Progresul Spartac bifează o premieră la deplasarea la Iași. Andrei Erimia, destul de rezervat înainte de jocul cu Poli: ”Suntem încolțiți de situația din clasament.” Ciprian Stanciu n-a putut înscrie nici din penalty, dar e sigur pe echipă: ”Mergem să câștigăm”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2023, 16:08 Liga 2
Progresul Spartac bifează o premieră la deplasarea la Iași. Andrei Erimia, destul de rezervat înainte de jocul cu Poli: ”Suntem încolțiți de situația din clasament.” Ciprian Stanciu n-a putut înscrie nici din penalty, dar e sigur pe echipă: ”Mergem să câștigăm”

Progresul Spartac are parte, poate, de cel mai dificil adversar din Liga 2 în ultima etapă a sezonului regular, cel mai în formă în acest moment. Echipa bucureșteană joacă duminică, de la ora 13:00, atunci când se dispută toate partidele rundei a 19-a, în Moldova, cu Poli Iași, a doua clasată, dar aflată la egalitate cu liderul Steaua.

Trupa antrenată de Andrei Erimia a început anul cu două remize, un 2-2 surprinzător la Miercurea Ciuc, după ce harghitenii au condus cu 2-0, și un 0-0 la Buftea cu CSC Dumbrăvița, într-un meci dominat, în care a ratat multe ocazii, inclusiv un penalty pe final. De partea cealaltă, Poli Iași n-a stat la discuții cu CS Comunal Șelimbăr (4-1 acasă) și Poli Timișoara (3-1 în deplasare).

Andrei Erimia, înainte de jocul cu Poli Iași: ”E una dintre cele mai bune echipe, în Top 3. Nu mă refer doar ca și clasament”

Progresul Spartac se află în acest moment pe locul 17, cu 16 puncte acumulate, iar orice punct câștigat o poate ajuta în obiectivul de a se menține în Liga 2.

”La Iași întâlnim o echipă mult mai bună decât Dumbrăvița și o echipă cu un stil total diferit de joc. Datele problemei vor fi cu totul și cu totul altele. Bineînțeles, vom încerca să găsim soluții, sper să și reușim.

Poli Iași e una dintre cele mai bune echipe, în Top 3. Nu mă refer doar ca și clasament, ci ca lot, ca forță de grup. E o echipă foarte bună, o echipă cu mulți jucători cu experiență în Liga 1. E o echipă cu adevărat valoroasă pentru nivelul Ligii a 2-a, care vine după niște meciuri câștigate în mod concludent și sigur va fi o misiună dificilă pentru noi. Dar, așa cum spun întotdeauna, va fi o promovare și o așteptăm cu maxim interes”, a spus Andrei Erimia despre acest meci care va fi ultimul în sezonul regular pentru ambele echipe.

A doua cea mai bună echipă acasă în acest sezon joacă împotriva uneia care s-a descurcat mai bine în deplasare

Trecând peste poziția din clasamentul general, Progresul Spartac nu va întâlni doar egala liderului la puncte, ci și a doua cea mai bine clasată echipă în meciurile disputate pe teren propriu în acest sezon. În cele opt partide de acasă, Poli Iași a înregistrat șapte victorii și un egal, fiind devansată doar de SC Oțelul, care are, însă, zece meciuri în fața propriilor spectatori, dintre care opt câștigate și două terminate la egalitate.

Erimia spune că nu va aborda acest meci de la Iași pentru a obține un rezultat de egalitate, cu toate că Progresul Spartac este lider la remizele înregistrate în acest sezon, cu opt astfel de rezultate, la egalitate cu CSM Slatina.

”Cred că suntem echipa cu cele mai multe egaluri din Liga 2. Nu cred absolut deloc în abordarea unui meci cu gândul de a termina la egalitate. Vom încerca să adoptăm o strategie și o tactică de joc în așa fel încât să profităm de slăbiciunile lor și să ne folosim de atuurile noastre, așa cum facem de fiecare dată împotriva oricărui adversar. Dar, într-adevăr, e echipa cu cel mai bun record pe teren propriu, în acest sezon de Liga 2, și cu siguranță sunt destul de motivați să termine sezonul regular cu o victorie în fața propriilor suporteri. Dar, noi suntem încolțiți de situația din clasament și bineînțeles că vom încerca să scoatem cât mai mult din meciul ăsta”, a transmis antrenorul echipei bucureștene, o nou-promovată în acest sezon.

În jocurile desfășurate în deplasare în acest sezon, opt la număr, Progresul Spartac a înregistrat două victorii, trei remize și trei înfrângeri, cu cele 9 puncte fiind la egalitate cu Gloria Buzău, SC Oțelul și Șelimbăr, golaverajul situând-o pe locul 13. Statistica arată că echipa bucureșteană a avut rezultate mai bune în deplasare, fiindcă pe așa-zisul teren propriu, în zece jocuri, a acumulat doar 8 puncte, dintr-o victorie și cinci remize. Trupa lui Erimia e ultima în clasamentul jocurilor de acasă.

Progresul Spartac, deplasare în premieră cu trenul: ”E mai confortabil, e mai sigur și e mai ieftin”

Antrenorul Andrei Erimia a vorbit și despre premiera pe care clubul o bifează cu ocazia acestui joc. Pentru prima dată în istoria sa va face deplasarea cu trenul, iar șeful băncii tehnice, dar și al clubului, a explicat decizia.

”E o decizie pe care am luat-o din mai multe considerente. E mai confortabil, e mai sigur și e mai ieftin. Deci, din toate punctele de vedere cred că e modalitatea cea mai potrivită pentru a face deplasarea la Iași. Cu atât mai mult cu cât jumătate din jucătorii aflați în lot încă au carnet de elev, sau de student, și atunci putem obține reduceri. Dar, mă rog, ăsta e un aspect care sper că ne va ajuta, pentru că dacă am fi mers cu autocarul ar fi fost, cu siguranță, un drum mai lung până acolo. Destul de greu drumul. Și credem că e mai potrivit să facem deplasarea cu trenul”, a spus Erimia.

În acest sezon, și Poli Iași a făcut o deplasare cu trenul, către Timișoara, la una dintre partidele disputate cu CSC Dumbrăvița, la cea din campionat.

Ciprian Stanciu nu se ferește să spună ce-și dorește: ”Suntem foarte încrezători în jocul nostru și mergem să câștigăm”

Mult mai tranșant în privința meciul cu Poli Iași a fost Ciprian Stanciu, una dintre achizițiile iernii ale Progresului Spartac, jucător care a revenit la echipă după mai mulți ani petrecuți la Minaur Baia Mare. Atacantul care a primit și banderola de căpitan a spus că se merge în Moldova pentru a se obține victoria.

”Este un meci destul de dificil, cum, de altfel, sunt toate meciurile de la Liga a 2-a. Cum am spus și despre penalty, sunt încrezător că o să facem un meci bun și că o să ne întoarcem cu un rezultat bun. Și când zic bun… sau foarte bun, mă gândesc la victorie. Mergem să câștigăm. Chiar dacă sunt pe primul loc, sau locul 2, la egalitate de puncte cu primul loc, noi suntem foarte încrezători în jocul nostru și mergem să câștigăm”, a spus Stanciu, care în partida cu CSC Dumbrăvița a ratat un penalty în minutul 83, trimițând în bară: ”Probabil că a fost și un gram de ghinion. Nu vreau să dau vina pe lucrul acesta, dar este al doilea penalty ratat la Liga a 2-a. Sper să fie și ultimul și sunt 100 la sută convins că o să fie ultimul. Cu siguranță, mă voi concentra mult mai bine la următorul penalty și voi înscrie.”

Stanciu e ”100 la sută convins” că Progresul Spartac se va salva de la retrogradare

Atacantul de 32 de ani care în prima parte a campionatului a evoluat în 13 meciuri din 16 pentru Minaur Baia Mare și a marcat 2 goluri a răspuns și provocării despre ceea ce crede că va urma pentru Progresul Spartac în play-out. Stanciu a fost din nou tranșant.

”Suntem încrezători. O să fie o luptă destul de aprigă în play-out, pentru că fiecare meci contează. O să fie doar un singur meci cu toți adversarii. Iar noi suntem pregătiți din toate punctele de vedere să le câștigăm pe toate. O să mergem la victorie la toate meciurile și sunt 100 la sută convins că o să ne salvăm de la retrogradare, pentru că jocul nostru promite. Îmi este indiferent dacă vom pica împotriva fostei mele echipe în play-out. Cu atât mai bine dacă o să picăm cu ei, o să câștigăm și acel meci”, a comentat Ciprian Stanciu.

Poli Iași și Progresul Spartac se întâlnesc pe stadionul din Copou, ”Emil Alexandrescu”, duminică, 12 martie, de la ora 13:00, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2.

Declarațiile date de Andrei Erimia și Ciprian Stanciu înainte de Poli Iași – Progresul Spartac:

https://www.youtube.com/watch?v=Wdn7Eu_qtHg

Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-inainte-de-ultimul-meci-din-sezonul-regular-cu-progresul-spartac-prima-si-ultima-impresie-conteaza-antrenorul-si-a-laudat-elevii-pentru-implicare-traiesc-o-19262748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aparent-fara-miza-in-clasament-meciul-cu-progresul-spartac-e-extrem-de-important-pentru-poli-iasi-ce-spun-cornel-sfaiter-si-leo-grozavu-19262647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

Marius ANGHEL 11 Mar. 2023, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă