Aparent fără miză în clasament, meciul cu Progresul Spartac e extrem de important pentru Poli Iași. Ce spun Cornel Șfaițer și Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 09 Mar. 2023, 13:29 Liga 2
Aparent fără miză în clasament, meciul cu Progresul Spartac e extrem de important pentru Poli Iași. Ce spun Cornel Șfaițer și Leo Grozavu

Chiar dacă Politehnica Iași a obținut viza pentru play-off încă din prima etapă a acestui an, după 4-1 pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr, miza ultimului meci din sezonul regular al Ligii 2 este una ridicată și pentru moldoveni. Nu doar pentru echipele care nu și-au asigurat încă locul în grupa pentru promovare.

Cum în liga secundă se intră în play-off cu punctajul total acumulat la finalul celor 19 runde ale sezonului regular, fără înjumătățire, cum se procedează în prima ligă, Poli Iași are nevoie de un succes cu Progresul Spartac pentru a păstra un avans față de principalele contracandidate.

Poli Iași poate intra în play-off cu cel puțin 6 sau 7 puncte față de principalele contracandidate

Înaintea ultimul meci din sezonul regulat, cu Progresul Spartac, programat duminică în Copou, de la ora 13:00, Poli Iași ocupă locul 2, cu 37 de puncte, la egalitate cu liderul Steaua.

Cum ”militarii” nu au drept de promovare, Iașiul ocupă în momentul de față primul loc direct promovabil în SuperLigă, având un avans de șase puncte față de echipa de pe locul 4, primul care duce la baraj în actualele condiții și de șapte față de celelalte echipe aflate pe locuri de play-off.

Dacă va câștiga disputa de pe teren propriu cu Progresul Spartac, echipa antrenată de Leo Grozavu va intra, astfel, în bătălia decisivă pentru accederea în SuperLigă, cu un avans de cel puțin 6 sau 7 puncte față de principalele rivale. Iar diferența s-ar putea mări dacă una dintre echipele de pe locurile 4-6 se va încurca.

Cornel Șfaițer: ”Presiunea rezultatului este mai mică”

Un avantaj important, care îți oferă un oarecare confort, după cum spune președintele Cornel Șfaițer.

”Sigur, contează foarte mult și punctajul cu care intri, de aceea este important să câștigăm și ultimul joc din sezonul regulat, cu Progresul Spartac, și să intrăm cu un avans față de alte echipe. Îți oferă un oarecare confort. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să tratezi toate meciurile cu maximă seriozitate, la victorie. Totuși, când ai un avans față de alte echipe, parcă presiunea rezultatului este mult mai mică și atunci când presiunea e mai mică îți iese și jocul, îți iese și rezultatul”, este de părere președintele Iașiului, Cornel Șfaițer, care crede că miza își va pune amprenta pe multe meciuri: ”Toate echipele care vor ajunge în play-off vor pune probleme și vor fi meciuri aprig disputate. Va fi un play-off interesant, toată lumea va juca la rezultat, să nu piardă.”

Leo Grozavu anticipează un play-off cu scântei

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, este de părere că meciurile din play-off vor fi echilibrate, extrem de disputate, ba chiar cu scântei. Crede că toate echipele calificate, exceptând Steaua, se vor lupta pentru promovare.

”Echipele care vor fi în play-off înseamnă că merită să fie acolo, sută la sută. Toate echipele, mai puțin Steaua, care nu are acest drept, își vor dori să promoveze. Și atunci vor ieși meciuri cu scântei, sută la sută. Nu știu cât de spectaculoase vor fi, dar vor fi meciuri tari, cu încărcătură emoțională, fizică, va fi un play-off disputat. Noi ne-am îndeplinit obiectivul intermediar, iar acum e clar că ne gândim cu toții la promovare. Știm cu toții că orice partidă are însemnătatea ei, importanța ei, va trebui să rămânem concentrați și conectați la campionat”, susține antrenorul Leo Grozavu.

Steaua (37 puncte), Poli Iași (37) și SC Oțelul Galați (35) sunt matematic calificate în play-off. Pentru celelalte trei locuri se luptă șase echipe: Unirea Dej (31), Unirea Slobozia (30), Dinamo (30), Gloria Buzău (30), Concordia Chiajna (29) și FC Brașov (27).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 09 Mar. 2023, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă