Progresul Spartac a câștigat la scor amicalul jucat în schimbul meciului de debut în noul sezon al Ligii 2. Sub comanda lui Erimia a ajuns și un fost stelist

Marius ANGHEL 06 Aug. 2023, 15:58 Liga 2
Progresul Spartac a câștigat la scor amicalul jucat în schimbul meciului de debut în noul sezon al Ligii 2. Sub comanda lui Erimia a ajuns și un fost stelist

Cum jocul cu CSC Dumbrăvița, din prima etapă a noului sezon al Ligii 2, a fost amânat până când FC Brașov va primi un verdict din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), dacă va rămâne sau nu în eșalonul secund, Progresul Spartac și-a văzut în continuare de programul pe care și-l stabilise înainte să știe că trupa lui Dan Alexa nu primește certificarea și îi va lua locul în campionat.

Astfel, vineri, echipa antrenată de Andrei Erimia s-a deplasat în comuna ilfoveană Cornetu pentru a disputa acolo un amical cu formația din Liga 3 Unirea Bascov. Jocul a fost câștigat cu scorul de 4-1, după ce la pauză a fost 2-0.

Progresul Spartac a învins Unirea Bascov într-un amical. Emilian Pacionel a ajuns sub comanda lui Andrei Erimia

Matei Andrei (33), Nicolas Tong (45), Andrei Popescu (83) și George Apostol (89) au înscris pentru Progresul Spartac.

Andrei Erimia a început jocul în următoarea formulă: Soare – Leafu, G. Apostol, Parfeon – M. Dumitru, Purice, Andr. Grigore, Ohaci – Petcu, Tong – Mat. Andrei. Au mai jucat D. Paraschiv – Em. Pacionel, Al. Dițu, Fîrținescu, Stînga, Andr. Popescu, dar și mai mulți jucători aflați în probe, pe care clubul nu i-a numit.

După cum se poate observa, la echipa bucureșteană a ajuns și Emilian Pacionel (foto text), mijlocaș de 22 de ani care în ultimii trei ani a activat la Steaua. În sezonul trecut de Liga 2 a avut 11 jocuri și a înscris 1 gol.

”În posibil ultimul amical al verii, jucătorii bleu-albaștrii au obținut o victorie la scor cu formația celor de la Unirea Bascov, după o performanță dominantă la Baza Sportivă de la Cornetu.

Andrei Matei a deschis scorul la finalul primei reprize, marcând cu capul din centrarea lui Mario Dumitru, un alt coleg al lor de la grupa 2004 având să dubleze avantajul nostru înainte de pauză, Nicolas Tong marcând chiar în ultimul minut al primei reprize.

După pauză, o mică neatenție în defensivă l-a ajutat pe Alexandru Bodea să înjumătățească avantajul progresist, fiind însă una dintre ultimele incursiuni mai bune ale argeșenilor în ultima treime a progresiștilor. Din nou pe final de repriză, golul al treilea a venit de la un alt jucător din academie, Andrei Popescu (născut 2006), ca mai apoi Alexandru Apostol să închidă tabela la sfârșitul unui test de pregătire bun”, a anunțat Progresul Spartac după acest joc.

O victorie, un egal și două eșecuri în amicale

În această perioadă de pregătire de vară, Progresul Spartac a mai disputat patru jocuri amicale, două cu echipe din Liga 2, Concordia Chiajna (7 iulie, scor 0-7) și CS Mioveni (15 iulie, scor 1-2), și două cu formații din Liga 3, CS Dinamo (22 iulie, scor 2-2) și Înainte Modelu (scor 2-1).

Conform programului inițial, când nu știa dacă va continua în Liga 2, echipa își stabilise teste și cu Agricola Borcea (deplasare, 12 august) și Dunărea Giurgiu (deplasare, 19 august). În cazul în care va continua în Liga 2, atunci ultimele două jocuri pică.

Dacă va rămâne în Liga 2 în locul celor de la FC Brașov, atunci Progresul Spartac va fi la a doua prezență consecutivă, în istoria sa, în acest campionat.

Progresul Spartac poate debuta în noul sezon de Liga 2 la Miercurea Ciuc, în etapa a 2-a

În prima etapă a Ligii 2, Progresul Spartac ar fi trebuit să fie gazdă în meciul cu CSC Dumbrăvița, însă jocul a fost amânat până când TAS va da un verdict în cazul FC Brașov, pentru a se știi cu siguranță care este a 20-a echipă participantă în noul sezon.

În etapa a 2-a, Progresul Spartac ar întâlni FK Miercurea Ciuc în deplasare, sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00.

Că FRF consideră Progresul Spartac a 20-a participantă în Liga 2 se poate observa nu numai din programul Ligii 2 pe care îl are publicat pe site-ul său, dar și din decizia de a o programa în Turul 2 al Cupei României pe FC Brașov și nu pe Progresul Spartac. FC Brașov este pusă să joace în Cupă ca echipă retrogradată în Liga 3.

Echipa condusă de Andrei Erimia își va organiza jocurile de acasă din Liga 2, în cazul în care va continua în această competiție, tot pe terenul sintetic al CNAF Buftea, acolo unde și le-a disputat în mare parte și în sezonul trecut al ligii secunde.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-19278800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-brasov-dupa-anuntul-frf-de-amanare-a-meciului-din-prima-etapa-a-ligii-2-in-care-ar-fi-trebuit-sa-joace-dan-alexa-si-fotbalistii-sai-au-aflat-decizia-chiar-in-timpul-antrenamentului-19278626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-a-noului-sezon-de-liga-2-incepe-cu-un-meci-amanat-19278602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-castigat-ultimul-amical-inainte-de-debutul-in-liga-2-19278573

Marius ANGHEL 06 Aug. 2023, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă