Progresul Spartac a pierdut onorabil la Iași, dar antrenorul Andrei Erimia s-a temut după pauză că scorul poate lua proporții. ”Cu tot ce avem, încercăm să ne menținem în Liga a 2-a”

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2023, 20:47 Liga 2

Deși a mers cu gânduri mari la Iași, căpitanul Stanciu vorbind chiar de o victorie, nou-promovata Progresul Spartac nu a reușit surpriza în Copou. Poli a controlat meciul, s-a impus cu 3-1, dar a avut dificultăți în a debloca tabela în fața echipei cu cele mai multe remize în prima parte a stagiunii, până la această etapă.

Andrei Erimia s-a temut după pauză că scorul va lua proporții împotriva Politehnicii Iași

După ce a deschis scorul în prelungirile primei reprize, prin Alin Roman (45+1′), Poli Iași s-a desprins pe tabelă în primul sfert de oră al părții secunde, după reușitele lui Shayon Harrison (49′) și Alexandru Musi (60′), fapt ce l-a făcut pe antrenorul Progresului Spartac să se teamă că scorul ar putea lua proporții. Pentru trupa bucureșteană a redus din diferență prin Vlad Marica, în minutul 86, aflat chiar la debut.

”Am început destul de greu, am făcut câteva greșeli pe construcția noastră de la portar și puteam să primim gol, după care cumva băieții au reușit să respecte tactica și Iașiul nu a mai avut situații periculoase după minutul 20. Din păcate, am luat un gol în ultimul minut din prima repriză, dintr-o fază fixă absolut stupidă acordată de noi și am revenit de la vestiare cu încă un gol. Cumva părea că firul meciului s-a rupt, că echipa și-a pierdut un pic busola, chiar eram îngrijorați pe bancă de faptul că scorul poate lua proporții. Dar au intrat de pe bancă jucători tineri, 2004, 2005 și mă bucur că nu am renunțat. Au arătat caracter, am arătat și valoare, pentru că am marcat printr-un jucător născut 2005, Marica Vlad, care a făcut o cursă frumoasă de la jumătate terenului”, a declarat Andrei Erimia, care le-a urat succes ieșenilor în cursa pentru promovare: ”Felicit echipa gazdă pentru victorie, au meritat-o și le urez succes în play-off. Poli este o echipă puternică, cu siguranță are șanse să promoveze. Le urez succes, pentru că Iașiul este un oraș superb și merită să fie în fotbalul mare.”

”Cu tot ce avem, încercăm să ne menținem în Liga a 2-a”

Chiar dacă echipa sa a încheiat sezonul regular pe locul 16, Erimia și-a felicitat elevii și a declarat că are încredere că pot rămâne în eșalonul secund.

”Îi felicit pe băieți pentru tot parcursul, chiar dacă poate părea ciudat, pentru că suntem pe loc de baraj. Am încredere în ei și ne pregătim de play-out. Cu tot ce avem noi, încercăm să ne păstrăm locul în Liga a 2-a. E un campionat foarte scurt în play-out, sunt 6 meciuri de care pe care. Se pare că vom fi cu Unirea Constanța, Ripensia, Șelimbăr, Pandurii, Chiajna și Brașov. Avem șanse să ne salvăm și am încredere în băieți. Vor fi meciuri puternice, luptăm cu echipe precum Unirea Constanța sau Ripensia, care au și ele jucători tineri, mai puțin experimentați, sper să reușim să ne atingem obiectivul propus”, a mai spus Andrei Erimia.

”Avem multă inimă”. Progresul Spartac începe play-out-ul de pe loc de baraj de menținere

Antrenorul nou-promovatei Progresul Spartac a explicat că tinerii săi jucători compensează cu multă dorință și speră ca în play-out echipa sa să fie mai eficientă și să mai elimine din naivitățile inerente tinereții lotului.

”Avem multă inimă, încercăm să fim organizați și disciplinați. Uneori reușim să jucăm și un fotbal cred eu plăcut. Mi-aș dori, sincer, să jucăm un fotbal mai eficient, pentru că au fost multe puncte în decursul campionatului irosite cumva pe niște naivități, dar care se justifică cumva prin faptul că sunt foarte mulți jucători neexperimentați la nivelul acesta”, a punctat Andrei Erimia.

Echipa va juca în Grupa B de play-out, cu Concordia Chiajna (29), FC Brașov (28), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (25), CSC Dumbrăvița (24), Ripensia Timișoara (16) și Unirea Constanța (12).

Progresul Spartac e pe locul 5 în această grupă, poziție care o duce la barajul de menținere în Liga 2.

Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incalzire-pentru-play-off-poli-iasi-a-invins-fara-emotii-progresul-spartac-si-a-incheiat-sezonul-regular-pe-locul-2-in-liga-2-la-egalitate-cu-liderul-steaua-19262978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-in-play-out-dar-egala-cu-sc-otelul-cosmin-stan-nu-cred-ca-am-fost-cu-nimic-inferiori-daca-eram-mai-atenti-la-anumite-faze-cred-ca-am-fi-castigat-19263033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-ratat-play-off-ul-gabriel-tamas-ironizeaza-terenul-metaloglobusului-echipa-care-l-a-trimis-in-play-out-frf-si-lpf-sa-ia-niste-masuri-zici-ca-venim-duminica-la-gratar-19263029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-fc-brasov-au-remizat-si-merg-brat-la-brat-in-play-out-ul-ligii-2-dan-alexa-ramanem-cu-regretul-ca-meritam-sa-fim-in-play-off-19262903

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2023, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă