Viorel Ion, ironizează situația în care a ajuns fotbalul românesc: „Performanță înseamnă să te înscrii în campionat”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 17:51 Pregătiri, amicale

Cu ocazia reunirii de luni a echipei Gloria Buzău, antrenorul Viorel Ion a făcut o scurtă radiografie a fotbalului românesc, în continuare în stare critică în pragul unui nou sezon. „Vioară” spune ce a ajuns să însemne performanța în România.

„Problemele financiare sunt la ordinea zilei peste tot, nu numai la noi. Ați văzut, sunt echipe care nu știu dacă se înscriu, sunt probleme mari în Liga 1, cum să nu fie în Liga a 2-a? Îmi pare nespus de rău că, la ora actuală, în fotbal s-a ajuns să-ți propui ca obiectiv să poți să te înscrii și apoi să poți duce un campionat! Nicidecum nu te mai gândești să câștigi sau să mai faci performanță. De fapt, asta înseamnă performanță, să te înscrii în campionat! Anul trecut, pentru noi, Gloria Buzău, a fost totuși o performanță foarte mare clasarea pe locul 3 după FC Voluntari, care a și promovat și Academica Argeș, care a avut un buget de o sută de ori mai mare ca al nostru!”, a spus Viorel Ion, citat de sansabuzoiana.ro.

La primul antrenament pentru pregătirea noului sezon competițional din Liga 2 Gloria Buzău s-a bazat pe 24 de jucători. Sub comanda lui Viorel Ion s-au prezentat și mai mulți juniori, iar din lotul care încheia campionatul la finalul lunii mai nu mai face parte Ferdin Amet (26 de ani). Fundașul nu a mai dorit să continue la echipa din Crâng.

Până pe 18 iulie, jucătorii Gloriei se vor pregăti pe plan local, iar luni, 20 iulie, este programată plecarea în cantonamentul de pe Valea Prahovei.

Foto: Șansa buzoiană

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 17:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă