Progresul Spartac a rezistat o repriză în amicalul cu CS Mioveni. Formația din prima ligă a făcut diferența în partea secundă

Răzvan STÎNGĂ 26 Mar. 2023, 14:18 Liga 2
Progresul Spartac a rezistat o repriză în amicalul cu CS Mioveni. Formația din prima ligă a făcut diferența în partea secundă

Progresul Spartac a avut, sâmbătă, un meci amical cu CS Mioveni, pe terenul formației din prima ligă, pe care l-a pierdut cu 0-2. Golurile au venit în partea secundă, după 0-0 la finalul primelor 45 de minute.

Progresul Spartac a fost sub CS Mioveni pe parcursul partidei, diferența de divizie fiind evidentă. S-a văzut pusă în situația de a se apăra în prima repriză, a făcut-o bine, iar jucătorii Mioveniului nu l-au putut învinge pe portarul Boison Wynney.

Progresul Spartac a pierdut meciul amical cu CS Mioveni, scor 0-2

După reluare, CS Mioveni a reușit să marcheze nu foarte repede, deschizând scorul în minutul 59, prin Liviu Antal. Deși în ultima jumătate de oră s-au făcut mai multe schimbări, conform informațiilor oferite de Progresul Spartac, echipa lui Andrei Erimia a reușit să conteze chiar și în atac, punând ceva probleme pe faza ofensivă.

A avut câteva șanse bune formația din Liga 2, atacuri finalizate cu șuturi cadrate. Ocazia de remarcat este cea a lui Nicolas Tong, care a trimis în bară. Însă, apoi tot CS Mioveni a reușit să marcheze, în minutul 89, prin Andrei Militaru.

Având în vedere diferențele dintre cele două echipe, nu a fost de mirare că argeșenii au început partida controlând mingea, însă precum la Iași, linia din spate a progresiștilor a utilizat o tactică defensivă pozitivă, pentru a limita intervențiile portarului Boison Wynney, reușind totuși să nu-și limiteze oportunitățile de contraatac. Din fericire, comparativ cu meciul de la Iași, bleu-albaștrii nu au primit gol înainte de pauză, reușind chiar să echilibreze partida cu câteva intervenții în jumătatea celor de la Mioveni.

În a doua repriză, jocul a rămas competitiv, până ca adversarii să reușească să pătrundă în bandă, de unde au reușit să centreze în fața porții noastre, într-o poziție grea de apărat pentru Wynney. În ultima jumătate de oră, antrenorii Andrei Erimia și Nicolae Dică au făcut mai multe schimbări, echilibrând partida prin mai mulți jucători dornici de a impresiona. Spre final, deși progresiștii cei tineri au reușit să crească numărul de intervenții în treimea adversă, precum și șuturile pe poartă, printre care unul din partea lui Nicolas Tong, care a zguduit bara, tot argeșenii au reușit să înscrie, dintr-un contraatac inspirat.

Totuși, un amical util pentru pregătirea meciului dificil de săptămâna viitoare, cu FC Brașov, având parte și de câteva apariții din partea unor jucători U18 și U19 din academia bleu-albastră, precum și de revenirea pe teren a lui Ulrich Bardot, după o accidentare de jumătate de an”, a anunțat Progresul Spartac pe Facebook.

  • CS Mioveni: Bucur – Sno, Balaur, Scarlatache, Șerbănică – Panait, Lepistu – Antal, Benchaib, Buziuc – Rusu.
    Au mai jucat: Greab, Coșereanu, Burnea, Militaru, Garutti, Rădescu, Toma, Guțea, Căprescu.
  • Progresul Spartac: Winney – Leafu, Parfeon, Menn, Sandru – S. Matei, Purice – Marica, Costea, Lixandru – Stanciu.
    Au mai intrat : Alexandrescu, Bardot, Radu, Costache, Tudorache, Petcu, Tong, Soare, M. Dumitru, A. Matei, Ohaci.

Progresul Spartac debutează în play-out în etapa a 2-a

Progresul Spartac ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, cu 17 puncte, cu un punct peste locul 6, Ripensia. Progresul Spartac a terminat cu Poli Iași (deplasare) sezonul regular și a pierdut cu 1-3.

În 2023, Progresul Spartac a reușit o surpriză în duelul cu FK Miercurea Ciuc, scor 2-2, iar apoi a făcut o altă remiză, 0-0 cu CSC Dumbrăvița. Ulterior, a venit duelul de la Iași, în care a cedat, iar deocamdată nu a luat startul în grupa pentru evitarea retrogradării.

Primul meci din play-out, în etapa a 2-a, aduce pentru Progresul Spartac un duel pe teren propriu, cu FC Brașov. În sezonul regular, partida dintre cele două s-a terminat cu victoria formației lui Andrei Erimia, scor 2-1.

Progresul Spartac a mai jucat un meci amical după finalul sezonului regular, până la partida cu brașovenii, în compania formației FC Pucioasa, componentă a Seriei 4 din Liga 3. Elevii lui Andrei Erimia s-au impus cu 1-0.

Amicalul CS Mioveni – Progresul Spartac

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-cu-cinci-jucatori-din-liga-2-in-primul-11-a-castigat-meciul-cu-irlanda-de-nord-la-turul-de-elita-insa-calificarea-la-euro-mai-poate-fi-obtinuta-doar-miraculos-19264512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-a-invins-dar-nu-a-convins-in-fata-ripensiei-timisorenii-au-dominat-finalul-amicalului-de-la-arad-concluziile-lui-laszlo-balint-si-iulian-muntean-19264493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-pierdut-jocul-test-prelungit-cu-fc-botosani-leo-grozavu-nemultumit-de-prima-repriza-chiar-daca-echipa-sa-a-condus-la-pauza-mesajul-lui-valeriu-iftime-pentru-trupa-din-copou-19264485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-pierdut-decent-amicalul-cu-sepsi-osk-dan-alexa-sunt-realist-este-o-diferenta-de-valoare-19264477

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Mar. 2023, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă