Primarul Mioveniului, scrisoare deschisă către FRF, după meciul cu Rapid: ”Rușine arbitrajului! Dacă cineva nu vrea pe CS Mioveni sau / şi pe FC Argeş în Liga 1, de ce nu ni se spune?” Ion Georgescu vrea fair-play, corectitudine și VAR

Marius ANGHEL 11 Jul. 2020, 03:00 Liga 2
Primarul Mioveniului, scrisoare deschisă către FRF, după meciul cu Rapid: ”Rușine arbitrajului! Dacă cineva nu vrea pe CS Mioveni sau / şi pe FC Argeş în Liga 1, de ce nu ni se spune?” Ion Georgescu vrea fair-play, corectitudine și VAR

Conducerile cluburilor Campionii FC Argeș și CS Mioveni s-au coalizat în această săptămână și au avut mesaje sau comunicate către Federația Română de Fotbal ori Comisia Centrală a Arbitrilor după primul meci jucat în play-off-ul Ligii 2. Atât Argeșul, la Turnu Măgurele (0-0 cu Turris Oltul), cât și Mioveniul, pe teren propriu (0-0 cu Rapid), au avut câte un jucător eliminat în debutul părții secunde în urma unor decizii controversate ale arbitrilor Lucian Rusandu, respectiv Adrian Cojocaru, lucru care le-a nemulțumit total și le-a făcut să se gândească la faptul că nu sunt dorite în Liga 1, adică li se pun bețe în roate să nu promoveze.

Inclusiv primarul din Mioveni, Ion Georgescu, cel care taie și spânzură la clubul susținut din bani publici, s-a gândit să scrie o scrisoare deschisă către Răzvan Burleanu, șeful FRF, după meciul cu Rapid, pe care a publicat-o pe pagina sa de Facebook.

Primarul Mioveniului, reacție după meciul cu Rapid: ”Dacă cineva nu vrea pe CS Mioveni sau / şi pe FC Argeş în Liga 1, de ce nu ni se spune?”

Politicianul nu se adresează însă numai oficialilor FRF, ci, susține el, și conducătorilor cluburilor din play-off-ul Ligii 2, deși către aceștia din urmă nu are niciun mesaj. Georgescu vorbește chiar și în numele clubului Campionii FC Argeș, acuzând eliminările suferite de cele două echipe în primele lor meciuri din turneul de promovare. Îi pune și o întrebare lui Răzvan Burleanu. ”Dacă cineva nu vrea pe CS Mioveni sau / şi pe FC Argeş în Liga 1, de ce nu ni se spune? Şi noi ne facem speranţe, ca şi celelalalte cluburi că la anul vom evolua în Liga 1”, a scris Ion Georgescu.

Primarul Mioveniului susține că cele două cartonașe roșii trebuiau să fie de fapt de culoarea galbenă, despre arbitrul Adrian Cojocaru spune că a luat decizii pentru a conduce jocul într-o direcție, adică spre atacul Rapidului, și scrie cu majuscule: ”RUŞINE ARBITRAJULUI”.

În final, Ion Georgescu spune că CS Mioveni și Campionii FC Argeș cer ”doar fair-play şi corectitudine”, întreabă ce s-a întâmplat când ”adversarii din play-off au început mai repede pregătirea, furând start-ul”, făcând referire la Rapid, sau ”când au încălcat Protocolul impus de FRF”, probabil se referă atât la Rapid, cât și la Petrolul, dar are și o cerință care nici la Liga 1 nu se poate aplica în acest moment: ”Cerem şi susţinem introducerea sistemului VAR”.

Scrisoarea deschisă a primarului Mioveniului Ion Georgescu către FRF:

„Nu s-au disputat decât două meciuri din acest play-off de Liga a II-a şi deja au început să apară întrebări, care nu au legătură cu fenomenul sportiv, trecut şi el prin momente foarte grele, în contextul pandemiei de coronavirus. Sunt nevoit să adresez această scrisoare deschisă oficialilor FRF, dar totodată mă adresez şi conducătorilor cluburilor angrenate în această luptă sportivă pentru promovarea în Liga I.
Coincidenţă sau nu, în primele meciuri au fost dezavantajate clar, cele două echipe argeşene, FC Argeş şi CS Mioveni, formaţii care trag şi ele la promovare, alături de Rapid, UTA, Petrolul şi Turris.
După cum probabil cunosc toţi, după primele două partide disputate din play-off, oamenii de fotbal au sesizat greşeli decisive, făcute împotriva echipelor CS Mioveni și FC Argeș. Ambele formaţii au evoluat în ultima jumătate de oră cu câte un om în minus, pentru că arbitrii de centru au eliminat gratuit câte un jucător, la faze în care se impunea doar cartonaşul galben. Şi noi, ca şi alţii, ne-am făcut strategia pentru acest play-off să jucăm unsprezece la unsprezece pe teren tot meciul. Din câte ştiu eu, singura modificare făcută de FRF este la numărul de schimbări şi nu la numărul de jucători de pe teren. Normal era ca şi FC Argeş şi CS Mioveni să joace în efectiv complet tot meciul şi nu cu acest handicap.
Domnule preşedinte Burleanu, întrebările care vin după aceste situaţii jenante pentru arbitrajul românesc sunt evidente. Dacă cineva nu vrea pe CS Mioveni sau / şi pe FC Argeş în Liga 1, de ce nu ni se spune? Şi noi ne facem speranţe, ca şi celelalalte cluburi că la anul vom evolua în Liga 1. Cine nu vrea ca noi să fim acolo şi deleagă astfel de arbitri care greşesc şi iau decizii cu tentă? Dacă urmăreşte cineva cu atenţie partida CS Mioveni – Rapid de marţi seară, sesizează foarte bine că arbitrul Cojocaru, prin deciziile luate a condus jocul într-o direcţie.
Nu acuz adversarul, acuz deciziile care s-au luat împotriva echipei noastre, în mod special acea eliminare a lui Raul Costin, la o fază în care nu a avut nicio intenţie de a-şi faulta adversarul. Iar lista cu fazele în care CS Mioveni a fost dezavantajată clar în acest campionat, ştiţi foarte bine că poate continua… Cu aceste arbitraje şi calitatea fotbalului nostru a ajuns cum a ajuns. Ce pot să spun, este RUŞINE ARBITRAJULUI , dar nu mă refer la toţi cavalerii fluierului.
Când apar aceste controverse şi situaţii, de ce să se mai înghesuie sponsorii să finanţeze fotbalul? Ca să vadă cum îi dezavantajează arbitrii? Cine poate explica cum şi de ce şi FC Argeş şi CS Mioveni au primit cartonaşe roşii pentru a face dezechilibru pe teren? Am avut parte de multe arbitraje ostile, iar noi nu cerem ajutor, cerem doar fair-play şi corectitudine. Cum este posibil ca toată brigada, arbitri şi observatori să fie plătită de organizatori şi noi să nu avem voie să vorbim cu ei şi să nu putem să vedem raportul de joc şi ce se scrie acolo, dacă observatorul a văzut greşelile pe care le-au văzut zeci de mii de microbişti la televizor? Unde există transparenţa? Şi în instanţă ai voie să vorbeşti cu cel acuzat. Iar dacă tot vorbim de sancţiuni date pe teren aşa de repede de oamenii dvs, nu am auzit până acum ce sancţiuni s-au dat când adversarii din play-off au început mai repede pregătirea, furând start-ul, ca să spunem aşa, sau când au încălcat Protocolul impus de FRF.
Fiind doar 5 meciuri de fiecare echipă în acesst play-off, nu consideraţi că trebuie arbitraje de calitate? Cerem şi susţinem introducerea sistemului VAR, pentru că aşa, vom avea o siguranţă şi anume că promvoarea se va juca numai pe teren!

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni”

La Turnu Măgurele au condus meciul următorii arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Stelian Slabu (Braşov), Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă a fost Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), în timp ce observatori au fost delegați Petre Radu (Bucureşti) și George Constantinescu (Slatina).

La Mioveni au condus meciul următorii arbitri: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi), Adrian Popescu (Craiova), Vlad Bârleanu (Bucureşti). Rezervă a fost Claudiu Marcu (Constanţa), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Dorinel Dincă (Călăraşi).

Dan Alexa: ”Mioveniul vrea să pună presiune, Mioveniul vrea să folosească orice mod de a avea liniște pentru următorul meci”

Față de comunicatul emis de CS Mioveni, singurii care au avut o reacție până acum au fost cei de la Rapid. Pe lângă directorul de imagine, care a pus întrebări retorice în conferința de presă dinaintea jocului cu Petrolul, antrenorul Dan Alexa și-a spus și el punctul de vedere.

”Mioveniul vrea să pună presiune, Mioveniul vrea să folosească orice mod de a avea liniște pentru următorul meci. Sunt practici care mai practică și acum și e treaba lor”, a spus Alexa.

Campionii FC Argeș și CS Mioveni urmează să joace meci direct în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, marți, 14 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești. Momentan, CS Mioveni e pe locul 3, care duce la baraj, cu 21 de puncte, iar Argeșul e pe locul 4, cu 20 de puncte, la fel ca Rapid.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-comunicat-taios-catre-frf-si-cca-dupa-meciul-cu-rapid-ce-rost-mai-are-sa-se-continue-aceasta-competitie-suspendati-domnilor-competitia-spuneti-direct-cine-trebuie-sa-19138593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-protesteaza-in-cor-fata-de-arbitraj-si-programarile-meciurilor-din-play-off-totul-inaintea-derby-ului-local-cu-cs-mioveni-ionut-badea-a-avut-replica-si-pentru-erik-lincar-19138534

Marius ANGHEL 11 Jul. 2020, 03:00 Liga 2
Pe aceeași temă