Președintele Forestei a motivat demiterea lui Cristi Popovici. „Am vrut să producem un șoc la echipă și să redresăm situația pe cât posibil”. Cine asigură interimatul

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 13:18 Liga 2
Președintele Forestei a motivat demiterea lui Cristi Popovici.

Foresta Suceava va continua ultima parte a sezonului actual al Ligii 2 cu alt staff tehnic după ce s-a decis rezilierea contractului antrenorului principal Cristian Popovici și a secundului său Marius Gireadă. E a doua oară în acest campionat în care echipa suceveană își schimbă antrenorul principal, după ce în primele două etape pe bancă a stat Adrian Iencsi.

Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei, a explicat ieri, într-o conferință de presă, motivele pentru care s-a decis demirea lui Popovici.

„În urma mai multor runde de negocieri, în cursul zilei de marți, am reziliat contractul cu domnul Cristi Popovici. Rezilierea a survenit în urma rezultatelor nefavorabile pe care echipa le-a avut în ultima perioadă. Sunt 14 meciuri dintre care am reușit să câștigăm unul singur, cel cu Unirea Tărlungeni (n.r. – la masa verde). Această seria s-a răsfrânt și asupra jucătorilor și asupra oamenilor care ne-au susținut de la începutul acestui sezon. Aveam două meciuri foarte importante, cu Balotești și Timișoara, pe care am ținut foarte mult să le câștigăm. Așa poate reușeam să mai atragem sponsori, iar lumea ar fi fost mulțumită de activitatea noastră. Din păcate, am ajuns tocmai pe locul 12 (n.r. – Foresta e însă pe locul 11), deși obiectivul echipei la începutul sezonului a fost clasarea între primele 8 locuri (n.r. – din acest campionat au mai rămas de disputat încă 12 etape, deci poziția actuală, a 11-a, nu era bătută în cuie). Obiectivul încă îl putem îndeplini, dar jocul echipei nu ne dădea speranțe. Am vrut să producem un șoc la echipă și să redresăm situația pe cât posibil astfel încât, la sfârșitul sezonului să putem fi în obiectiv”, a declarat, citat de GazetaSV.ro, Ciutac.

Conducătorul Forestei a dezvăluit că discuțiile cu Popovici despre rezilierea contractului s-au purtat încă după meciul de la Târgoviște, pierdut cu 1-2 cu Chindia. Antrenorul solicitase ca în momentul plecării să fie cu banii la zi. „Ne-am înțeles să fie cu banii la zi în momentul rezilierii contractului. Aici au intervenit niște probleme, pentru că noi nu aveam acei bani în momentul în care el a dorit să plece, miercuri, după meciul de la Târgoviște. Noi i-am propus să reeșalonăm acele datorii în patru tranșe. El nu a fost de acord, iar situația a degenerat un pic”, a spus Ciutac.

Lup și Tudoreanu asigură interimatul

Astfel, după ce Popovici și Gireadă au fost îndepărtați, de pregătirea echipei în acest sezon se vor ocupa ceilalți membrii din stafful tehnic. Marius Lup va fi antrenorul principal, deoarece are licență A, iar Bogdan Tudoreanu îi va fi secund. „Momentan, conform regulamentului, Marius Lup poate asigura interimatul. El va fi ajutat de Bogdan Tudoreanu, până vom găsi o variantă definitivă. În cazul în care vom găsi soluții de a ne continua activitatea, ne dorim să aducem un alt antrenor la Suceava, căruia să-i prezentăm condițiile de aici, să vadă pentru câteva zile lotul de jucători și dacă este de acord să putem semna un contract”, a mai declarat Andrei Ciutac, care a spus că planul pentru următorul sezon este să aducă în lot cât mai mulți jucători localnici.

În următorul meci de campionat, Foresta va primi vizita formației Academica Clinceni, sâmbătă, cu începere de la ora 11:00.

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă