Sancțiuni dure și sezon încheiat pentru Gabriel Matei și portarul Cotolan, ambii de la Astra, după eliminarea primită de fiecare în ultimele minute ale jocului de la Dej. Amândoi vor sta pe tușă și la începutul sezonului următor

Marius ANGHEL 29 Apr. 2022, 12:24 Liga 2
Sancțiuni dure și sezon încheiat pentru Gabriel Matei și portarul Cotolan, ambii de la Astra, după eliminarea primită de fiecare în ultimele minute ale jocului de la Dej. Amândoi vor sta pe tușă și la începutul sezonului următor

Astra mai are de disputat două meciuri în acest sezon în care a bifat a doua retrogradare consecutivă, de această dată în Liga 3, însă pentru doi jucători ai ei campionatul este practic încheiat.

Fiindcă au fost eliminați în jocul de la Dej, din runda recent disputată în play-out, fundașul Gabriel Matei și portarul Mihai Cotolan și-au aflat sancțiunile, unele deloc bune pentru ei.

Astra a avut doi jucători eliminați în prelungirile meciului cu Unirea Dej

În prelungirile meciului dintre Unirea Dej și Astra, încheiat cu victoria clujenilor cu 1-0, prin golul marcat de Alexandru Gîț în minutul 86, căpitanul giurgiuvenilor, Gabriel Matei, a primit direct cartonașul roșu și a fost eliminat, iar faza a produs o încăierare între jucători, încheiată cu un galben și un roșu.

De la Unirea a primit avertismentul galben Mihai Kereki, în timp ce de la Astra l-a încasat pe cel roșu portarul Mihai Cotolan. Acesta primise și un galben puțin mai devreme, în minutul 83. Astfel, portarul Astrei a fost, la rândul său, eliminat în ultimele secvențe ale partidei de pe stadionul Municipal din Dej.

Gabriel Matei și Mihai Cotolan, sancționați drastic de FRF pentru eliminarea din jocul de la Dej

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a judecat în această săptămână și cazurile celor doi eliminați de la Astra, iar verdictul pentru Matei și Mihai Cotolan este unul greu pentru amândoi. Fundașul a primit o suspendare de trei jocuri și o penalitate sportivă de 2000 de lei, în timp ce portarul va trebui să stea pe tușă nu mai puțin de șase meciuri și să achite o penalitate sportivă de 2040 de lei.

În plus, fiindcă cinci jucători ai Astrei au primit cartonașul galben în acest meci, clubul trebuie să achite și el o penalitate sportivă de 570 de lei.

”În baza art. 63/1/b cu aplicarea art. 63/2/4/a si 63/2/5 din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 2000 lei”, sună verdictul în cazul lui Gabriel Matei, iar în cel al lui Mihai Cotolan sună astfel: ”În baza art. 63/1/c cu aplicarea art. 63/2/3 din RD se suspendă 6 (șase) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 2040 lei.”

În aceste condiții, sezonul este încheiat pentru Gabriel Matei și Mihai Cotolan, fiindcă Astra mai are de disputat doar două meciuri în acest campionat. Cei doi își vor ispăși restul suspendării în sezonul următor, indiferent că vor juca într-un alt campionat din România sau la o altă echipă.

Sezon încheiat pentru Gabriel Matei și Mihai Cotolan. Vor începe și campionatul următor ca suspendați

Mihai Cotolan (23 de ani) a apărat pentru Astra în 8 meciuri în acest sezon, după ce semnase cu clubul în vara anului trecut, la începutul campionatului.

În cariera sa a mai jucat în Liga 2 pentru Pandurii Târgu Jiu, însă are și un meci disputat în Liga 1, pentru FC Voluntari, în campionatul trecut (2020/2021, Voluntari – Clinceni 3-3). La Astra a ajuns de la echipa a doua a ilfovenilor, din Liga 3.

În schimb, Gabriel Matei (32 de ani – foto, într-un amical cu Petrolul) a semnat cu Astra în iarnă, la începutul anului, și a prins 6 meciuri, după ce la un moment dat fusese trecut pe linie moartă de antrenorul Daniel Movilă. Plecarea lui Movilă l-a readus în echipă, iar după jocul cu Unirea Dej își poate lua adio de la Astra.

Matei, fost jucător mulți ani în Liga 1, a avut evoluții mult sub așteptările oficialilor de la Astra, chiar unele controversate.

Leonard Boiangiu de la Metaloglobus a încheiat și el sezonul. Ricardas Sveicauskas, de la Viitorul Pandurii, nu și-a primit încă sancțiunea

Alți doi jucători au fost eliminați în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, însă Comisia de Disciplină și Etică a FRF s-a pronunțat numai în cazul unuia dintre ei.

Este vorba despre mijlocașul Leonard Boiangiu, de la Metaloglobus, eliminat cu roșu direct primit în minutul 81 al meciului cu FK Miercurea Ciuc, pierdut de echipa sa pe teren propriu cu scorul de 1-3.

Boiangiu a primit două meciuri de suspendare și o amendă de 2.000 de lei, astfel că și pentru el acest sezon este încheiat.

”În baza art. 63/1/a cu aplicarea art. 63/2/4/a din RD se suspendă 2 (două) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 2000 lei”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul lui Boiangiu.

Leonard Boiangiu (25 de ani – foto, în tricoul Dunării Călărași) a semnat cu Metaloglobus la începutul acestui an și a prins doar patru meciuri (183 minute) pentru echipa bucureșteană, în care a și reușit să înscrie o dată, în victoria cu 4-1 din deplasarea de la Brăila. Acesta a evoluat în prima parte a campionatului Ligii 2 la Dunărea Călărași, pentru care a prins 13 meciuri (952 minute), în care a înscris tot o dată, în eșecul cu 2-3 de acasă cu Poli Iași.

În schimb, Ricardas Sveicauskas, eliminat direct cu cartonașul roșu în minutul 39 al jocului dintre Viitorul Pandurii și FC Brașov, scor 1-2, nu și-a primit încă sancțiunea din partea comisiei FRF.

Fundașul lituanian de 25 de ani a evoluat pentru Viitorul Pandurii în 14 meciuri (1066 minute) în acest sezon.

Din play-out-ul Ligii 2 mai sunt de disputat două etape, prima urmând să aibă loc sâmbătă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-un-joc-din-cele-sase-se-disputa-in-alt-interval-orar-19228890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-play-out-toate-cele-sase-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1100-ultima-echipa-retrogradata-si-cele-doua-care-merg-la-barajul-de-mentinere-pot-fi-decise-inainte-de-paste-19228273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-este-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-matematic-din-liga-2-politehnica-timisoara-si-fc-brasov-vor-juca-barajul-de-mentinere-insa-l-ar-putea-disputa-degeaba-19228380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-marcat-primul-sau-gol-la-unirea-dej-si-a-adus-victoria-cu-astra-reactia-lui-alexandru-git-19228495

Marius ANGHEL 29 Apr. 2022, 12:24 Liga 2
Pe aceeași temă