Poli Iași, aproape de o nouă achiziție din SuperLigă. După Alexandru Musi, moldovenii s-au înțeles verbal cu un al jucător format de FCSB

Narcis POHOAȚĂ 27 Dec. 2022, 22:19 Liga 2
Poli Iași, aproape de o nouă achiziție din SuperLigă. După Alexandru Musi, moldovenii s-au înțeles verbal cu un al jucător format de FCSB

Politehnica Iași începe să se miște și la capitolul achiziții.

După Alexandru Musi, jucătorul de la FCSB care a semnat de Crăciun, echipa moldoveană este foarte aproape de a-l aduce și pe mijlocașul Robert Ion, de la Farul Constanța, liderul la zi al SuperLigii.

Robert Ion, aproape de Poli Iași

Pus pe liber de Farul Constanța la începutul lunii decembrie, mijlocașul ofensiv Robert Ion este la o semnătură de Poli Iași.

Conducerea clubului din Copou a ajuns la un acord cu jucătorul în vârstă de 22 de ani și sunt șanse mari ca fostul ”marinar” să semneze cu Iașiul în zilele următoare. Cele două părți s-au înțeles în linii mari pentru un angajament până în vară, plus încă un sezon dacă Iașiul promovează în prima ligă.

Adus liber de contract în vară, de la FCSB, Robert Ion nu s-a impus la Farul Constanța, unde a bifat doar cinci apariții în acest sezon (doar 163 de minute jucate), trei în SuperLigă și două în Cupa României.

Fostul mijlocaș al Farului a mai evoluat în carieră pentru formațiile FCSB 2, Academica Clinceni și FC Voluntari.

Alexandru Musi, prima achiziție a Iașiului

Dacă va semna cu Iașiul, Robert Ion va fi a doua achiziție în această iarnă a Politehnicii, după Alexandru Musi.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 18 ani a semnat cu gruparea ieșeană de Crăciun, venind sub formă de împrumut până în vară, de la FCSB.

”Musi este jucătorul nostru până în vară, va juca sub formă de împrumut. Este un tânăr cu reale calități și cu siguranță ne va ajuta în tentativa noastră de a reveni în SuperLigă”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

Ieșenii au câștigat disputa pentru Musi cu alte două contracandidate în lupta pentru accederea în play-off, SC Oțelul Galați și Unirea Slobozia.

Alexandru Musi a făcut junioratul în Spania, la Valencia, și este considerat unul dintre cei mai talentați puști din curtea FCSB-ului. Acesta a jucat în ultima perioadă pentru FCSB 2, în Liga 3, însă are și apariții la prima echipă a clubului, în SuperLigă.

În actuala ediție, Musi are 113 minute în 3 meciuri. În prima ligă a debutat în sezonul 2020-2021 în eșecul cu U Craiova, scor 0-1, desfășurat la 19 mai 2021.

Valentin Buhăcianu și Ionuț Șerban sunt și ei pe lista Iașiului

Pe lângă cei doi, ieșenii speră să-i aducă în această pauză competițională în Copou și pe Valentin Buhăcianu (FC Hermannstadt) și Ionuț Șerban (Campionii FC Argeș).

În vârstă de 29 de ani, atacantul Valentin Buhăcianu a mai jucat în județul Iași, la Știința Miroslava, tot în liga secundă, în sezonul 2017-2018. Născut la Vatra Dornei, Buhăcianu a mai jucat în ligile inferioare la Dorna Vatra Dornei, Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui și Aerostar Bacău, iar în primul eșalon a evoluat la UTA Arad și FC Hermannstadt, unde este legitimat în prezent.

De cealaltă parte, mijlocașul central Ionuț Șerban, 31 de ani, este legitimat în prezent la Campionii FC Argeș, iar în carieră a mai evoluat la formațiile Jiul Petroșani, Chindia Târgoviște, Viitorul și Universitatea Craiova.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 27 Dec. 2022, 22:19 Liga 2
Pe aceeași temă