SC Oțelul a făcut raportul pe 2022 și e pe plus. Promovarea în Liga 2 și șansa la play-off, evidențiate de președintele Marian Brăilescu: ”Meritul principal e al generalului Dorinel Munteanu și legiunii de jucători oțelari”

Andrei PASCU 09 Dec. 2022, 13:08 Liga 2
SC Oțelul a făcut raportul pe 2022 și e pe plus. Promovarea în Liga 2 și șansa la play-off, evidențiate de președintele Marian Brăilescu: ”Meritul principal e al generalului Dorinel Munteanu și legiunii de jucători oțelari”

SC Oțelul a încheiat anul fotbalistic în Cupa României, în ultima etapă a fazei grupelor, 0-2 cu Gloria Buzău. Cu toate acestea, chiar dacă a părăsit competiția, formația din Galați a transmis, prin președintele Marian Brăilescu, că 2022 a fost un an foarte bun.

SC Oțelul, mulțumită de anul 2022: promovarea din Liga 3 și șanse la calificarea în play-off-ul Ligii 2

SC Oțelul a promovat în Liga 2 în vară, iar acum se luptă cel puțin pentru accederea în play-off. Deși nu se poate spune că sunt lipsiți total de anumite probleme, mai mici sau mai mari în raport cu cele mai bune echipe din campionat, gălățenii au încheiat anul într-o notă pozitivă, cu mult peste așteptările pe care le aveau mulți.

Conducerea afirma după accederea în Liga 2 că vrea menținerea în divizie, să fie evitată retrogradarea, pe când antrenorul Dorinel Munteanu declara că vrea să atace play-off-ul, promisiune de care s-a ținut și SC Oțelul are șanse foarte, foarte mari să fie acolo.

SC Oțelul nu precizează nimic despre datoriile financiare și interdicția la transferuri

În comunicatul emis de club, Marian Brăilescu a evidențiat importanța fanilor, jucătorilor și a lui Dorinel Munteanu. Pentru 2023 se dorește și mai mult, performanțe superioare, însă conducătorul nu a precizat nimic despre problemele financiare cu care SC Oțelul se confruntă, dar nici despre situația interdicției la transferuri.

SC Oțelul Galați a încheiat seria partidelor oficiale din 2022, un an plin de satisfacții pentru comunitatea oțelară, dar și unul care ne obligă să fim mai buni în următoarea perioadă. Împreună am reușit să reînviem spiritul nostru de oțel, am redat culoare legendarului nostru stadion, am readus la viață mândria de fi gălățean și am purtat numele Oțelul în toate colțurile țării. Am jucat cu determinarea noastră călită în focul dintre furnale, dar și cu inima ce a vibrat odată cu suporterii noștri minunați, alături de care am purtat fiecare luptă.

Am reușit o promovare mult dorită, la capătul unui sezon plin de provocări și într-o finală în care echipa noastră, precum un gladiator, nu a lăsat nicio speranță adversarului și a devenit un tot unitar, unul imbatabil, cu miile de inimi din arenă. Am umplut împreună stadionul, strigătul nostru viking a răsunat în tot orașul, iar Dunărea Bătrână a însoțit echipa în toate deplasările din noua stagiune.

Cu siguranță, meritul principal trebuie să îl atribuim generalului Dorinel Munteanu și legiunii sale de jucători oțelari pe care i-a condus magistral. A impus prin propriul exemplu disciplina, profesionalismul, atât în rândul echipei, cât și în cadrul clubului nostru. Am devenit cu toții cu adevărat o echipă, în care emblema jucătorilor de pe piept a fost steagul nostru de luptă.

Fără a păși în sfera politică, trebuie să apreciem sprijinul constant oferit de Primăria Municipiului Galați, dar și să salutăm revenirea alături de club a combinatului siderurgic, prin Liberty Galați și GFG Foundation, parteneriat comun în care orașul, combinatul, clubul și suporterii au devenit cei mai uniți coechipieri.

Țin să le mulțumesc tuturor suporterilor, membrilor-asociați și colegilor cu care am început acest proiect și care ne-au fost alături în acest an, cu siguranță, vom analiza și greșelile și vom încerca să elaborăm și implementăm o strategie care să pună în prim plan echipa, suporterii, dar și viitorul fotbalului oțelar. De asemenea, țin să mulțumesc tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor, voluntarilor și reprezentanților mass-media pentru suportul oferit în 2022 și sperăm să continuăm împreună dezvoltarea de noi parteneriate care să sprijine fotbalul și comunitatea în următorul an. Mulțumim, oțelari, pentru un an extraordinar!

Marian Brăilescu
Președinte SC Oțelul Galați
”, se arată în comunicatul emis de SC Oțelul.

SC Oțelul, pe podium în Liga 2

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

În ultimul meci din campionat, SC Oțelul a învins, pe teren propriu, Metaloglobus, scor 3-0. Ulterior a disputat și confruntarea din Cupa României cu Gloria Buzău, scor 0-2.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-reprezentante-ale-ligii-2-si-ligii-3-in-cupa-romaniei-au-fost-eliminate-in-faza-grupelor-au-fost-stabilite-meciurile-din-sferturile-de-finala-19256258

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-ultimele-meciuri-din-faza-grupelor-sc-otelul-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-2000-tot-atunci-incep-si-partidele-de-la-botosani-si-mioveni-19256186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-a-aflat-adversarele-de-la-turul-de-elita-de-cine-trebuie-sa-treaca-pentru-calificarea-la-euro-19256190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/semne-rele-anul-nou-are-noi-plecari-de-la-ripensia-timisoara-19256198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-magdas-un-presedinte-mandru-de-echipa-sa-conducatorul-remarca-trei-parti-pozitive-la-unirea-dej-la-final-de-an-nimic-nu-a-fost-mai-presus-de-club-19256176

Andrei PASCU 09 Dec. 2022, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă