Prima ieșire publică a lui Roland Nagy după demitere: „Nu mă plâng, UTA rămâne vârful carierei mele, dar nu am înțeles motivul demiterii”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2016, 18:38 Liga 2
Prima ieșire publică a lui Roland Nagy după demitere:**

Imediat după de a fost înlocuit la cârma echipei fanion a Aradului, Roland Nagy a refuzat să ofere declarații menite să clarifice contextul demiterii sale. A spus că dorește să-și limpezească gândurile și, în plus, a spus din capul locului că nu e cazul să împroaște cu noroi, deși, poate, unele persoane din conducerea administrativă a clubului, meritau acest lucru. Dar, exact cum îl știm, cumpătat și echilibrat, dar mai ales un mare iubitor al fenomenului fotbalistic arădean cu o mare slăbiciune pentru UTA, Nagy a ieșit până la urmă public, la Joy-FM Arad, răspunzând câtorva întrebările ale lui Ioan Hamza. Au fost, totuși, și câteva aspecte, pe care fostul antrenor al „Bătrânei Doamne” le-a spus ceva mai răspicat decât înainte.

„Driblat” elegant în chestiunea obiectivului: „Văd cu surprindere că acum se pomenește de promovare cu majuscule”

„La felul cum am dus campionatul trecut la bun sfârșit, știind cu toții prin ceea ce am trecut și cu ce sacrificii – și aici vorbesc în special de restanțele salariale avute – am ajuns atât de aproape de Liga 1, mă așteptam, poate, la o altă abordare din partea conducerii. Plecaseră patru jucători importanți de la echipă, > vestiarului Botiș, Hlistei, un fotbalist decisiv în multe rânduri, plus Rus și Man, care au înscris jumătate din golurile echipei împreună și așteptam să primim alți jucători în schimb. Se tot spune de acea listă din partea conducerii care a venit, însă, prea târziu, altele au fost opțiunile mele inițiale. În fine, am acceptat să plecăm așa la drum pentru simplul fapt că nimeni din conducere nu ne-a impus ca obiectiv promovarea. Fiindcă seria s-a comasat și există unele echipe mai puternice din punct de vedere al lotului de jucători, valoric și numeric, dar și la nivel de conducere, era evident că nu putem ține pasul. Dar, acum, văd cu surprindere că se pomenește de promovare cu majuscule. Asta mă miră acum, chiar mă frapează”.

Ar fi așteptat un ultimatum înainte de demitere: „După Sepsi, am simțit deja că ceva e în neregulă”

„Cele trei înfrângeri consecutive au fost, practic, motivul demiterii. Un motiv comunicat de domnul Alexandru Meszar telefonic, lipsa de rezultate, dar pe care eu nu prea l-am înțeles. Mai ales că, după părerea mea, meciul pierdut în Cupă, cu Becicherecu, a fost un risc asumat. La ședința de luni, împreună cu antrenorii de la UTA II, am decis să dăm șansa jucătorilor care au evoluat mai puțin și câtorva de la >, mai ales că jucam cu o divizionară secundă. Chiar dacă am folosit și câțiva fotbaliști de la prima echipă, vreau să amintesc că nu am avut la dispoziție niciun atacant de meserie.  În fine, eu credeam că meritam măcar un ultimatum, să mi se impună un număr de puncte în viitoarele 3-4 meciuri, dar am primit direct vestea demiterii prin telefon. Poate, a fost și presiunea publicului, după prima înfrângere acasă într-un an și ceva. A fost și un efect de turmă spre finalul meciului cu Juventus, dar asta e soarta antrenorilor. Azi , ești aplaudat și ți se cânta > mâine ți se strigă demisia. Oricum, eu am simțit deja că ceva e în neregulă după Sepsi. Unii oameni aflați în miezul problemei la club, în care aveam încredere nu au mai fost aceiași cu mine. Rămân cu un gust amar, fiindcă sunt destule contradicții”.

Mulțumește UTA-ei, suporterilor și-i urează baftă lui Roșu!

„Concluzionând, nu vreau să mă plâng. Orice ciclu are un început și un final. UTA a fost vârful carierei mele, chiar îi mulțumesc clubului pentru încrederea acordată atâția ani, suporterilor și mai ales jucătorilor cu care am lucrat în acești ani și care au fost în general băieți de caracter și au format acel grup unit necesar pentru obținerea unor rezultate importante. Țin doar să mai menționez că pe mine Radu Anca m-a adus oarecum la club, am lucrat excelent cu el, dar și cu restul care au venit apoi. Seba Huțan, Dan Țapoș, Cristi Păcurar, Cristi Todea și Marius Bortiș, care a fost înlăturat de la club, deși eu nu am cerut lucrul acesta. În toată această perioadă, am mers în special pe mâna jucătorilor arădeni și a juniorilor de la Atletico, care au talent și merită să ajungă la UTA. Mai departe, că prin evoluțiile lor, cum a fost cazul lui Man se cer la echipe mai bune, e o chestiune oarecum normală să nu-i ții pe loc. În acest sens, cred că și Petre, la felul cum se prezintă în acest sezon, va pleca în iarnă. În fine, revin, le mulțumesc tuturor pentru perioada frumoasă petrecută la UTA și-i doresc lui Laurențiu Roșu mult noroc în îndeplinirea obiectivelor sale. E un fost coleg, care are șansa să-și înceapă cariera de principal la un club cu tradiție și pe care-l văd preocupat și interesat de ceea ce are de făcut. Sigur, va veni ziua în care ne vom și vedea la o cafea, doar că el nu a avut încă timpul necesar până acum. La rândul meu, am luat o vacanță binemeritată, în care mă încarc pozitiv și mă dedic familiei. Îmi ajut soția la birou și petrec mult timp cu băiatul meu”.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 21 Oct. 2016, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă