SC Oțelul se teme să nu pățească precum ”FC U” Craiova! Clubul, demers inedit înaintea partidei cu FK Miercurea Ciuc, pentru a nu risca să piardă la ”masa verde”

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2023, 16:30 Liga 2
SC Oțelul se teme să nu pățească precum ”FC U” Craiova! Clubul, demers inedit înaintea partidei cu FK Miercurea Ciuc, pentru a nu risca să piardă la ”masa verde”

SC Oțelul are următorul meci din Liga 2, din etapa a 18-a, cu FK Miercurea Ciuc, iar cu câteva zile înaintea confruntării a emis un comunicat interesant, prin care îi îndeamnă, practic, pe spectatori să nu aibă scandări rasiste sau xenofobe.

Gălățenii au beneficiat de un public numeros la partidele de pe teren propriu din acest sezon de Liga 2, iar atmosfera făcută de fani a împins, în multe rânduri, formația lui Dorinel Munteanu de la spate.

SC Oțelul se teme să nu pățească precum ”FC U” Craiova! Apel către fani înaintea partidei cu FK Miercurea Ciuc

Acum, SC Oțelul a decis să emită un comunicat semnat de președintele Marian Brăilescu, fiind cunoscut faptul că echipa are parte și de suporteri înfocați, care la duelul cu FK Miercurea Ciuc ar putea crea probleme.

E un demers care până acum nu a mai fost făcut de SC Oțelul în acest sezon, dar care vine chiar înaintea confruntării cu clubul din Miercurea Ciuc, zonă a României cu un procent semnificativ de etnici maghiari.

Pentru a încerca într-o măsură cât mai mare să stopeze eventuale scandări împotriva oaspeților de vineri, 3 martie, SC Oțelul a publicat un comunicat în acest sens, prin care să le amintească fanilor ce poate păți echipa în cazul în care vor avea anumite reacții față de FK Miercurea Ciuc.

SC Oțelul atrage atenția că poate avea de suferit în cazul scandărilor xenofobe la partida cu FK Miercurea Ciuc

Cu siguranță, pentru SC Oțelul a contat și decizia luată în SuperLiga României, la partida dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948 SA, oprită pentru scandările xenofobe pornite de galeria oltenilor. Confruntarea a fost decisă la comisii, fiind atribuită victoria la ”masa verde” în dreptul clubului din Sfântu Gheorghe, 3-0.

Dragi suporteri ai echipei SC Oțelul Galați,

În primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru sprijinul și devotamentul plin de fair-play arătat echipei în acest sezon. De asemenea, țin să vă reamintesc că rasismul și xenofobia nu au loc pe terenurile de fotbal sau în nicio altă sferă a vieții noastre. În calitate de fani, suntem responsabili pentru comportamentul nostru în tribune și trebuie să ne asigurăm că suntem exemplul perfect al fair-play-ului și al respectului.

În special, aș dori să subliniez că scandarea de sloganuri rasiale sau xenofobe este complet inacceptabilă și nu poate fi tolerată în nicio circumstanță. Aceste acțiuni nu numai că pot răni și ofensa jucătorii sau suporterii, dar pot avea și consecințe grave pentru imaginea, reputația  și chiar obiectivele sportive ale clubului nostru.

Prin urmare, vă îndemn să vă manifestați entuziasmul și susținerea într-un mod pozitiv și constructiv. Arătați respect față de toți jucătorii, oficialii și fani, indiferent de naționalitatea sau originea lor și să arătați că suntem o comunitate unită și solidară.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și sper că vom vedea vineri, 3 martie, de la ora 17:00, la partida SC Oțelul Galați – FK Csikszereda, un stadion plin de fair-play și respect reciproc.

Marian Brăilescu
Președinte SC Oțelul Galați”, se arată pe site-ul echipei SC Oțelul.

SC Oțelul, cu gândul la precedentul Sepsi – ”FC U” Craiova

Comisia de Disciplină a luat decizia finală în ceea ce privește meciul Sepsi OSK – U Craiova 1948 SA. Partida de la Sfântu Gheorghe, care a fost suspendată de ”centralul” Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe și rasiste ale suporterilor din Bănie, a fost câștigată la ”masa verde” de gruparea covăsnenilor.

Mai mult, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a mai luat alte două măsuri radicale împotriva celor două echipe, însă cea care a avut cel mai mult de suferit a fost cea finanțată de Adrian Mititelu.

Sepsi OSK a fost amendată cu 25.000 de lei, iar ”FC U Craiova” a primit și ea o penalizare de 22.500 de lei. Pe lângă asta, formația antrenată de Nicolo Napoli nu va avea parte de susținerea suporterilor la următoarele șase meciuri pe care echipa le va disputa în deplasare.

Verdictul dat de Comisia de Disciplină nu este definitiv și poate fi atacat la comisiile din România, iar apoi la TAS, demers care a fost deja inițiat de U Craiova 1948 SA.

SC Oțelul și FK Miercurea Ciuc, în luptă directă pentru play-off

Pentru ca precedentul să nu fie luat în calcul și în eventualitatea unor astfel de scandări la partida dintre SC Oțelul și FK Miercurea Ciuc, gazdele au decis, iată, să transmită un mesaj fanilor, pentru ca echipa să nu aibă de suferit. În plus, ambele formații au ca obiectiv declarat promovarea în SuperLigă și ar putea să fie adversare și în play-off-ul campionatului de Liga 2.

În acest moment, cele două sunt despărțite de șase puncte în clasamentul diviziei secunde, 32 de puncte în dreptul SC Oțelul și 26 de puncte în dreptul formației FK Miercurea Ciuc.

Foto: SC Oțelul

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2023, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă