Probleme mari pentru FC Brașov: Ghidul de finanțare prin care clubul poate primi bani de la Consiliul Local nu a fost aprobat! Allen Coliban, schimb dur de replici: ”Vreți să desființati FC Brașov?”

Adi MARICA 31 May. 2023, 01:17 Liga 2
Probleme mari pentru FC Brașov: Ghidul de finanțare prin care clubul poate primi bani de la Consiliul Local nu a fost aprobat! Allen Coliban, schimb dur de replici: ”Vreți să desființati FC Brașov?”

Ghidul de finanțare pentru susținerea sportului de performanță a încins spiritele în sedința ordinară de marți, 30 mai 2023, a Consiliului Local al Municipiului Brașov.

Ghidul, singura variantă prin care FC Brașov poate primi bani de la bugetul local a fost blocat cu 11 voturi pentru şi 14 abţineri, ultimele ale consilierilor PSD-PNL.

Este vorba, mai exact, despre un proiect care desemna membri din Consiliului Local în comisia prin care FC Brașov primea bani de la autoritățile locale prin programul ”Promovarea sportului de performanță”. Odată cu aprobarea acestui ghid de finanțare, FC Brașov va primi 4 milioane de lei de la CL Brașov pentru sezonul 2023-2024 al Ligii 2.

Allen Coliban: ”Vreți să desființați FC Brașov?”

Abținerile consilierilor PNL-PSD de la votul care decidea bugetul pentru noul sezon pentru FC Brașov l-au înfuriat pe primarul Allen Coliban.

”Spuneți ce vreți să faceți cu fotbalul! Vreți sa desființați FC Brașov?”, si-a început tirada edilul Brașovului.

Coliban a explicat de ce este esențială aprobarea acestui proiect pentru viitorul clubului înființat chiar cu ajutorul său. ”În cazul de față, singura variantă prin care putem oferi finanțare pentru fotbal, pentru ligile întâi și a doua, este prin tipul acesta de ghid de finanțare , pe care dumneavoastră nu îl aprobați. Asta după ce s-a investit până acum în acest club care a fost la 15 minute de a intra în play-off. Este adevărat, nu s-a prins play-off-ul în acest an, dar există continuitate, există un proiect, există implicarea colegilor dumneavoastră. Sebastian Bădulescu (n.r. – consilier local PNL) a depus foarte mult efort și a arătat foarte mult interes în acest proiect fotbalistic. Acum văd că dumneavoastră amânați lansarea acestui ghid și comisia care să se ocupe de evaluarea proiectelor supuse finanțării. Pentru FC Brașov este singura formă prin care poate să fie finanțată activitatea. Voi veni din nou în fața dumneavoastră cu acest proiect. Voi mai face o încercare, dar încercați să înțelegeți și asumați-vă impactul. Ok, este o temă politică, vine an electoral, clubul ăsta nu a murit, dar hai să-l omorâm acum. Pe bune!”, a spus Coliban.

Primarul Brașovului, luat la întrebări

Consilierul local PSD Marius Potea a fost extrem de vocal și i-a transmis primarului că FC Braşov primește prea mulți bani si că locul 1 în play-out, locul 7 la general, nu poate fi considerat o performanță.

”Sunt foarte mulți bani care sunt investiți la FC Brașov. Eu nu consider că a fost o performanță câștigarea play-out-ului. Clubulnu a crescut. În primul rând, nu cred că acest club este FC Brașov. Echipa este cea din Liga 3 care are spectatori (n.r. – SR Brașov). Este adevărat că FC Braşov are interzis la transferuri și trebuie plătiți 40.000 de euro unui jucător (n.r. – Hodzic) care nu a jucat niciun minut?”, a spus Marius Potea.

Replica lui Allen Coliban a venit promt și i-a amintit consilierului PSD votul din CL în care s-a cerut desființarea secției de fotbal de la Corona Brasov. ”Când am spus că trebuie să susținem clubul SR Brașov și am susținut desființarea secției de fotbal de la Corona ați votat împotriva desființării! Pe vremea aceea aveați alte simpatii. Acum vă spun că acest club este FC Braşov, CL i-a acordat denumirea și palmaresul în mod legal”, a reacționat Coliban.

”Întrebați-l pe Bădulescu!”

Legat de interzicerea dreptului de a face transferuri, după decizia FIFA în cazul Hodzic, Coliban a pasat responsabilitatea consilierului Sebastian Bădulescu (PNL).

”Puteți să-l întrebați pe domnul Bădulescu! Să vă dea dânsul toate detaliile, pentru că el este implicat în activitatea clubului. Pe de altă parte, jucători care își cer drepturi financiare sunt la ordinea zilei în orice club. Nu din asta va muri FC Brașov, ci din felul iresponsabil în care abordați finanțarea lui prin acest ghid!”, spus primarul Brașovului

Coliban recunoaște că nu se pricepe la fotbal

Chiar dacă a recunoscut că nu se pricepe la fotbal, Coliban spune că echipa lui Dan Alexa este în creștere și a amintit de victoria din Ghencea cu Steaua!

”Clubul a crescut, anul trecut s-a salvat de la retrogradare la baraj, anul acesta a fost la 15 minute de a întra in play-off, a bătut liderul, CSA Steaua, iar acum are toate premisele să aibă rezultate bune sezonul viitor. Nu o spun eu, care nu mă pricep la fotbal, ci oamenii care sunt implicați și care fac evaluările”, a mai spus Coliban.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/fc-brasov-organizeaza-cupa-nicolae-pescaru-echipele-participante-si-cand-are-loc-primul-turneu-in-memoria-legendarului-fotbalist-al-brasovului-19273412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-spunea-ca-la-liceul-sportiv-nu-se-invata-eduard-lambrinoc-fotbalist-la-fc-brasov-a-trecut-cu-brio-peste-sesiunea-speciala-a-bacalaureatului-19272752

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-la-fc-brasov-clubul-a-primit-interdictie-la-transferuri-de-la-fifa-un-jucator-care-nu-a-evoluat-niciun-minut-in-echipa-lui-dan-alexa-a-castigat-procesul-si-are-de-primit-o-mica-avere-19272343

Adi MARICA 31 May. 2023, 01:17 Liga 2
Pe aceeași temă