Primele măsuri luate de noul președinte al Chindiei: bilete mai ieftine, externalizarea serviciilor juridice, dar și menținerea în club a unor oameni plătiți aproape degeaba

Bogdan ISTRATE 10 Oct. 2023, 14:04 Liga 2
Primele măsuri luate de noul președinte al Chindiei: bilete mai ieftine, externalizarea serviciilor juridice, dar și menținerea în club a unor oameni plătiți aproape degeaba

Noul președinte al Chindiei Târgoviște, Lorin Petrescu, a fost uns în funcția executivă în ”Săptămâna Banilor Mulți” virați de autoritățile locale și județene clubului, care ar fi fost în pragul insolvenței și a depunctării în campionatul Ligii 2.

E un scenariu care se tot practică la Târgoviște, atunci când primăria și Consiliul Județean vor să scape de un președinte. Nu mai alocă fonduri, se strâng datorii, apoi autoritățile vin și pozează în marii salvatori ai echipei și îi demit pe cei pe care îi puseseră să se ocupe de club. Un exemplu concret, la nici 24 de ore după plecarea lui Andrei Cordoș, Primăria Târgoviște a alocat 550.000 de euro Chindiei, dintr-un foc, într-o ședință de Consiliu Local care a durat 10 minute. Petrescu a primit pe mână, la instalare, peste un milion de euro, bani publici, cu care se vor stinge creanțele la ANAF și vor fi achitate mare parte dintre litigiile cu foștii jucători.

În aparițiile publice din ultimele zile, noul președinte pare catapultat dintr-un secol anterior la Chindia, nicidecum un om familiarizat cu problemele clubului, după patru luni în funcția de vicepreședinte.

Bilete mai ieftine la meciurile de acasă ale Chindiei

Lorin Petrescu (foto, alături de Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, aflat cu spatele) anunța că va discuta miercuri cu firma de ticketing pentru reducerea prețurilor la biletele de la meciurile de acasă ale Chindiei, asta, deși el, personal, ar fi dorit bilete și mai scumpe, după cum a spus la conferința în care a fost prezentat în noua postură. E ca și cum le-ar cere acordul să ieftinească cele mai scumpe tichete din întreg campionatul Ligii a 2-a.

”Nu există așa ceva, orice club transmite celor de la ticketing ce au de făcut, nu firma de ticketing impune prețuri la bilete. Cei de acolo doar execută niște comenzi, pentru care de altfel sunt plătiți. Fiecare bilet de la Chindia e comisionat cu aproape 1 leu de e-bilete.ro”, explică surse avizate.

Sub mandatul lui Andrei Cordoș a fost reziliat contractul cu myticket.ro și au fost stabilite prețuri uriașe la bilete și abonamente, cel mai scump fiind de peste 900 lei! ”Vom micșora prețurile, vom vedea ce putem face și cu abonamentele, s-au vândut doar câteva. Să vedem câți suporteri vor plăti, că declarativ par mulți”, a vorbit Lorin Petrescu la Columna TV.

Cu Cordoș președinte, Chindia a mai bifat o premieră, tichete de parcare plătite, la prețul de 15 lei, într-o parcare amenajată de primărie pe domeniul public.

”Georgiana nu mai este la club!” Serviciile juridice ale Chindiei, externalizate

Odată cu instalarea lui Lorin Petrescu, din club a dispărut Georgiana Niculae, jurista clubului în ultimii doi ani și jumătate, răstimp în care Chindia a pierdut aproape toate dosarele de pe rolul instanțelor sportive. Nici nu avea cum să fie altfel, câtă vreme aceasta formula apărări în care cerea expertize pe jocul fotbaliștilor, aspect care a stârnit hohote și rumoare în lumea fotbalului.

”Am decis să externalizăm serviciile juridice și să încheiem un parteneriat cu o casă de avocatură. Georgiana nu mai este la club”, a transmis Lorin Petrescu.

Posteucă și Carboni rămân la Chindia!

Din organigrama clubului vor face parte în continuare Silviu Posteucă și Federico Carboni, două personaje plătite aproape degeaba cu sume substanțiale. În dreptul celui de-al doilea, care ocupă funcția de analist video, apare un salariu lunar de peste 6.000 lei net, după cum scrie publicația online db-sport.ro.

Primul e responsabil cu marketingul și comunicarea. În urmă cu patru luni, Posteucă a dezactivat site-ul clubului, care funcționa impecabil și era actualizat la zi, pentru a porni un alt site. Nici până în prezent proiectul nu a fost definitivat, deși în conturile agenției lui Posteucă au intrat bani frumoși pentru schimbarea site-ului.

De numele fostului arbitru deghizat se leagă eroarea colosală din august a imprimării greșite a numelui Consiliului Județean pe echipamentele oficiale de joc. Acesta este impus politic vara trecută la Chindia, de ”nașa” Luciana Cristea, vicepreședinte al CJ Dâmbovița.

Lorin Petrescu despre…:

…Renzo Rossi: ”E director tehnic. Nu a colaborat direct cu mine. Dacă vine marți (n.r astăzi) la club, înseamnă că e în club.”

…Federico Carboni: ”Din ce știu eu, nu are un salariu foarte mare. Dacă avem nevoie de acest analist video, vom găsi resursele să îl plătim.”

…Vasile Miriuță: ”Au fost niște discuții ca Miriuță să plece cu Andrei Cordoș, dar nu au înaintat. Eu am considerat că e bine să rămână, nu avem nevoie de scandaluri. Dacă mă întrebați pe mine, nu e normal să plece în etapa a zecea un antrenor instalat în etapa a treia.”

… Eduard Stăncioiu: ”Întrebați-l pe domnul Cordoș ce făcea Edi Stăncioiu aici. Eu m-am ocupat de partea administrativă.”

Foto: Sport Impact

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-3-0-cu-progresul-spartac-in-etapa-9-de-liga-2-19288269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-noul-presedinte-si-vicepresedinte-19287833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-are-o-noua-conducere-19287653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/are-balta-peste-boom-financiar-fara-precedent-la-chindia-din-partea-primariei-targoviste-si-cj-dambovita-inainte-de-despartirea-de-andrei-cordos-pentru-a-aduce-clubul-aproape-de-linia-de-plutire-19287579

Bogdan ISTRATE 10 Oct. 2023, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă