Progresul Spartac a câștigat la limită amicalul cu FC Pucioasa. Formația lui Andrei Erimia, probleme la finalizare

Răzvan STÎNGĂ 17 Mar. 2023, 17:48 Liga 2
Progresul Spartac a câștigat la limită amicalul cu FC Pucioasa. Formația lui Andrei Erimia, probleme la finalizare

Progresul Spartac a profitat de faptul că nu va juca în prima etapă a play-out-ului de Liga 2, care va avea loc sâmbătă, și a programat, pe arena proprie, vineri, un meci amical cu o formație din Liga 3, FC Pucioasa, componentă a Seriei 4.

FC Pucioasa trebuia să evolueze în runda a 17-a cu Astra, retrasă din campionat de câteva luni bune, iar astfel cele două echipe au convenit să dispute un test util. Învingătoare a fost Progresul Spartac, la limită, scor 1-0.

Progresul Spartac, victorie în amicalul cu FC Pucioasa

Progresul Spartac a turat mai greu motoarele, în ciuda diferenței de divizie, iar în primele 30 de minute nu a amenințat prea periculos poarta celor de la FC Pucioasa. Apoi, formația lui Andrei Erimia a pus stăpânire pe joc, conform celor precizate de clubul din Liga 2.

Presiunea s-a accentuat în special în repriza a doua, pentru că în primele 45 de minute rezultatul a fost egal, 0-0. Progresul Spartac a atacat tot mai periculos, a ratat multe șanse bune, iar golul a picat abia în minutul 70, atunci când Silvian Matei a marcat în urma unei diagonale venite de la Giovanni Petcu.

Silvian Matei a adus victoria pentru Progresul Spartac în partida cu FC Pucioasa

Finalul de meci a găsit Progresul Spartac în atac, dar fără să nimerească ținta și să marcheze mai mult, lucru care s-a întâmplat și în ultimele etape de Liga 2, echipa având probleme la finalizare, chiar și de la 11 metri.

În amicalul de vineri, Andrei Erimia a mizat și pe câțiva tineri ”under”.

Victorie în amicalul cu ASFC Pucioasa

Bleu-albaștrii, îmbrăcați astăzi în portocaliu, deoarece oaspeții nu au venit în Intrarea Vrabiei cu un echipament de deplasare, au obținut o victorie la limită împotriva celor de la Pucioasa, într-o partidă în care scorul putea să fie mult mai mare pentru jucătorii noștri.

După o primă jumătate de oră competitivă, în care ambele formații au ținut de balon, însă fără a ataca prea mult cele două porți, progresiștii au preluat inițiativa cu mai multe incursiuni în treimea adversă, dar care s-au încheiat, în mare, în mâinile portarului advers.

După pauză, jocul dâmbovițenilor a scăzut vizibil, aceștia nemaiavând nici o șansă importantă la poarta lui Ciontoș (și, din minutul 70, a lui Soare) de-a lungul întregii reprize secunde. Între timp, la celălalt careu s-a dezlănțuit un asediu bleu-albastru frustrant, fiecare ocazie încheindu-se cu o paradă cu mult peste nivelul Ligii a 3-a (sau chiar a 2-a), din partea portarului celor de la Pucioasa. Într-un final o diagonală perfectă a lui Giovanni Petcu îl găsește lângă colțul porții pe Silvian Matei, care trimite balonul în poartă.

Au urmat apoi douăzeci de minute în care clubul nostru a părut singurul de pe teren, dar fără să își mărească avantajul de pe tabelă, având parte, mai degrabă, de un ciclu al atacurilor progresiste reperate de către dâmbovițeni, care urmau apoi să piardă balonul din nou, undeva pe la mijlocul terenului.

Totuși, un amical util pentru fizicul, dar și moralul jucătorilor noștri, având parte și de câteva apariții din partea unor jucători U18 din academia progresistă: Marica, Soare, Stîngă, Costache.

Multă baftă în continuare, băieți!”, a precizat Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

  • Progresul Spartac a început în formula: Ciontoș – Leafu, Menn, Parfeon, Matei, Purice, Lixandru, Șandru, Marica, Tong, Stanciu (cpt.).
    Rezerve: Soare, Boison, Stîngă, Alexandrescu, Ohaci, Costache, Costea, Ziepop, Petcu, E. Radu, A. Matei, Dumitru
  • FC Pucioasa a început în formula: Ghițescu – Marina (cpt.), Samoilă, Petre, Ciobanu, Tolea, Dragnea, Enache, L. Mihai, Croitoru, Calofir
    Rezerve: Pîrvu – Călin, Căpraru, Savianu, Fuiorea, Nicolescu

Progresul Spartac, șanse să mai dispute un amical

Progresul Spartac ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, cu 17 puncte, cu un punct peste locul 6, Ripensia. Progresul Spartac a terminat cu Poli Iași (deplasare) sezonul regular și a pierdut cu 1-3.

În 2023, Progresul Spartac a reușit o surpriză în duelul cu FK Miercurea Ciuc, scor 2-2, iar apoi a făcut o altă remiză, 0-0 cu CSC Dumbrăvița. Ulterior, a venit duelul de la Iași, în care a cedat.

Primul meci din play-out, în etapa a 2-a, aduce pentru Progresul Spartac un duel pe teren propriu, cu FC Brașov. În sezonul regular, partida dintre cele două s-a terminat cu victoria formației lui Andrei Erimia, scor 2-1.

Sunt șanse mari ca Progresul Spartac să mai dispute un amical săptămâna următoare, mai ales că Liga 2, după prima etapă din play-off și play-out, va intra în pauză competițională pentru meciurile echipelor naționale.

 

Foto și video: Progresul Spartac

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Mar. 2023, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă