.

„Primele partide vor fi FC Baia Mare – U Cluj, programată sâmbătă, de la ora 16:00, FC Bihor – UTA Bătrâna Doamnă, programată duminică, de la ora 11:00, și Rapid București – Rapid CFR Suceava, programtă luni, de la ora 18:00. Potrivit înțelegerii, cele trei meciuri vor fi transmise atât pe Digi, cât și pe Dolce”, a explicat Brașoveanu, care a fost mandatat să reprezinte LPF 2 și FRF în aceste negocieri cu Digi și Dolce.

Un caz deosebit este cel de la FC Bihor, echipă în privința căreia tribunalul a pronunțat o sentință de intrare în faliment, dar este programată în continuare. „Am discutat la Oradea și am primit confirmarea că meciul se joacă, echipa se va prezenta”, a anunțat Brașoveanu.

Săptămâna viitoare se așteaptă virarea primei tranșe de bani din drepturile TV. Sumele sunt însă aproape simbolice. În total, echipele din fruntea clasamentului vor primi circa 10.000 de euro, iar cele de pluton – aproximativ 6.000.

Cristian Voicu 16 Oct. 2015, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă