Prunea cere schimbarea regulamentului privind punctele din play-off și play-out: „E o mare tâmpenie. Vor fi multe jocuri de culise!”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 14:52 Liga 2
Prunea cere schimbarea regulamentului privind punctele din play-off și play-out:** „E o mare tâmpenie. Vor fi multe jocuri de culise!

Noul sistem cu play-off și play-out aplicat în eșalonul secund ar putea transforma liga a doua într-un campionat dominat de acuze blaturi și de scandaluri legate de pariuri. Asta dacă federația nu va schimba regulamentul privind punctajul cu care vor porni echipele în play-off, respectiv play-out.

Tot mai mulți oficiali de club și-au dat seama de acest lucru și încearcă să-i determine pe oficialii FRF să schimbe regulamentul din mers. Federația a anunțat la început de sezon că echipele clasate la finalul sezonului regulat pe primele șase locuri vor porni în play-off cu punctajul obținut în meciurile cu echipele de pe primele 6 poziții, aceeași regulă fiind valabilă și pentru echipele din play-out. Numai că, acest regulament va anula practic miza meciurilor în retur. Din momentul în care se cunosc, într-o mare măsură, echipele care trag la play-off și cele care vor juca în play-out, miza meciurilor va dispărea iar punctele puse în joc vor fi practic nule, neavând absolut nicio importanță în clasament.

Președintele executiv al CSMS Iași, Florin Prunea, este unul dintre oficialii de club din liga a doua care solicită modificarea acestui punct din regulament.
„Mi se pare o tâmpenie să pornim în play-off doar cu punctele acumulate în meciurile cu celelalte cinci echipe din primele șase. Vor fi multe meciuri în retur fără miză, vor fi multe acuze de blaturi și scandaluri legate de jocuri la pariuri, iar noi trebuie să stopăm acest lucru. Noi nu am primit nicio înștiințare la club la începutul sezonului privind acest regulament. Vrem ca în play-off și în play-out să se plece cu toate punctele. Așa este normal. Toate echipele muncesc pentru aceste puncte și este normal să beneficiezi de ele și în partea a doua a campionatului. În acest fel eliminăm toate speculațiile și nu mai lăsăm loc la interpretări. Am discutat deja cu reprezentantul cluburilor din liga a doua în Comitetul Executiv și vom face o cerere oficială la federație”, a declarat președintele Forin Prunea.

Iașiul este de acord cu amânarea ultimelor etape din acest an

Florin Prunea a adăugat că Iașiul este pentru întreruperea campionatului după disputarea etapei din week-end-ul următor. „Noi suntem pentru întreruperea campionatului acum, în special din cauza vremii. E greu să mergi sute de kilometri prin nămeți în deplasări și să joci pe terenuri acoperite de zăpadă. Există și riscul de accidentare a juctorilor, iar fotbalul are foarte mult de suferit. Din punctul nostru de vedere, suntem o echipă care trage la promovare și vrea să joace fotbal, de aceea ne dorim terenuri bune pe care să jucăm, nu pe zăpadă sau pe gheață”, a precizat Prunea.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă