EXCLUSIV | Ciprian Marica este de acord cu sistemul play-off / play-out pentru finalul de sezon în Liga 2: „E o idee bună.” Farul ar fi ultima echipă care ar intra în grupa pentru promovare

Ciprian Marica (34 de ani), principalul acționar al clubului Farul Constanța, este de acord cu posibilitatea ca actualul sezon al Ligii 2 să se încheie cu un sistem play-off / play-out. Dacă varianta aflată în discuție la FRF va fi implementată, atunci echipa de la malul mării ar prinde ultimul loc în grupa pentru lupta la promovare.

„Cred că e o soluție bună și rapidă. În situația în care suntem astăzi, dacă lucrurile vor continua așa, atunci este o soluție bună. Nu sunt de acord cu înghețarea competiției, a anului. Cred că este o idee bună a Federației Române de Fotbal, mai ales dacă se va desfășura într-o singură manșă. N-am o problemă cu asta.

Vom vedea ce decizii se vor lua, pentru că, din punct de vedere economic, echipele vor fi afectate. Deocamdată, totul e în aer, așteptăm să vedem. Referitor la singurul lucru despre care am văzut că s-a scris, referitor la play-off / play-out, cred că e o idee bună”, a declarat Ciprian Marca pentru Liga2.ro.

Ciprian Marica: „O echipă ca Farul nu poate să își permită altceva decât promovarea”

Fostul internațional recunoaște că echipa sa nu se află printre favoritele la promovare, dar, din sezonul următor, lucrurile vor sta altfel. Un club precum Farul merită să joace în Liga 1, e de părere Marica.

„Noi suntem mulțumiți cu ce am realizat până acum. Nu cred că suntem candidați la promovare, însă suntem o nucă tare și asta ne dorim: să consolidăm echipa. Vrem să atacăm promovarea anul viitor, dacă nu vom putea în acest an. O echipă ca Farul nu poate să își permită altceva. Suporterii, orașul și istoria asta ne arată, că trebuie să încercăm să promovăm”, a mai spus Ciprian Marica.

Farul ar prinde ultimul loc de play-off

În acest moment, după desfășurarea a 24 de etape, Farul Constanța se află pe locul 9 în Liga 2, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la șase lungimi de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

Dacă se va merge pe varianta cu play-off și play-out, atunci echipa constănțeană va fi în partea superioară a clasamentului, deci în play-off și va lupta pentru promovare. O va face de pe locul 8, nu 9, cum este acum, deoarece înainte de împărțire celor două grupe se vor scădea cele cinci rezultate la „masa verde” din acest retur, cele din meciurile exclusei Sportul Snagov. Farul are noroc cu această scădere a punctelor, fiindcă va trece, astfel, peste SCM Gloria Buzău, care a luat trei puncte la „masa verde” pentru neprezentarea Snagovului.

În play-off, unde ar urma să se joace manșă unică, vor lua startul UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Campionii FC Argeș, Metaloglobus București și Farul Constanța.

CITEȘTE și:

Play-off și play-out în Liga 2 pentru încheierea sezonului și stabilirea echipelor care vor promova/retrograda. Când ar putea să se reia campionatul și condițiile în care se va juca

OFICIAL FRF a anunțat prima concluzie a Grupului de Lucru format pentru a decide viitorul competițiilor interne de fotbal: nu se pot relua mai devreme de 16 mai 2020

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Pe aceeași temă