Chindia are o nouă conducere! Andrei Cordoș și Eduard Stăncioiu, out. Surpriză mare pe postul de vicepreședinte

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 17:01 Liga 2
Chindia are o nouă conducere! Andrei Cordoș și Eduard Stăncioiu, out. Surpriză mare pe postul de vicepreședinte

Mutările anticipate de Liga2.ro la Chindia încă de acum două săptămâni au fost oficializate astăzi, 5 octombrie 2023. Andrei Cordoș nu mai este președintele clubului, iar la ”pachet” cu clujeanul a dispărut din schema echipei, pentru moment, și Eduard Stăncioiu, cel care a ocupat funcția de director sportiv.

Chindia și-a anunțat noul președinte și vicepreședinte și l-a reconfirmat în funcția de antrenor pe Vasile Miriuță.

Lorin Petrescu, noul președinte al Chindiei. Antrenorul Nicolae Croitoru, instalat în funcția de vicepreședinte

În locul lui Andrei Cordoș la Chindia a fost anunțat oficial Lorin Petrescu (foto, al doilea din dreapta, între Cordoș și Stăncioiu), cel care până acum era vicepreședinte și a fost alături de echipă și când aceasta era în prima ligă. Nimic nou până aici, fiindcă am anunțat această mutare.

În funcția de vicepreședinte a fost adus Nicolae Croitoru, ultima dată la Centrul de Copii și Juniori al clubului. Acesta, ultima dată antrenor la o echipă de seniori la Poli Timișoara, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, când s-a retrogradat din Liga 2 în urma barajului cu FC Brașov, vizase funcția de antrenor principal al echipei dâmbovițene în vară, însă a fost preferat Dragoș Militaru.

Fostul manager al Universității Cluj i-a interzis lui Croitoru să mai vină la stadion, i-a amenajat un birou în altă clădire, anunțând, în același timp, că ”întreaga activitate fotbalistică va fi supervizată de Renzo Rossi”.

Croitoru a antrenat Chindia între 2014 și 2018, promovând-o în Liga 2 și fiind aproape de o accedere în prima ligă, însă s-a pierdut barajul de promovare cu FC Voluntari la lovituri de departajare.

Vasile Miriuță, reconfirmat ca antrenor al Chindiei. Rămâne de văzut pentru cât timp

Mutarea de astăzi pare totuși una provizorie: Lorin Petrescu are totuși experiență în management, fiind proprietarul unei societăți din Târgoviște cu aproximativ 80 de angajați, ProActiv, sponsor al Chindiei în sezoanele trecute. E legat și de sport, practicant și finanțator al unei echipe de fotbal-tenis, dar și sponsor al unuia dintre cei mai promițători damboviteni ai momentului, Darius Movileanu, campion european la tenis de masă.

Prima provocare pentru noua conducere executivă a Chindiei este să organizeze meciul de poimâine, de la Târgoviște, cu Progresul Spartac.

Pe bancă se va afla tot Vasile Miriuță, însă este greu de crezut că acesta va fi păstrat, în conditiile în care protectorul Cordoș și-a făcut bagajele. Miriuță ar cere multe salarii compensatorii, după cum Liga2.ro a scris, variantă cu care asociații nu sunt de acord.

De văzut cum va arăta Chindia sâmbătă, cu un antrenor pe picior de plecare, dar în fața codașei clasamentului.

  • 11 este locul ocupat de Chindia în Liga 2 după 8 etape, cu 10 puncte acumulate, la fel ca CSM Slatina, situată pe locul 12 din cauza golaverajului mai slab.

Chindia i-a anunțat pe cei trei printr-un comunicat în care a transmis că vineri are loc o conferință de presă și vor participa:

”Lorin Petrescu – Noul Președinte al clubului Chindia Târgoviște
Nicu Croitoru- Vicepreședinte
Vasile Miriuță – Antrenor Principal
Cornel Dinu”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curatenia-de-la-chindia-a-trecut-prin-biroul-lui-nelutu-varga-rolul-sefului-de-la-cfr-in-indepartarea-de-la-targoviste-a-careului-cordos-stancioiu-rossi-miriuta-si-ce-bani-solicita-demisii-la-p-19287618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/are-balta-peste-boom-financiar-fara-precedent-la-chindia-din-partea-primariei-targoviste-si-cj-dambovita-inainte-de-despartirea-de-andrei-cordos-pentru-a-aduce-clubul-aproape-de-linia-de-plutire-19287579

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristinel-termure-antrenor-chindia-19287535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aventura-lui-andrei-cordos-ca-presedinte-la-chindia-e-aproape-de-final-19287523

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă