Profită Ceahlăul de tragedia produsă în fotbalul românesc? Clubul nemțean nu fusese programat în campionat în meciul de sâmbătă

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 11:53 Liga 2

Sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, ar fi trebuit să se desfășoare meciul Ceahlăul – CS Balotești, din etapa a 5-a a play-out-ului Seriei I a Ligii 2, dacă vineri seară nu s-ar fi produs tragedia din timpul jocul dintre Dinamo și Viitorul. Moartea dinamovistului Patrick Ekeng a dus însă la amânarea de către FRF a tuturor evenimentelor sportive fotbalistice ce urmau să aibă loc în acest weekend. Totuși, chiar dacă acest tragic eveniment nu ar fi avut loc, meciul de la Piatra Neamț tot nu s-ar fi disputat.

Echipa nemțeană nu a fost programată în campionat după ce conducătorii clubului nu au avut bani să achite baremul de arbitraj rămas restant de la jocul cu Bucovina Pojorâta. Rămâne de văzut dacă FRF îi va păsui pe conducătorii Ceahlăului cu încă trei zile pentru plata datoriilor și îi va programa în campionat, având în vedere că toate meciurile au fost amânate. E puțin probabil însă, având în vedere că însăși Ceahlăul a trimis hârtie către FRF că nu poate plăti datoria, de aici venind și verdictul de neprogramare în campionat.

FRF a așteptat până vineri, după orele după-amiezii, ca oficialii FC Ceahlăul să își achite datoriile restante după meciul disputat împotriva Bucovinei Pojorâta, însă, cum acest lucru nu s-a întâmplat, a dictat în cele din urmă neprogramarea. Și antrenorul Valentin Avădanei și jucătorii grupării din Piatra Neamț au fost înștiințați vineri de șefii Ceahlăului că nu vor juca pe teren propriu cu CS Balotești. Totuși, datorită deciziei Federației luate foarte târziu, ilfovenii, cât și arbitrii și observatorii delegați la acest meci au apucat să facă deplasarea, degeaba însă.

„Nu cred că se va mai disputa pentru că au trimis hârtia. Ceahlăul a trimis hârtia către FRF că nu au bani și să ia măsuri în consecință. Măsura e luată de principiu la ședința de vineri a Comisiei de Disciplină. Au așteptat să vadă dacă achită, i-au păsuit până în ultimul moment. Ceahlăul a rămas neprogramată, dar dacă se mișcă repede azi (n.r. – sâmbătă), până la 11:00, și plătesc, atunci în scoate”, a spus un reprezentant al clubului din Balotești, contactat de Liga2.ro. Ioan Mironaș, directorul sportiv demisionar de la FC Ceahlăul, însă aflat în preaviz, avea telefonul închis sâmbătă dimineață și nu l-am putut contacta pentru a afla un punct de vedere din partea clubului din Piatra Neamț.


Arbitrii și observatorul au fost delegați de CCA la meciul de la Piatra Neamț, însă decizia de nedisputare a fost dictată târziu vineri

„Clubul SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamț, în conformitate cu prevederile art. 83/12 din RD, se sancționează cu «Neprogramare la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor de arbitraj și observare și i se aplică o penalitate sportivă de 1.400 lei»”, suna sentința dată, pe data de 4 mai, de către Comisia de Disciplină a FRF, însă de atunci și până vineri seară, conducătorii Ceahlăului au avut aproape două zile la dispoziție să plătească datoria, lucru pe care nu l-au făcut.

Riscă excluderea din campionat și retrogradarea în ultima ligă

În cazul în care FRF va dictat în cele din urmă, oficial, ca Ceahlăul să piardă la „masa verde” meciul cu CS Balotești, atunci nemțenii ar fi la prima astfel de abatere în acest campionat. Neachitarea în continuare a datoriilor va duce la a doua neprogramare, pentru meciul de sâmbăta viitoare de la Balotești (returul), astfel clubul nemțean urmând a fi exclus din competiție. Șase etape mai sunt de disputat din play-out în acest moment.

Excluderea din campionatul Ligii 2 pentru Ceahlăul ar duce automat clubul în ultima ligă din județul Neamț, nu în Liga 3, acolo unde ar fi ajuns dacă se retrograda pe teren. Totuși, situația extrem de delicată a clubului din Piatra Neamț nu garanta nici măcar prezența în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc.

CITEȘTE și: Doliu în fotbalul românesc | Moartea dinamovistului Patrick Ekeng a dus la amânarea meciurilor din Liga 2 și 3 din acest weekend

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 11:53 Liga 2
Pe aceeași temă