Progresul Spartac pregătește intens debutul în Liga 2! A bătut palma pentru șase transferuri și a depus dosarul de licențiere. Unde va juca meciurile de acasă, dacă arena proprie nu va fi omologată

Andrei PASCU 23 Jun. 2022, 18:01 Liga 2
Progresul Spartac pregătește intens debutul în Liga 2! A bătut palma pentru șase transferuri și a depus dosarul de licențiere. Unde va juca meciurile de acasă, dacă arena proprie nu va fi omologată

Progresul Spartac a stabilit și ea data primului antrenament, pentru pregătirea sezonului următor de Liga 2, după ce anul fotbalistic trecut și-a asigurat promovarea în urma barajului de Liga 3. Luni, 27 iunie, va avea formația lui Andrei Erimia prima ședință de pregătire.

Progresul Spartac începe pregătirile după ce a depus dosarul de licențiere

În zilele premergătoare primului antrenament, Progresul Spartac a depus dosarul de licențiere, în care a trecut, ca arenă proprie pentru meciurile de pe teren propriu, stadionul pe care a evoluat în Liga 3. Pentru că nu se îndeplinesc anumite norme, e posibil ca ROAF să dea o derogare pentru primul sezon, 2022-2023, urmând ca apoi să aibă loc lucrări de modernizare la stadion sau Progresul Spartac să joace în altă parte.

Dacă derogarea nu va fi acceptată, atunci Progresul Spartac va juca, după cum a anunțat, la Buftea, la baza Federației Române de Fotbal. Pe lângă acest mic detaliu, clubul a precizat că nu se pune problema să nu ia startul în Liga 2, toate celelalte cerințe fiind bifate în dosarul de licențiere.

Progresul Spartac, înțelegeri verbale cu șase fotbaliști. Andrei Erimia a stabilit câteva amicale

Și la capitolul transferuri a mișcat Progresul Spartac, urmând ca în curând să facă și anunțurile oficiale. Echipa a ajuns la acorduri cu șase fotbaliști, un jucător pe care l-a avut în lot în trecut, iar celelalte cinci veniri vor fi de la echipele secunde ale unor cluburi din Liga 1 din București și Ilfov, foarte probabil și de la FC Voluntari 2.

Referitor la meciurile amicale, de la începutul lunii iulie Progresul Spartac îl va avea pe primul, cu Dunav Ruse, după care va întâlni echipe importante din Liga 2, Unirea Slobozia, Concordia Chiajna și Metaloglobus printre altele.

Doar doua saptamani au trecut de la barajul cu CS Tunari, iar progresistii sunt deja nevoiti sa se intoarca din vacanta pentru a incepe pregatirile pentru a evolua in premiera in liga secunda, al carei start este programat pentru 5 august.

Daca jucatorii au avut vacanta, pentru managerul Andrei Erimia a fost o perioada chiar mai incarcata decat de obicei, acesta incercand sa rezolve numeroasele aspecte logistice legate de promovarea intr-un esalon superior: dosar de licentiere, stadion, finantare, echipa de management, transferuri…

Dosarul de licentiere a fost depus la timp iar vineri Andrei Erimia va merge la Comisie pentru a discuta completarile necesare din perspectiva FRF. Stadionul nominalizat in dosar este cel din Vrabiei, ROAF vorbind de posibilitatea unei derogari in primul sezon pentru nou promovate – fiindu-ne evident tuturor ca acesta nu satisface momentan toate conditiile necesare la nivelul esalonului secund. In cazul in care acesta nu va fi acceptat, solutia “de avarie” cea mai probabila este baza FRF de la Buftea, in contextul in care nu exista prea multe variante valide in Bucuresti si imprejurimi, iar Dinamo este si ea in cautari.

Si in celelalte aspecte organizatorice s-au facut progrese importante, neexistand nici un dubiu legat de capacitatea clubului de a lua startul in campionatul ligii a II-a.

Desigur, cele mai importante stiri asteptate de suporteri sunt cele legate de transferuri, unde insa putem anunta lucruri concrete doar dupa oficializarea acestora. S-a “batut palma”, in principiu, cu sase jucatori noi, dintre care unul este un fost titular progresist din perioada 2018-2020, restul de cinci provenind de la echipele secunde ale unor formatii de prima liga din Bucuresti si Ilfov.

Progresistii sunt programati deja maine la vizita medicala, urmand sa reia de luni antrenamentele, iar dupa circa o saptamana sa inceapa si jocurile amicale cu adversari printre care se afla Dunav Ruse, Unirea Slobozia, Concordia Chiajna sau Metaloglobus”, a anunțat Progresul Spartac pe site-ul oficial.

Progresul Spartac va miza pe tineri și în Liga 2

Progresul Spartac se caracterizează prin faptul că este un club care formează și crește tineri, iar Andrei Erimia a declarat după promovarea în Liga 2 că e cu atât mai mulțumit cu cât tinerii au fost decisivi în partidele importante din Liga 3.

Din acest motiv, pentru că se bazează pe tineri, Progresul Spartac va miza pe aceștia și în Liga 2, lucru recunoscut și acum, în urma comunicatului de mai sus. Rămâne de văzut dacă în afară de cei șase jucători cu care s-a bătut palma vor mai fi transferați și alții, cu un anumit grad de experiență.

Nu anticipez modificări majore la nivelul lotului pentru sezonul viitor, ne vom baza pe nucleul care a reușit promovarea. Vor fi poate două-trei repatrieri și poate tot atâția tineri lăsați liberi de echipele de prima ligă din București sau Ilfov, în funcție și de resursele financiare pe care le vom avea la dispoziție.

Va fi greu dar frumos la Liga a 2-a și este pentru noi toți un vis împlinit”, spunea Erimia după promovarea în Liga 2.

Foto: Progresul Spartac

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 23 Jun. 2022, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă