Leo Grozavu, înainte de ultimul meci din sezonul regular, cu Progresul Spartac: ”Prima și ultima impresie contează.” Antrenorul și-a lăudat elevii pentru implicare: ”Trăiesc o perioadă foarte bună”

Narcis POHOAȚĂ 10 Mar. 2023, 16:31 Liga 2
Leo Grozavu, înainte de ultimul meci din sezonul regular, cu Progresul Spartac: ”Prima și ultima impresie contează.” Antrenorul și-a lăudat elevii pentru implicare: ”Trăiesc o perioadă foarte bună”

Antrenorul Leo Grozavu și fundașul stânga Enrichi Finica au prefațat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ultimul meci din sezonul regular al Politehnicii Iași, cel de pe teren propriu cu Progresul Spartac. Partida din etapa a 19-a are loc duminică, de la ora 13:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu”.

Amintind de zicala potrivit căreia prima și ultima impresie contează, antrenorul Politehnicii a declarat că așteaptă o atitudine bună a elevilor săi pe teren, un joc bun, încununat cu o victorie.

Leo Grozavu: ”Prima și ultima impresie contează”

Leo Grozavu a punctat, însă, că meciul nu va fi deloc ușor și a subliniat că în fotbal orice meci aparent facil poate deveni cel mai greu dacă echipa favorită pe hârtie nu este sută la sută concentrată.

”Suntem în fața unei ultime etape de campionat regulat, și o zicală românească spune că prima și ultima impresie contează. Ne dorim cu toții, băieții, conducerea, să câștigăm partida. Ca de fiecare dată la fotbal, în schimb, se joacă contra unor adversari care și ei se pregătesc, și ei își doresc rezultate, mai ales când joacă împotriva unei echipe care și-a propus să promoveze. Din acest motiv am încercat toată săptămâna să păstrăm concentrarea. Nu aș vrea să folosesc clișee, dar credeți-mă că va fi o partidă dificilă. Întâlnim o echipă care joacă de ceva timp împreună, are o omogenitate foarte bună, cu jucători tineri, cu calități”, a declarat Leo Grozavu.

Antrenorul spune că nu poate vorbi despre teamă, ci doar este îngrijorat înaintea fiecărui meci pentru o posibilă lipsă de concentrare a elevilor săi: ”Fotbalul a demonstrat de atâtea ori că este un sport periculos. Nu prin ce se poate întâmpla pe teren, ci prin faptul că dacă nu îl tratezi serios, aparent cel mai ușor meci poate să devină cel mai greu. De aceea trebuie să tratăm foarte serios partida, pentru că doar așa putem să ne facem meciul ușor. Teamă e mult spus, dar înainte de fiecare meci există o îngrijorare în momentul în care nu tratezi serios jocul. Asta e singura mea îngrijorare, nu teamă, pentru faptul că putem să privim oarecum relaxați acest joc.”

”Trăiesc o perioadă foarte bună”

Dacă în momentul venirii la Iași nu afișa deloc mina unui om mulțumit, Leo Grozavu s-a metamorfozat după lunile petrecute cu elevii săi în pregătire.

Satisfăcut de grupul format, de atmosfera din vestiar, dată și de rezultate, tehnicianul și-a exprimat din nou mulțumirea față de calitatea lotului și a subliniat că trăiește o perioadă foarte bună din toate punctele de vedere.

”Am așteptări de la băieții mei. Sunt mulțumit de modul cum răspund, sunt foarte bucuros că pot să-i antrenez, marea lor majoritate sunt jucători cu calitate foarte bună, receptivi, disciplinați. În momentul de față trăiesc o perioadă foarte bună din punctul de vedere al ceea ce înseamnă Politehnica Iași. Asta înseamnă antrenamente, condiții, relații cu conducerea, media, public, ceea ce contează foarte mult în atingerea unui obiectiv. Față de momentul în care am venit, în primul rând la nivel de lot s-au schimbat lucrurile. Nu neapărat la transferuri, ci la faptul că jucătorii au început să înțeleagă, de la zi la zi, ceea ce vreau eu de la ei. Sunt disciplinați, motivați, îmi arată asta pe teren. Eu sunt un tip foarte pretențios, dar asta nu înseamnă că nu sunt mulțumit de ei, de modul cum se antrenează și cum se comportă”, a transmis antrenorul Iașiului.

Leo Grozavu a admis că sunt șanse să apară schimbări în primul 11, același în primele două meciuri oficiale din 2023. Antrenorul spune că e normal să se gândească și la play-off, de aceea nu ar fi exclus să apară modificări față de echipa de start din primele partide.

În afară de Viorel Lică și Bogdan Istratie, care vin după accidentări, tot lotul Iașiului este valid pentru meciul cu Progresul Spartac.

Mesaj pentru doamne și domnișoare: ”Vă așteptăm la meci”

Leo Grozavu a avut și un mesaj pentru doamne și domnișoare, pe care le așteaptă în număr cât mai mare în tribune, pentru a le oferi o victorie.

”A fost această săptămână dedicată femeilor de pretutindeni. Vreau să le spun și eu tuturor femeilor La Mulți Ani, le așteptăm pe toate la meci, pentru că clubul a lăsat intrarea lor liberă. Așteptăm cât mai multe doamne și domnișoare la partida de duminică, sperăm să vadă un spectacol agreabil, lipsit de trivialități sau de scandări care nu sunt în concordanță cu prezența lor în tribune”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Enrichi Finica: ”Avem mulți jucători cu experiență care știu să gestioneze meciurile”

La rândul său, fundașul stânga Enrichi Finica a declarat că jucătorii vor trata meciul cu maximă seriozitate și a făcut un apel la spectatori să vină în număr cât mai mare la stadion.

”I-am analizat foarte bine pe cei de la Progresul Spartac, eu personal am jucat de mai multe ori împotriva lor. E o echipă foarte tânără, care joacă, dar noi avem foarte mulți jucători cu experiență care știu să gestioneze fel și fel de meciuri. Chiar dacă suntem favoriți pe hârtie, trebuie să tratăm partida cu maximă seriozitate, pentru a lua 3 puncte. Le transmit suporterilor să vină în număr cât mai mare la meciuri, pentru că te simți și tu fotbalist când e stadionul plin”, a spus Finica.

Poli Iași și Progresul Spartac se întâlnesc pe stadionul din Copou, duminică, 12 martie, de la ora 13:00, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2.

Poli ocupă locul 2, cu 37 de puncte, la egalitate cu liderul Steaua, și este matematic în play-off, iar Progresul Spartac se află pe poziția a 16-a, cu 17 puncte.

Intrare liberă pentru doamne, domnișoare și copii

Clubul a anunțat că reprezentantele sexului frumos vor avea intrarea liberă la meciul de duminică.

”Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, clubul nostru oferă acces gratuit la meci doamnelor și domnișoarelor la Tribunele A și B și la Peluza A”, a transmis clubul din Copou. De asemenea, minorii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit însoțiți de un adult, în limita locurilor disponibile, la Peluza A, Tribuna A și Tribuna B.

Pentru celelalte categorii, cele mai ieftine bilete costă 10 lei (peluza A, tribunele A și B) și 20 de lei (tribunele 0A și 0B).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aparent-fara-miza-in-clasament-meciul-cu-progresul-spartac-e-extrem-de-important-pentru-poli-iasi-ce-spun-cornel-sfaiter-si-leo-grozavu-19262647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistii-politehnicii-iasi-au-oferit-de-8-martie-flori-doamnelor-si-domnisoarelor-dar-si-invitatii-la-meciul-cu-progresul-spartac-surpriza-facuta-de-baieti-echipei-de-fete-din-copou-19262610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-alin-roman-a-prins-gustul-golului-la-poli-iasi-dupa-venirea-lui-leo-grozavu-a-marcat-trei-goluri-in-ultimele-sase-meciuri-dar-prefera-pasele-decisive-am-reusit-sa-ies-mai-mult-19262474

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-debut-in-forta-in-2023-cu-doua-victorii-clare-in-meciuri-trase-parca-la-indigo-bile-albe-dar-si-semne-mai-putin-bune-in-jocul-echipei-lui-leo-grozavu-19262439

Narcis POHOAȚĂ 10 Mar. 2023, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă