Dorinel Munteanu promite achiziții la SC Oțelul, dar clubul are interdicție la transferuri, datorii din urmă cu aproape 10 ani și salarii restante: ”Se vor face schimbări”

Andrei PASCU 05 Dec. 2022, 14:33 Liga 2
Dorinel Munteanu promite achiziții la SC Oțelul, dar clubul are interdicție la transferuri, datorii din urmă cu aproape 10 ani și salarii restante: ”Se vor face schimbări”

SC Oțelul intenționează să facă schimbări de lot și ea în această iarnă, dorind să aducă jucători cu experiență, pentru a merge în play-off, iar apoi să se lupte pentru locurile de promovare în SuperLigă sau pentru cele de baraj. Dorinel Munteanu a recunoscut că vor veni câțiva fotbaliști sub comanda sa.

SC Oțelul vrea achiziții, dar interdicția la transferuri e încă în vigoare

Problema e că SC Oțelul are interdicție la transferuri în acest moment, având de plătit o sumă de bani din perioada fostului club Oțelul Galați. Dat fiind faptul că SC Oțelul este considerată continuatoarea fostei campioane a României, UEFA a decis să ”îi atribuie”, printre altele, și o datorie din urmă cu aproape 10 ani.

Tot Dorinel Munteanu vorbea zilele trecute despre banii pe care SC Oțelul îi are de dat, însă afirma, fără a oferi detalii, că nu se pune problema ca interdicția să nu fie ridicată până la deschiderea ferestrei de transferuri din iarnă, mai ales că nu e vorba de o sumă prea mare.

Dorinel Munteanu vrea să aducă trei-patru jucători la SC Oțelul în pauza de iarnă

Cel mai probabil, SC Oțelul va și renunța la anumite nume, dacă va plăti datoria și va scăpa de interdicție, și va aduce anumiți jucători, dar Dorinel Munteanu a anunțat doar că la echipă vor ajunge în jur de patru jucători, pentru ca nivelul lotului să crească și să aibă cât mai multe șanse la calificarea în play-off-ul competiției.

Antrenorul a vorbit și despre situația financiară actuală de la SC Oțelul, precizând că în momentul de față jucătorii nu sunt plătiți la zi, dar că până când vor pleca în vacanță vor primi banii restanți.

Iată că problemele se adună la Galați, iar pe lângă datoriile venite de la fostul club, SC Oțelul mai are de plătit și un salariu sau mai multe remunerații către actualii jucători.

Vor fi schimbări! Se vor face, dar trebuie să am un buget, să am bani la dispoziție ca să pot aduce jucători noi, dar cu siguranță vor veni trei-patru.

Suntem o echipă de podium, de aceea vreau să fac un apel, în afară de primărie și Liberty, care au fost lângă noi, ca jucătorii să fie plătiți la zi. Au fost plătiți la zi, în momentul de față nu sunt plătiți, dar până pleacă în vacanță vor primi banii”, a spus Dorinel Munteanu, conform SC Oțelul.

Dorinel Munteanu, încântat de cum a terminat SC Oțelul anul în Liga 2

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Gălățenii vor mai disputa și confruntarea din grupele Cupei României, cu Gloria Buzău, din ultima etapă a fazei grupelor, în 2022.

Consider că acest an a fost unul foarte bun pentru echipă, pentru oraș, iar după acest rezultat avem speranțe pentru ultimele etape din sezonul regular, să prindem play-off-ul. Nu va fi ușor, nu vreau ca jucătorii să creadă că suntem calificați, mai sunt meciuri în care sunt puse în joc puncte, dar azi am făcut un pas important.

Este meritul jucătorilor, au înțeles mesajul meu, atât la promovare, dar și când am jucat primele meciuri în Liga 2. Am spus că diferența se face prin atitudine, prin organizare și muncă foarte multă. Mă bucur pentru jucători”, a spus Dorinel Munteanu despre anul 2022.

Foto: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-nica-19255932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-spectacol-cu-metaloglobus-nou-promovata-a-terminat-anul-de-liga-2-cu-pofta-de-goluri-iar-dorinel-munteanu-e-incantat-e-meritul-jucatorilor-ii-felicit-19255840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-revelatia-ligii-2-in-2022-sezonul-trecut-solid-dublat-de-o-prima-parte-de-stagiune-actuala-peste-asteptari-dragos-militaru-mandru-de-jucatori-raportat-la-conditii-a-fost-un-19255952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-promite-sa-fie-alta-echipa-din-2023-mihai-iosif-reactie-dupa-remiza-surprinzatoare-cu-unirea-dej-19255919

 

 

 

 

Andrei PASCU 05 Dec. 2022, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă