La instanța de fond judecată de Tribunalul din Târgu Jiu, CS Pandurii a câștigat, în vară, în baza unei decizii nedefinitive, dar executorii, peste 9 milioane de lei de la acționari, motiv pentru care a început ulterior demersurile de executare silită a Complexului Energetic Oltenia, Consiliului Județean Gorj și Consiliului Local Târgu Jiu.
Singurul dintre acționari care a scăpat de o astfel de situație ingrată, care presupune costuri substanțiale pe parcursul proceselor, a fost SC Artego, compania înțelegând să se retragă din acționariatul clubului, dar să plătească eșalonat o sumă de bani care să ducă la stingerea conflictului. Ceilalți acționari au refuzat categoric varianta unor înțelegeri amiabile și, ca urmare, finalul lui 2018 îi găsește implicați în mai multe procese cu CS Pandurii. Procesul a fost amânat, zilele trecute, pentru ianuarie 2019, și va fi judecat de Curtea de Apel Craiova.
Complexul Energetic Oltenia, care are de virat cei mai mulți bani către CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – 6.398.608,88 lei, are în continuare conturile blocate de către clubul de fotbal gorjean. Consiliul Local Târgu Jiu, cu 2.090.028,93 lei, Consiuliul Județan Gorj – 512.303,65 lei și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 414.525,03 lei sunt ceilalți acționari care au de virat contribuțiile menționate.
N-au primit decât 6.000 de euro din drepturile TV
Până atunci, Pandurii are în continuare probleme cu încălzirea la Centrul de Copii și Juniori, unde sunt cazați și o parte dintre jucătorii echipei de seniori. Aceștia s-au încălzit până acum cu ajutorul aparetelor de aer condiționat, care nu fac însă față temperaturilor scăzute de afară.
Clubul nu a mai avut bani să achite facturile, dar încearcă să facă rost de finanțe pentru ca fotbaliștii să nu tremure de frig când se vor întoarce din vacanță. Bani ar fi din drepturile de televizare, dar aceștia sunt blocați la Federația Română de Fotbal, care așteaptă ca Pandurii Târgu Jiu să plătească amenda primită după ce a refuzat să joace repriza a doua a meciul cu ASA Târgu Mureș, din urmă cu doi ani. Clubul a dat apoi în judecată 13 fotbaliști pentru că nu au mai vrut să intre, după pauză, pe terenul înghețat, dar și FRF.
„Deconectați de la gaze suntem din aprilie 2018, dar avem curent. Suntem deconectați pentru că nu s-a plătit. A venit o factură mare dinainte de insolvență, am mai consumat și ulterior. Am făcut demersuri, că suntem în insolvență, și ar trebui să nu ne deconecteze, dar nu s-a ținut cont. E o sumă de vreo 50.000 de lei. Se încălzesc cu aparatele de aer condiționat, cu curent electric. Până atunci, am purtat discuții cu cei de la compania de gaze, în ideea că achit jumătate din sumă. Mai sunt niște drepturi de televiziune pe care trebuie să le primească Pandurii. Nu am primit decât 6.000 de euro. Avem acea amendă de la federație de 100.000 lei și trebuie să compensez cu dumnealor. Am fost la București, am avut termen cu federația, dar nu a fost finalizat acest proces”, a declarat, la Radio Infinit, administratorul special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Golea.
Jucătorii echipei gorjene au intrat în vacanță cu numeroase restanțe. Clubul s-ar putea despărții în această iarnă de golgheterii Nicolae Pârvulescu și George Tudoran, pe care speră să încaseze bani „frumoși” din transferul acestora.
CS Pandurii a intrat în iarnă de pe locul 10, la șapte puncte de retrogradere și la 17 de promovare.
Articol scris de Mircea OGLINDOIU