Răchită, în război cu Telegraful de Prahova!

13 Aug. 2009, 17:18 Liga 2
Răchită,** în război cu Telegraful de Prahova!

Răchită, din nou, la Petrolul… echipa despre care, în urmă cu puțină vreme, spunea că și-ar dori să rămână în eșalonul secund. Abia revenit în curtea stadionului „Ilie Oană”, în loc să-și canalizeze întreaga energie asupra pregătirilor pentru campionat, asupra îmbunătățirii unui lot improvizat care a pierdut sau a remizat în amicale cu echipe din eșaloanele inferioare, Răchită ține rezerve pentru războaiele sale personale. Cu foști jucători sau antrenori ai Petrolului, cu foștii șefi de la Astra sau … cu presa.

 

Joi, la prânz, clubul Petrolul a organizat o conferință la care, prin intermediul ofițerului de presă, au fost invitați toți redactorii sportivi de la ziarele și televiziunile locale. În primele minute, antrenorul Răchită a ținut să reglementeze relația cu presa, solicitând corectitudine de ambele părți, precizând tototdată că va răspunde întotdeauna întrebărilor, la conferințe sau la telefon, tocmai pentru ca relația să fie bună, iar cititorii să fie informați despre tot ceea ce se întâmplă la echipă.

 

De la vorbe și până la fapte, cale lungă pentru tânărul antrenor al Petrolului! Pentru că, la prima întrebare venită din partea ziarului Telegraful de Prahova, pe care domnia sa nu-l agreează deoarece și-a permis să scrie și despre aspectele mai puțin bune care vizează activitatea sa la club, a luat foc, lăsând impresia că abia aștepta momentul. A anunțat  superior că nu va răspunde niciunei întrebări puse de reprezentanții ziarului aminit. Ce dacă era conferință de presă, ce dacă toată lumea fusese invitată? În aceste condiții, logic, cei de la Telegraful au fost chemați numai pentru această stupidă demonstrație de forță. O replică de genunchiul broaștei la un material publicat anterior, în care ziarul publica modul în care Răchită dorește să întocmească contractele jucătorilor, potrivit unor informații obținute chiar de la aceștia, și, în care, a fost inserată și declarația antrenorului cu privire la subiect. În care, culmea, recunoaște măcar jumătate din cele aflate de la fotbaliști.

 

Răchită taie și spânzură la Petrolul. Așa îi place, asta a visat dintotdeauna. Ca să fii acceptat, trebuie să fii de acord întru totul cu deciziile sale. Sugestiile se strecoară cu mare atenție, atât cât să nu deranjeze. Până și angajații ADPP de la „Ilie Oană” tremură ca niște bunicuțe speriate la sosirea lupului cel rău. Problema lui Răchită este că nu toți cei care vin în contact cu el se tem de colții săi. Iar unii dintre noi mai știm și cum s-a încheiat celebra poveste scrisă de Frații Grimm.
 

 

articol scris de Ciprian RADU

 

13 Aug. 2009, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă