Primele achiziții din această iarnă în Copou: Alexandru Musi și Robert Ion, prezentați oficial de Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 28 Dec. 2022, 17:32 Liga 2
Primele achiziții din această iarnă în Copou: Alexandru Musi și Robert Ion, prezentați oficial de Poli Iași

Clubul Politehnica Iași a anunțat oficial, miercuri, 28 decembrie 2022, primele două achiziții ale iernii.

Mijlocașii ofensivi Alexandru Musi (18 ani) și Robert Ion (22 de ani) au semnat până în vară, adică până la finalul actualui sezon competițional, cu echipa din Copou, cu opțiune de prelungire.

Robert Ion este jucătorul Iașiului

Dacă Musi va juca la Iași sub formă de împrumut, din vară urmând să revină la FCSB, echipa de care aparține, Robert Ion este, de miercuri, jucătorul Iașiului.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani a semnat un angajament până la finalul acestui sezon, contractul urmând să fie prelungit cu încă un an în cazul în care Poli Iași promovează în SuperLigă.

”Bine ai venit, Robert Ion! Atacantul născut pe 5 septembrie 2000 a semnat contractul cu Poli Iași! Are 1,80 m înălțime și a fost legitimat în ultimele două sezoane la Farul și FCSB. A adunat deja peste 60 de prezențe în prima divizie. Mult succes în Copou, Robert!”, au anunțat ieșenii pe pagina oficială de Facebook.

Nu a confirmat la Farul Constanța. Cele mai bune evoluții le-a avut la Academica Clinceni

Robert Ion este crescut de FCSB, dar s-a remarcat până acum doar la Academica Clinceni, echipă pentru care a jucat în mai multe sezoane, sub formă de împrumut. Cel mai bun an al său a fost 2018-2019, când a marcat pentru gruparea din Clinceni 10 goluri în 32 de partide, în Liga 2, fiind golgheterul Academicii în anul promovării, alături de Bogdan Barbu.

În ediția 2019-2020 a avut 32 de apariții în prima ligă și a marcat un gol. În sezonul 2020-2021 a avut doar 51 de minute jucate în două jocuri pentru FCSB, în prima ligă, iar în ediția 2021-2022 a strâns 90 de minute în 3 jocuri la FC Voluntari și 2222 de minute în 27 de partide la Academica Clinceni.

În vara acestui an, Farul Constanța l-a achiziționat liber de contract după plecarea de la FCSB. Robert Ion a semnat un contract pe 3 ani cu echipa lui Gică Hagi, dar nu a reușit să se impună și a fost pus pe liber la începutul acestei luni. În sezonul în curs, Ion a bifat doar 5 apariții la actualul lider al SuperLigii, jucând însumat 163 de minute în trei partide din campionat și două din Cupa României.

Alexandru Musi, împrumut până în vară

La rândul său, mijlocașul ofensiv Alexandru Musi a semnat de Crăciun cu Poli, fiind prezentat, miercuri, pe canalele oficiale ale clubului din Copou.

În vârstă de 18 ani, acesta a fost împrumutat până în vară de la FCSB, ieșenii câștigând disputa pentru legitimarea sa cu alte două contracandidate la play-off, Unirea Slobozia și SC Oțelul Galați.

”Bine ai venit, Alexandru Musi! Format la Academia celor de la Valencia, mijlocașul ofensiv născut pe 17 iulie 2004 a semnat contractul cu Poli. A evoluat în prima parte a sezonului la FCSB în meciuri din Superligă, Cupa României și Conference League. Mult succes în Copou, Alex”, au anunțat moldovenii pe pagina oficială de Facebook.

Alexandru Musi a făcut junioratul în Spania, la Valencia, și este considerat unul dintre cei mai talentați puști din curtea FCSB-ului. Acesta a jucat în ultima perioadă pentru FCSB 2, în Liga 3, însă are și apariții la prima echipă a clubului, în SuperLigă.

În actuala ediție, Musi are 113 minute în 3 meciuri. În prima ligă a debutat în sezonul 2020-2021 în eșecul cu U Craiova, scor 0-1, desfășurat în data de 19 mai 2021.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-batalia-pentru-alexandru-musi-cu-alte-doua-echipe-de-pe-pozitii-de-play-off-cand-ajunge-in-copou-sa-semneze-jucatorul-de-la-fcsb-19256763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-incheie-anul-la-4-puncte-de-asigurarea-matematica-a-accederii-in-play-off-dar-conducerea-se-teme-nu-am-realizat-inca-nimic-greul-pentru-noi-abia-acum-urmeaza-19256898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-mos-craciun-din-copou-i-a-facut-tactica-pentru-promovare-lui-leo-grozavu-si-a-avut-un-mesaj-pentru-conducerea-politehnicii-iasi-sa-aduceti-jucatori-dar-ceva-mai-bunisori-nu-ne-uita-19256874

https://liga2.prosport.ro/seria-1/strategie-pe-termen-lung-la-poli-iasi-managerul-academiei-din-copou-in-5-6-ani-vreau-ca-poli-sa-aiba-jumatate-de-echipa-provenita-din-propria-academie-anunt-de-ultima-ora-privind-19256827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/gest-superb-facut-de-juniorii-politehnicii-iasi-au-donat-o-suma-de-bani-dar-si-haine-si-jucarii-pentru-copiii-fara-posibilitati-materiale-19256741

Narcis POHOAȚĂ 28 Dec. 2022, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă