Ripensia a încasat-o și de Steaua, deși a avut superioritate numerică și penalty. Iulian Muntean: ”Ne-a lipsit un pic de șansă.” Timișorenii încep play-out-ul de pe loc direct retrogradabil: ”Dacă nu am mai avea speranțe, nu știu de ce am mai veni la fotbal”

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 18:03 Liga 2

Ripensia Timișoara ar fi putut repeta a treia oară consecutiv scorul de 1-2 în tot atâtea meciuri disputate în 2023, dar de această dată a cedat cu 0-2 acasă cu Steaua, deși a avut superioritate numerică peste jumătate de oră și penalty la final.

”Militarii” au reușit însă să nu le permită tinerilor fâșneți de la Ripensia să-și facă jocul, astfel că roș-galbenii nu se mai pot lăuda că au cedat la limită cu un adversar de play-off, chiar liderul clasamentului Ligii 2 de 11 etape consecutive.

Steaua a început foarte bine jocul de la Timișoara

Steliștii, încurajați de o galerie ceva mai mică decât cei 250 de fani anunțați oficial că vor veni pe Electrica, au început tare. Au fost un rând de ocazii una după alta, ale lui Enceanu, Kayondo sau Bodișteanu, pentru un prim sfert de oră în care Ripensia a fost blocată în propria jumătate de teren. Când au ”evadat”, în minutul 17, din pasa lui Vidrădan, Ene putea fi periculos, dar Iancu a reținut.

Ritmul ocaziilor s-a mai domolit ulterior, iar Vidrăsan a fost la rândul său periculos, deși e un jucător cu profil mai ofensiv, în minutele 34 și 36. Până la urmă, cu toată dominarea oaspeților, la pauză s-a intrat cu 0-0 pe tabelă.

Gol prostesc încasat de Ripensia, care a ratat și un penalty

În repriza a doua, din nou Steaua a început tare, chiar dacă cu un ritm ceva mai domol. Chipirliu a avut două ocazii, iar presiunea s-a fructificat în minutul 55. Din mingea trimisă de Beța, Chipirliu a preluat și pasat pentru Ștefan Bodișteanu care l-a învins de data aceasta pe Rus.

Gazdele au avut imediat o ocazie mare, pe contraatac, dar Morariu a tras pe lângă. Tot ”filmul” meciului putea să se schimbe în minutul 63, când Laurențiu Corbu, care mai avea un avertisment, a faultat din spate și a fost eliminat. Cu om în plus, Ripensia nu a reușit să se adune.

Tânărul David Matei (16 ani), la al doilea joc în care e utilizat de Oprița, a marcat în minutul 80 direct dintr-o lovitură liberă din lateral, cu o minge pe care nimeni nu a fost în stare să o respingă din toată apărarea ripensistă. Până la urmă, gazdele aveau ocazia să șteargă din rușine în minutul 84, când au avut penalty, dar Stoi a trimis în bara laterală. Timișorenii au băgat mingea în plasă în prelungiri, dar din poziție de offside.

Iulian Muntean a vorbit și despre noroc la finalul meciului cu Steaua

Deși Ripensia a fost dominată clar, ”antrenorul” ei crede că unele momente au influențat decisiv cursul jocului și prin prisma norocului.

”Astăzi ne-a lipsit un pic de șansă. Într-adevăr, Steaua a dominat prima repriză clar. Au pus presiune, au așteptat o greșeală de-a noastră ca să înscrie, după care jocul s-a schimbat. Poate dacă reușeam să înscriem la penalty echilibram pe final, mai ales că ei erau în zece oameni. Din păcate, atâta s-a putut astăzi. Avem trei meciuri în anul ăsta, toate trei înfrângeri. Toate la limită ar fi fost. Dacă dădeam gol, era în zodia lui 2-1. Dar asta e în momentul de față. Dacă… La noi în aceste trei etape au fost foarte mulți de dacă. De două ori în minutul 89. Sunt curios, spre să nu fi fost penalty în minutul 89”, a spus cel care până acum era trecut preparator sportiv în raportul de joc, iar acum a fost pus preparator fizic, dar care, de fapt, este cel care îndeplinește funcția de antrenor principal.

Jocul Ripensiei nu a mai progresat

Dacă cu Dej și Chiajna, primii doi adversari întâlniți în meciurile oficiale din 2023, Ripensia a crescut, în fața echipei lui Daniel Oprița nu a mai fost loc de așa ceva.

”Am fost un pic mai slab decât la Chiajna, ca și joc. Ori Steaua a pus o presiune mare pe noi în prima repriză. Se pare că ne-a dezavantajat terenul și pe noi și pe ei. De foarte multe ori când voiai să dai viteză jocului, sărea mingea de câteva ori în care, cel puțin pe jocul nostru, te frâna. Nu puteai să aranjezi mingea. Dar, per total, pe final de joc, pe fondul de mulțumire al celor de la Steaua am dominat. Păcat că nu am înscris. M-aș fi bucurat mult pentru Patrick în minutul 90, golul acela cu capul ar fi conta mult pentru el. Pentru că e copil născut în 2005”, a mai punctat Muntean.

Miza Ripensiei în play-out: barajul de menținere în Liga 2

Cu 16 puncte acumulate în primele 19 etape ale sezonului regular, Ripensia a terminat pe locul 17 în clasamentul Ligii 2 și va fi în Grupa B de play-out, cu Concordia Chiajna (29 puncte), FC Brașov (28 puncte), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (25), CSC Dumbrăvița (24), Progresul Spartac (17) și Unirea Constanța (12).

Obiectivul echipei e să ajungă la baraj, adică să urce un loc, acum fiind pe penultimul, direct retrogradabil. ”Am văzut acum grupele. O să ne luptăm pentru baraj. Speranțe întotdeauna avem. Dacă nu am avea speranțe, nu știu de ce am mai veni la fotbal”, mai comentat Iulian Muntean.

Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.

RIPENSIA TIMIȘOARA – STEAUA 0-2

Ștefan Bodișteanu 55′, David Matei 80′

Ripensia: I. Rus – Zamfirescu, Butnărașu, Gladun, C. Lungu – Stoi (cpt.) – Sofran (Rob. Stoica 82′), Vidrăsan (P. Nistor 61′), Rz. Morariu (Cracea 69′), Dav. Ciurel (Vl. Moraru 61′) – Mih. Ene (Andreaș 82′)
Rezerve neutilizate: Lăpădat – Țieranu
Preparator fizic: Iulian Muntean / Antrenor: Roberto Ivan

Steaua: H. Iancu (cpt.) – Corbu, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Enceanu (Dav. Matei 76′), Balgiu, Bodișteanu (Em. Pacionel 86′) – Trică (Șt. Pacionel 76′), Chipirliu, Kayondo (Dr. Gheorghe 46′, D. Oroian 66′)
Rezerve neutilizate: Dincă – Ciocoteală, Bărbulescu, Al. Sabău
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş). Arbitru central: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Arbitri asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe). Arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Observator de arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-fc-brasov-au-remizat-si-merg-brat-la-brat-in-play-out-ul-ligii-2-dan-alexa-ramanem-cu-regretul-ca-meritam-sa-fim-in-play-off-19262903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dramatism-pe-arcul-de-triumf-cu-dinamo-traind-la-intensitate-maxima-finalul-de-joc-cu-poli-timisoara-si-sarbatorind-accederea-in-play-off-ovidiu-burca-istoria-si-19262910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incalzire-pentru-play-off-poli-iasi-a-invins-fara-emotii-progresul-spartac-si-a-incheiat-sezonul-regular-pe-locul-2-in-liga-2-la-egalitate-cu-liderul-steaua-19262978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă