Președintele AFAN e convins că Ordonanța de Guvern pentru sprijin financiar pe perioada stării de urgență va ajuta echipele din Liga 2 și Liga 3 să supraviețuiască

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2020, 19:13 Liga 3

Echipele din Liga 2 și Liga 3 vor fi ajutate de Stat să supraviețuiască, este de părere Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori (AFAN), după ce Ordonanța de Guvern din perioada stării de urgență va fi adoptată. Remunerațiile jucătorilor vor fi plătite din fondul de salarii și „se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020” – menționează textul de lege.

Fără aceste sume, echipele ar fi avut foarte mult de suferit și unele dintre ele ar fi ajuns în situații financiare dificile, care ar fi putut duce chiar la faliment.

„Acești bani ajută foarte mult fotbalul din ligile inferioare, mai ales Liga a 2-a și a 3-a, pentru că acoperă 75 la sută din salarii.

Fotbaliștii și-ar dori să se antrezene într-un mediu cât mai sănătos, dar se supun deciziei de a sta acasă. Majoritatea asta face, se antrenează acasă. Jucătorii fac exerciții de fitness, flotări, iar unii dintre ei spun că sunt pregătiți să joace oricând s-ar relua campionatul”, a spus Hulubei la Pro X.

În urma unei Ordonanțe de Guvern pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației pandemiei determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, sportul românesc primește un ajutor.

La solicitarea AFAN s-au introdus si contractele de activitate sportiva în această Ordonanță de Urgență. Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echilvalentul a 800 de euro.

Marii beneficiari vor fi cluburile cu salarii mici, cum este cazul celor din Liga 3, în primul rând, și Liga 2, iar cei care vor pierde sunt cluburile sportive cu sportivi care au salarii mari, cum este cazul în Liga 1.

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2020, 19:13 Liga 3
Pe aceeași temă