Probleme mari de efectiv pentru Unirea Constanța, care va face deplasarea la CSC Dumbrăvița cu lotul decimat. Dacian Nastai: ”Suntem într-un moment prost”

Andrei PASCU 24 Nov. 2022, 16:30 Liga 2
Probleme mari de efectiv pentru Unirea Constanța, care va face deplasarea la CSC Dumbrăvița cu lotul decimat. Dacian Nastai: ”Suntem într-un moment prost”

Unirea Constanța are o situație greu de gestionat înaintea partidei cu CSC Dumbrăvița, de sâmbătă, din etapa a 15-a a Ligii 2. Formația pregătită de Dacian Nastai are probleme mari de lot înaintea deplasării, neputând conta pe nouă jucători.

Unirea Constanța merge pe terenul echipei CSC Dumbrăvița fără nouă jucători!

Din cauza accidentărilor și suspendărilor, Dacian Nastai este nevoit să găsească cele mai bune variante dintre jucătorii care sunt apți din punct de vedere medical sau care nu au ”interdicție” să evolueze în confruntarea cu nou-promovata. Astfel, Unirea Constanța are șanse să pună în teren echipa cu cea mai mică medie de vârstă pe care o poate alinia vreodată, în jur de 19 ani.

Dacian Nastai a declarat pentru Liga2.ro că este o situație tristă pentru Unirea Constanța, mai ales că spera să poată lua cele trei puncte din deplasare, să aibă șanse cât mai mari la un rezultat cu succes.

Însă, acum se gândește să scoată și un rezultat de egalitate, neputând conta pe anumiți fotbaliști experimentați din lot. Printre indisponibili se numără Alexandru Enache, Radu Zamfir sau Aleksandru Longher.

Unirea Constanța face deplasarea la CSC Dumbrăvița cu 17 jucători. Dacian Nastai: ”Ne dorim să nu pierdem”

Un alt minus în dreptul Unirii Constanța este acela că Dacian Nastai nu va sta pe banca tehnică, el fiind suspendat pentru două etape după partida din runda trecută, cu FK Miercurea Ciuc. Nu va asista de la marginea terenului nici în duelul din ultima rundă din 2022, cu Poli Iași.

Este un meci important pentru noi, ne dorim să nu pierdem. Din păcate, deplasările pe care le-am avut în Banat, nu au fost prea bune, ultima a fost un 0-4. Ne dorim mai mult, dar avem probleme legate de lot, cu accidentări, suspendări și vom evolua cu cea mai tânără echipă pe care o putem alinia din tot lotul pe care îl avem.

Facem deplasarea cu 17 jucători, iar  în lot suntem 26. Nouă jucători sunt indisponibili.

(N.r. – Dacă jucătorii au trecut peste eșecul cu FK Miercurea Ciuc) La vârsta pe care o au, e foarte ușor să treacă de la o stare la alta. Mai greu îmi e după un meci câștigat, decât după un joc pierdut. Faptul că am pierdut cu Miercurea Ciuc e cauzat, în mare parte, de faptul că nu am reușit să marcăm. Dacă marcam din acțiunile pe care le-am avut, nu mai pierdeam.

(N.r. – Despre faptul că și CSC Dumbrăvița e o echipă tânără) Noi, dacă folosim echipa pe care ne-o propunem, avem 19 ani și ceva, iar ei sunt trecuți de 20. Diferența se vede pe teren, dacă e vorba de câțiva ani, e experiență pe care o câștigi.

Noi ne dorim foarte mult să facem un meci bun, dar suntem într-un moment prost, avem suspendări, accidentări. Sunt și eu suspendat, e și Enache, jucători maturi ca Zamfir, Longher, pe care nu putem să-i folosim”, a declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Dacian Nastai a analizat cele 14 runde de Liga 2 scurse

Unirea Constanța va fi, în mod evident, una dintre echipele cu șanse mari să retrogradeze la finalul acestui sezon, la finalul play-out-ului, dacă va continua în linia de până acum. Nastai analizează însă rezultatele din altă perspectivă, anume după modul în care au învățat jucătorii săi, tineri, să asimileze fiecare experiență în parte.

Sezonul, pentru noi, nu a fost bun, dar a fost util. Când ai media de vârstă de 19 ani și ceva, și te bați cu jucători maturi, cu echipe care au jucători care au evoluat în prima ligă, se poate spune că s-au făcut lucruri bune. Noi ne gândim la procesul prin care trec băieții.

Matematic așa e, suntem la retrogradare, dar nu mă uit pe clasament înaintea unei etape. Eu zic că nu clasamentul va juca, ci ce vom face și cum vom reuși să abordăm jocul va conta”, a mai spus Dacian Nastai în dialogul cu Liga2.ro.

Unirea Constanța, pe penultimul loc în Liga 2. CSC Dumbrăvița, imediat deasupra ei

Unirea Constanța este pe locul 19 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la un punct de echipa de deasupra, CSC Dumbrăvița. Însă, se află la patru puncte de ocupanta locului 20, Politehnica Timișoara.

În ultima rundă din 2022, a 16-a, Unirea Constanța va întâlni Poli Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-victorie-la-zero-cu-polonia-u20-gabriel-buta-de-la-unirea-dej-printre-marcatorii-jocului-de-la-arad-19254353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-iesit-victorioasa-din-testul-cu-unirea-constanta-pe-care-a-invins-o-si-in-liga-2-formatia-lui-andrei-erimia-succes-fara-gol-primit-19254215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u19-a-pierdut-si-al-doilea-amical-contra-sloveniei-pelici-a-inceput-cu-9-jucatori-din-liga-2-in-primul-11-19254172

 

 

Andrei PASCU 24 Nov. 2022, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă