Probleme financiare la Rapid după ce Dan Tudorache a pierdut primăria Sectorului 1? Victor Angelescu, despre posibilitatea cedării pachetului de acțiuni: ”O fi vorba de celălalt acționar! Nu am mai vorbit cu dânsul de ceva timp.” Ce spune despre demiterea lui Iensi

Andrei TRIFAN, Daniel VLAD 15 Oct. 2020, 12:03 Liga 2
Probleme financiare la Rapid după ce Dan Tudorache a pierdut primăria Sectorului 1? Victor Angelescu, despre posibilitatea cedării pachetului de acțiuni: ”O fi vorba de celălalt acționar! Nu am mai vorbit cu dânsul de ceva timp.” Ce spune despre demiterea lui Iensi

Atmosfera la Rapid era destul de tulbure în ultimul timp, iar înfrângerea drastică suferită în fața celor de la ”FC U” Craiova, scor 0-5, a agitat și mai tare apele în cadrul clubului giuleștean.

ProSport a aflat că Victor Angelescu (foto principal, în dreapta, alături de fostul primar Dan Tudorache și vicepreședintele Andrei Nicolescu), reprezentantul principalului acționar al clubului Rapid, cu 49 la sută din procente, ar fi redus în ultimul timp cheltuielile la minimum, ba chiar ar fi și încercat să își scoată la vânzare pachetul său. Totul, după ce Dan Tudorache, cel considerat părintele noului Rapid, a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

Își vinde acțiunile principalul finanțator al Rapidului? Victor Angelescu: ”Eu și fondul de investiții nu ne-am gândit să ne retragem. Poate e vorba de Liviu Goncea”

Contactat telefonic de ProSport, Victor Angelescu, reprezentantul în România al Casazela Rapid Ltd., a vorbit despre situația sa la Rapid: Nu știu de unde aveți dumneavoastră informațiile astea, dar eu și fondul de investiții nu ne-am gândit să ne retragem. Nu mi-a trecut deloc prin cap să îmi vând acțiunile! Nu am vorbit cu cineva despre așa ceva. Totul este ok din punctul meu de vedere.”

Angelescu crede încă că celălalt acționat cu procente însemnate al Rapidului, Liviu Goncea, cunoscut ca milionarul KIA, ar putea fi în această situație, fiindcă n-a mai vorbit cu el de o perioadă îndelungată.

”Poate cei care vorbeau se refereau la celălalt acționar, mă refer la domnul Liviu Goncea. Eu unul nu am mai vorbit cu dânsul de ceva timp și este bine să îl întrebați pe dumnealui dacă mai vrea să rămână. Nu l-am mai văzut de ceva timp. Dânsul a avut, din câte știu eu, niște probleme de sănătate, în trecut, iar acum se ferește și mai mult cu această pandemie. Nu am discutat până acum cu domnul Goncea despre o eventuală intenție a domniei sale de a ieși din acest proiect. Dar, dacă vrea să iasă, atunci vom vedea ce o să se întâmple. Eu nu pot să vorbesc pentru el”, a spus Angelescu.

Liviu Goncea a preluat la începutul lunii iulie 2020 48 la sută din acțiunile clubului Rapid. Celelalte 3 la sută sunt deținute de Asociația Academia Rapid.

Goncea este un apropiat al fostului primar al Sectorului 1 al Bucureștiului, interesele acestuia fiind reprezentate în Consiliul de Administrație de Andrei Nicolescu, cel care făcea parte deja din clubul giuleștean, unde are funcția de vicepreședinte, dinainte ca acesta să preia 48 la sută din acțiuni.

Fug sponsorii de Rapid după ce Tudorache a pierdut primăria Sectorului 1?

O altă informație care este vehiculată în anturajul formației rapidiste e legată de sponsorii clubului, care ar fi preferat să facă un pas înapoi după ce Rapid a pierdut susținerea Primăriei Sectorului 1. Dar, Victor Angelescu este liniștit și anunță chiar prelungirea unui parteneriat strategic: ”Sponsorii nu au fugit de la Rapid… Au rămas pe loc, ba chiar săptămâna trecută am și prelungit contractul cu Superbet.” 

Superbet este unul dintre sponsorii principali ai unei alte echipe din Liga 2, Universitatea Cluj. Atât Rapid, cât și ”U” au pe piept același sponsor, deși ambele echipa evoluează în aceeași competiție.

Angelescu, despre situația lui Adrian Iencsi, salariile jucătorilor, dar și de mutarea din Regie la Buftea

Victor Angelescu a vorbit și despre situația antrenorului Adrian Iencsi, despre care tot mai multe voci din anturajul echipei îl dădeau demis după umilința cu ”FC U” Craiova. ”Referitor la situația lui Adi Iencsi, nu am luat în calcul să îl dăm afară. Rezultatul a fost unul greu, dar nu are postul amenințat în vreun fel”, a spus Angelescu despre antrenorul care de marți este în carantină, la fel ca alți trei membri ai staffului tehnic și trei jucători, după ce toți au ieșit pozitivi la COVID-19. De altfel, tot lotul și tot stafful tehnic au intrat în izolare cel puțin până săptămâna următoare, din cauza infectaților cu noul coronavirus.

Angelescu a vorbit și despre salariile fotbaliștilor, precum și despre mutare meciurilor oficiale ale Rapidului din Regie la Buftea: Nu avem nicio restanță salarială către cineva. Suntem cu primele și cu salariile la zi. Totul este ok din acest punct de vedere. Puteți să îi întrebați pe jucători sau pe alte persoane din club.

Legat de investiția pe care nu am mai făcut-o în Regie… E simplu, acel gazon nu poate fi refăcut! Am încercat de șapte ori și degeaba. Ne costă mai mult să jucăm la Buftea, pentru că acolo trebuie să plătim o sumă în plus. În Regie era mai ieftin pentru Rapid, dar erau condițiile de joc mai proaste.”

După șapte etape desfășurate în Liga 2, Rapid ocupă locul 4, cu 13 puncte, la fel ca ”U” Cluj și Metaloglobus București, care au golaveraj mai bun. Lider este U Craiova 1948 SA.

În etapa a 8-a, Rapid nu va juca, deoarece meciul cu CS Mioveni a fost amânat tocmai pe 29 octombrie, din cauza faptului că toată echipa a intrat în carantină după depistarea cazurilor de coronavirus.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clotilde-armand-noul-primar-al-sectorului-1-mesaj-clar-catre-rapid-si-pentru-baza-prorapid-dupa-ce-l-a-invins-pe-dan-tudorache-va-fi-win-win-doar-daca-presteaza-servicii-pentru-primarie-19151088

 

Andrei TRIFAN, Daniel VLAD 15 Oct. 2020, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă