Primarul din Pitești, declarații despre numirea lui Dănuț Coman ca președinte la CFC Argeș: ”Dani vine acasă și va avea puteri de decizie totală.” Edilul a și anunțat conferința de prezentare și a comentat numirea noului antrenor

Marius ANGHEL 23 May. 2024, 14:06 Liga 2
Primarul din Pitești, declarații despre numirea lui Dănuț Coman ca președinte la CFC Argeș: ”Dani vine acasă și va avea puteri de decizie totală.” Edilul a și anunțat conferința de prezentare și a comentat numirea noului antrenor

Primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, a anunțat joi, 23 mai 2024, aducerea lui Dănuț Coman ca președinte al Consiliului Director al ACS Campionii FC Argeș, pe funcția din care a demisionat cu o zi în urmă Mihai Foamete, cel care ocupa această poziție de la înființarea actualei asociații sportive, din iulie 2019.

Pentru început, Coman trebuie să fie aprobat în Consiliul Local, de politicieni, fiindcă va fi reprezentantul acestora în conducerea clubului, apoi votat de către membri Consiliului Director al clubului, însă edilul l-a și anunțat ca președinte la CFC Argeș.

Gentea spune că fostul portar va fi prezentat oficial într-o conferință de presă care va avea loc marți, 28 mai, la Pitești Arena!

Cristian Gentea: ”Dani Coman și-a dat acceptul să fie cooptat în Consiliul Director al Asociației Campionii FC Argeș”

Într-o conferință de presă susținută joi, 23 mai 2024, primarul Cristian Gentea, fost președinte CD la FC Argeș, înainte de trecerea la entitatea privată Campionii FC Argeș și de a fi ales ca edil, a anunțat că Mihai Foamete a demisionat de la club, iar în locul său va fi numit Dănuț Coman.

Formalitățile nu s-au făcut, însă Gentea este sigur că acestea vor fi realizate și a susținut că fostul portar va fi noul președinte al clubului de fotbal care are echipa de seniori în Liga 2.

Despre Foamete, primarul a spus că nu este vinovat pentru rezultatele dezastruoase din ultimele două sezoane și că va rămâne aproape de club!

”Vin cu două vești de senzație, breaking news, pentru suflarea piteșteană, legat de fotbal și de altceva… Vă spun eu, vă mai țin puțin așa.

Așa cum știți, mi-l doresc pe Dani Coman ca președinte la FC Argeș de doi ani de zile. Avem discuții. Cred că în ultimele două luni de zile, așa cum a spus și el, am discutat în fiecare zi. Am fost și la București, și cu el, și cu domnul Tudose, a venit și el la Pitești. Cert este că, în momentul de față, și-a dat acceptul să fie cooptat în Consiliul Director al Asociației Campionii FC Argeș, ieri, Mihai Foamete, președintele Consiliului Director, și-a prezentat demisia. În niciun caz, situația în care am ajuns din punct de vedere sportiv nu i se datorează. Din contră, îi mulțumesc pentru ceea ce a făcut și va rămâne aproape”, a transmis Cristian Gentea.

Gentea: ”Dani vine acasă și va avea puteri de decizie totală”

Trecând peste faptul că primarul este sigur că aleșii locali nu se vor opune în numirea lui Dănuț Coman ca reprezentant al primăriei în Consiliul Director al ACS CFC Argeș, Geanta a și anunțat data la care se va organiza conferința de presă de prezentare a noului conducător al clubului de fotbal.

Apropo de acest lucru, CFC Argeș nu a comunicat ieri faptul că președintele Mihai Foamete și-a dat demisia, dar nici că Dănuț Coman va fi prezentat marți, ceea ce înseamnă că primarul știe mai multe decât cei de la club!

”Astăzi, Consiliul Local va aproba cooptarea lui Dani Coman în Consiliul Director și deseară, mâine, Consiliul Director se va întruni și își va alege președintele. Președinte va fi Dani Coman. N-a semnat contractul, dar eu vă garantez că este ca și semnat. Atâta vreme cât am bătut palma cu el, Dani vine acasă și va avea puteri de decizie totală, din punct de vedere sportiv, la FC Argeș. Iar conferința de prezentare va fi marți, la 15:30, la Pitești Arena.

Dani va semna, deci, cu noi, iar faptul că a ales Piteștiul înseamnă că – în afară de faptul că are clubul în inimă, revine acasă – ținând cont de faptul că a avut oferte din alte părți, de la cluburi mult mai titrate și… titrate actual, și potente financiar decât noi, iată că are mare încredere în acest proiect. Eu am încredere totală în el, el, în mine, așa că lucrurile sunt clare”, a transmis primarul Piteștiului.

Nicolae Dică, o variantă de antrenor la CFC Argeș. Coman ”își va alege colaboratorii”

Cristian Gentea a fost întrebat dacă Nicolae Dică va fi noul antrenor al echipei. Acesta a spus că cel care știe și va vorbi despre asta va fi Dănuț Coman, care va avea ”putere de decizie totală”.

”El își va alege colaboratorii, el va alege echipa tehnică și, bineînțeles, partea de jucători, în funcție de discuțiile pe care le va avea cu noul antrenor. Se vehiculează mai multe nume, și al lui Dică, dar asta va anunța Dani Coman, în conferința de marți”, a spus edilul Piteștiului, care a vorbit și despre situația stadionului demolat de mai bine de jumătate de an și care nu progresează în niciun fel: ”Așteptăm din zi în zi semnarea contractului cu constructorul. E vorba de zile. Situația noastră este identică cu cea de la Constanța. Nu s-a semnat nici acela și nici acesta. Din ce am înțeles, se semnează amândouă în aceeași zi.”

Despre noile amenințări ale sponsorului principal al CFC Argeș, Viorel Tudose, Gentea nu a spus nimic. ”Dacă nu voi prelua pachetul majoritar, atunci vă mai spun încă o dată că eu voi pleca de la FC Argeș”, declara, zilele trecute, pentru ProSport, Tudose, care nu cu multe zile în urmă sărbătorea pe gazon, cu fularul Gloriei Buzău la gât, promovarea în SuperLigă.

Al doilea subiect despre care făcea referire la început Cristian Gentea a fost despre echipa de baschet din Pitești, despre care primarul a spus că, la presiunea suporterilor, a purtat negocieri cu antrenorul sârb Nebojsa Vidic și l-a convins să semneze prelungirea contractului.

  • Dănuț Coman (45 de ani), viitorul președinte al CFC Argeș, și-a început cariera de fotbalist la Pitești, la CSȘ Aripi și FC Argeș. La seniori a debutat la FC Argeș Pitești, pentru care a evoluat între 1997 și 2004, cu o pauză în anul 1999, când a fost la Rocar București. Ulterior a jucat pentru Rapid, FC Brașov, din nou Rapid, FC Vaslui și Astra. Are 14 meciuri la naționala României, iar după retragerea sa a fost președinte la Astra, cu care a câștigat un titlu de campionat, și la FC Hermannstadt, cu care a bifat o retrogradare din prima ligă și o promovare din Liga 2.

Conferința de presă în care a vorbit Cristian Gentea despre Dănuț Coman și numirea sa la CFC Argeș:

Marius ANGHEL 23 May. 2024, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă