VIDEO | Penibil! George Roman a ajutat FK Miercurea Ciuc să câștige un meci cu ”copii”. A anulat un gol, iar puștii Unirii Constanța s-au pus în genunchi. ”Era bucurie în loja lui Stoichiță. Mai avea puțin și sărea pe geam”

Andrei PASCU 12 Nov. 2022, 14:18 Liga 2
VIDEO | Penibil! George Roman a ajutat FK Miercurea Ciuc să câștige un meci cu ”copii”. A anulat un gol, iar puștii Unirii Constanța s-au pus în genunchi. ”Era bucurie în loja lui Stoichiță. Mai avea puțin și sărea pe geam”

Decizie jenantă a arbitrului George Cătălin Roman (Timişoara) în partida Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc, în care formația oaspete a fost ajutată în mod evident să învingă una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2, scor 2-1.

La propriu, ”centralul” le-a scos mingea din poartă ”copiilor” lui Dacian Nastai, iar, mai apoi, în minutele de final, echipa din Harghita a reușit golul care i-a adus o victorie chinuită și care o ține pe locurile de play-off.

Nu este prima dată când echipa din Miercurea Ciuc este favorizată de arbitraj!

Sursă sub protecția anonimatului, pentru Liga2.ro: ”Stoichiță mai avea puțin și sărea pe geam”

UPDATE: Noi informații surprinzătoare despre ce s-a întâmplat la Clinceni! O sursă demnă de încredere a declarat, sub protecția anonimatului, pentru Liga2.ro, că în loja stadionului din Clinceni se afla și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, care s-a bucurat la culme în momentul în care FK Miercurea Ciuc a marcat pentru 2-1.

În plus, și alți oficiali ai FRF au reacționat la fel, de parcă naționala de fotbal a României s-ar fi calificat la Cupa Mondială sau la Campionatul European.

Să nu uităm că despre Mihai Stoichiță s-a discutat mult în ultimul timp că ar putea ajunge la FK Miercurea Ciuc, chiar Zoltan Szondi, președintele clubului, afirmând că îl așteaptă oricând dorește la echipa pe care o conduce. Poate că de aici și reacția lui Mihai Stoichiță, care a celebrat succesul înregistrat de FK Miercurea Ciuc.

În plus de asta (n.r. – pe lângă golul anulat Unirii Constanța), a fost bucuria de nedescris a lojei unde erau Mihai Stoichiță și ceilalți oameni din FRF, la golul de 2-1 al FK Miercurea Ciuc.

Era un cadru foarte frumos (n.r. – o spune ironic) cu Stoichiță, care mai avea puțin și sărea pe geam”, a spus sub protecția anonimatului o persoană aflată la meci, o sursă demnă de încredere, în exclusivitate pentru Liga2.ro.


Arbitrul George Roman și-a bătut joc de Unirea Constanța! A anulat un gol perfect valabil cu FK Miercurea Ciuc

Meciul de la Clinceni putea produce un nou șoc în Liga 2, dacă nu s-ar fi opus George Roman, arbitru promovat în divizia a doua în 2019, după cum anunță FRF-AJF.

În vârstă de 27 de ani, el a făcut praf partida din etapa a 14-a a Ligii 2, printr-o decizie pe care nu ar fi luat-o nici un necunoscător al fotbalului. Ce să mai vorbim de un arbitru care bate la porțile SuperLigii?

Roman a tranșat partida în favoarea oaspeților, când în minutul 54, la scorul de 1-1, a anulat un gol perfect valabil pentru Unirea Constanța, neavând vreo scuză și fiind la aproximativ 5 metri de locul unui contact între doi jucători ai ambelor echipe, în careul ciucanilor.

Viciere de rezultat în Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc. George Roman era și el nedumerit de decizia luată

Concret, Unirea Constanța a marcat în minutul 54, în urma unui contraatac foarte bine dus, de manual. La penultima pasă a finalizării fazei, Alexandru Enache era în poziție centrală în apropierea careului mare, de 16 metri, moment în care a pasat în interior, ușor lateral dreapta, pentru Robert Tudor. Acesta l-a întors pe omul care i-a venit în cale, Daniel Vita, dar și-a deplasat mingea ceva mai mult și a scăpat, oarecum, controlul.

În încercarea de a nu pierde posesia, Tudor a intrat prin alunecare în momentul în care în apropierea zonei venise Claudiu Apro. Jucătorul gazdelor s-a mișcat mai repede decât adversarul său și a împins mingea către Enache, care a tras din prima și a marcat frumos, de la aproximativ 11 metri.

  • Foto: momentul intrării prin alunecare a lui Robert Tudor. Arbitrul, foarte aproape de fază, la aproximativ cinci metri.

Jucătorii echipei Unirea Constanța, cu mâinile în cap și în genunchi după eroarea de arbitraj din partida cu FK Miercurea Ciuc

În momentul șutului lui Enache, după cum se vede și în filmarea și fotografiile de mai jos, George Roman nici măcar nu a ridicat mâna să ducă fluierul la gură, ci a fluierat în momentul în care a vîzut că mingea a intrat în poartă, după jumătate de secundă, părând dezorientat și nesigur pe decizia luată.

S-a întors cu spatele și s-a deplasat spre centrul terenului, moment în care jucătorii lui Dacian Nastai au mers să îi ceară explicații, surprinși de modul ireal în care ”centralul” le-a anulat golul. Tinerii Unirii Constanța și-au pus mâinile în cap când au văzut ce s-a întâmplat, iar unul dintre ei, Adrian Niță, pur și simplu a căzut în genunchi și implora arbitrul să nu anuleze golul.

Se poate observa pe filmare cum arbitrul le transmite și le face semne jucătorilor echipei gazdă doar să se calmeze, fără alte explicații pentru decizia evident favorabilă ciucanilor.

Băi, nesimțitule, băi!” – s-a auzit în direct, pe filmare, probabil o voce a celor câțiva spectatori din tribune, către ”central”.

  • Foto: după momentul contactului, arbitrul nici măcar nu se gândește să fluiere, are mâinile pe lângă corp, iar jocul e lăsat să curgă în momentul în care Enache se pregătește să șuteze.

  • Foto: arbitrul duce fluierul la gură abia când mingea e în poartă!

Dacian Nastai n-a mai rezistat, a protestat și a fost eliminat după decizia de arbitraj luată în partida Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc

Fără să ofere explicații, cu privirea pierdută, Roman și-a menținut decizia, dar părea să dea impresia că se gândește dacă hotărârea a fost corectă sau nu. Nu trebuie să fii expert în arbitraj să realizezi că a greșit, nefiind vorba de vreo decizie care poate fi luată doar prin cunoașterea ultimelor schimbări din arbitrajul mondial.

Oricum, după o astfel de eroare, e greu de crezut că Roman cunoaște prea bine nuanțele și ultimele schimbări din lumea arbitrajului.

Până și calmul antrenor Dacian Nastai a cedat și a reacționat! Cunoscut drept unul dintre cei mai calmi ”principali” din Liga 2, Nastai nu s-a mai abținut la deciziile luate de George Cătălin Roman și ”asistenții” acestuia, Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj), care au viciat rezultatul, și a primit două cartonașe galbene, fiind eliminat.

Dacian Nastai n-a putut trece peste nedreptatea făcută echipei sale, dar probabil că nici de această dată CCA nu va lua vreo decizie, iar George Cătălin Roman va primi cel mult o mustrare și nu vor fi sancționat prea rău.

  • Foto: Dacian Nastai, eliminat!

Lorant Kovacs, nervos după ce a făcut 2-1 în Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc

Așadar, FK Miercurea Ciuc a fost ajutată în mod evident să câștige partida, vicierea de rezultat fiind clară. Era 1-1 în momentul în care reușita lui Enache a fost anulată. Unirea Constanța a deschis scorul în minutul 33, prin Andrei Pandele, în timp ce egalitatea fusese restabilită de Mickael Panos, în minutul 50.

Victoria a fost adusă pentru FK Miercurea Ciuc de Lorant Kovacs, în minutul 87, care a fost extrem de nervos după marcarea golului. De neînțeles, jucătorul oaspeților părea că se ceartă cu cineva după ce a înscris cu capul, în urma unei centrări din partea stângă venită de la Schieb.

  • Foto: Lorant Kovacs, reacție nervoasă după gol

Tot mai multe erori de arbitraj odată cu apropierea play-off-ului. Poli Iași și Steaua, avantajate de decizii

Actuala etapă din Liga 2 e plină cu tot mai multe erori de arbitraj, culmea, în momentul în care mai e puțin, puține runde, până când se împart echipele în play-off și play-out. Alte două erori au venit tot în meciuri în care două dintre echipe se luptă pentru calificarea în grupa de promovare.

Steaua a trecut de Concordia Chiajna după un henț nesemnalizat la golul lui Tsvetelin Chunchukov, în timp ce Poli Iași a primit ”cadou” un penalty în meciul cu FC Brașov.

Cu această victorie, FK Miercurea Ciuc avansează pe podiumul Ligii 2 și își ușurează accederea în play-off. În contextul în care Steaua nu are drept de promovare, harghitenii devin unii dintre favoriții la accederea directă în prima ligă, iar în acest sezon nu se află la primul meci în care este favorizată de deciziilor arbitrilor.

Golul anulat în partida Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc, în minutul 54

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-tv-s-a-vazut-ceva-de-pe-teren-lucrurile-au-stat-aparent-diametral-opus-adi-popa-surprinzator-dupa-ce-steaua-a-invins-concordia-chiajna-meritam-victoria-am-avut-ocaziile-mai-clare-19253502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intr-un-moment-neprielnic-dumbravita-da-piept-cu-dinamo-cosmin-stan-era-echipa-hulita-in-timisoara-in-acest-spirit-am-crescut-si-am-ramas-cu-lucrul-acesta-19253468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rusescu-transant-dupa-ce-concordia-a-pierdut-cu-steaua-e-momentul-sa-facem-o-analiza-concreta-in-proportie-de-99-la-suta-cred-ca-s-a-ratat-sezonul-ce-spune-despre-revenirea-19253406

Andrei PASCU 12 Nov. 2022, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă