Probleme și la Foresta. Președintele Ciutac spune ce sacrificii se fac pentru ca echipa să-și continue activitatea: „Situația financiară a clubului este critică”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 17:14 Liga 2
Probleme și la Foresta.** Președintele Ciutac spune ce sacrificii se fac pentru ca echipa să-și continue activitatea:

În conferința de presă în care a explicat motivele pentru care a renunțat la serviciile antrenorului Cristian Popovici, Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei, a dezvăluit că gruparea suceveană se confruntă cu mari dificultăți financiare în această perioadă, situația fiind una critică.

„Conturile sunt goale în acest moment, așa că putem spune că situația financiară a clubului este critică. Facem sacrificii ca să ne putem desfășura activitatea de zi cu zi și rezistăm din ce în ce mai greu. Din ce am aflat, finanțarea de la Consiliul Local nu va veni mai repede de sfârșitul lunii aprilie și mai avem de achitat și la Finanțe o datorie de 200.000 de lei, rezultată din plata drepturilor bănești către fotbaliști în ultimele luni. Faptul că n-am primit ultima tranșă din 2016 de la Consiliul Local, cifrată la 235.000 de lei, ne-a dat bugetul peste cap. Știam că începutul fiecărui an este o perioadă grea, astfel că banii încasați de la sponsori i-am folosit pentru a ne descurca în primele trei luni din 2017. Din nefericire, acești bani s-au epuizat, iar alte firme dispuse să ne ajute nu prea mai găsim, asta și din cauza rezultatelor nefavorabile”, a explicat Ciutac. Nerespectarea plății întregii sume promise de Consiliul Local Forestei a dus la începutul acestui an a demisiei președintelui executiv Dorin Goian.

Oficialii Forestei simt că se învârt într-un cerc vicios din care foarte greu se poate ieși. „În fiecare an ne lovim de aceleași probleme. Întotdeauna ni se spune dinspre Consiliul Local că vom primi mai mulți bani dacă vom avea performanțe, ori e foarte greu să ai rezultate fără să dispui de banii necesari. Sigur că și legislația în vigoare este foarte proastă. După 31 decembrie nu mai putem avea acces la finanțare de la Consiliul Local până nu se derulează procedurile pe anul în curs, și așa se creează un vid de 4-5 luni în care nu avem acces la bani. Iar în momentul în care vin, nu putem deconta cu ei cheltuielile efectuate până atunci”, a precizat Ciutac, citat de Monitorul de Suceava.

Sucevenii fac apel la ajutorul publicului

Andrei Ciutac speră ca lucrurile să revină la normal cât mai curând pentru că urmează o perioadă foarte încărcată pentru club. „În luna aprilie ne așteaptă cheltuieli foarte mari. Echipa mare are de disputat nu mai puțin de cinci meciuri în campionat, iar echipele de juniori au programate aproape săptămânal etape intermediare. Doar masa jucătorilor ne costă aproximativ 2.000 de lei pe lună. Mai sunt de plătit chirii, ca să nu mai vorbim de salariile jucătorilor, care sunt achitate doar până la jumătatea lunii ianuarie. Am văzut că au apărut în spațiul public discuții pe seama jucătorilor pe care i-am transferat la Foresta. În vară, în condițiile în care eram retrogradați, iar în eșalonul secund urma să se contureze o singură serie, am considerat că nu putem rezista în competiție bazându-ne doar pe jucători suceveni. Sper ca publicul să înțeleagă situația grea în care ne aflăm acum și să vină în număr cât mare, sâmbătă, la stadion. Știu că s-au adunat atâtea meciuri fără victorie și nu este normal, însă avem nevoie de suportul fanilor noștri”, a menționat Andrei Ciutac.

 

În aceste trei luni ale noului an, fără bani de la autoritățile locale, Foresta a supravietuit din banii veniți de la sponsori, care asigură în jur de 15 la sută din bugetul total pe un an. De la începutul perioadei de pregătire și până în momentul de față, am cheltuit 150.000 de lei, bani adunați din mediul privat. Trebuie menționat faptul că în tur n-am cheltuit niciun ban venit de sponsori pentru că știam că vine această perioadă grea în iarnă, în care aveam nevoie de acei bani. Din păcate, și acei bani s-au terminat, iar unii dintre sponsori ne-au comunicat că nu mai sunt dispuși să ne susțină. Este normal să fie supărați din cauza rezultatelor. Avem noroc că avem transportul asigurat de la Romfour și asta ne scutește de o mare cheltuială. În ceea ce privește cea de-a doua tranșă de bani din drepturile TV, trebuia să primim în jur de 8.000 de euro, doar că vreo 2.000 de euro au fost reținuți de federație pentru amenzi, taxe, vize”, a mai povestit Ciutac.

În următorul meci de campionat, Foresta va primi vizita formației Academica Clinceni, sâmbătă, cu începere de la ora 11:00.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă