VIDEO | Mulțescu, prima declarație după ce și-a început mandatul la Petrolul: „Am un lot competitiv pentru a-și atinge obiectivele”. Ce spun Ghinga și Cazan despre aducerea noului antrenor

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 18:37 Pregătiri, amicale

Gheorghe Mulțescu a condus, astăzi, prima ședință de pregătire din noul său mandat pe banca Petrolului. Antrenorul a vorbit apoi despre provocarea pe care a acceptat-o și despre ce va încerca să facă în această săptămână, înaintea derby-ului cu „U” Cluj, de sâmbătă.

„Am venit să facem lucrurile mai bine, să ne îndeplinim obiectivul. Nu spun eu ce cred despre lot sau ce lot avem, dacă e bun sau nu. Eu zic că e competitiv pentru a-și atinge obiectivele. Singur că trebuie să îl punem la punct, din multe puncte de vedere, și fizic, și tactic. Este timpul scurt până la meciul cu Universitatea, am comprimat foarte mult antrenamentele, ca să mărim volumul de muncă și să rezolvăm cât mai multe probleme cu care s-au comportat ei până acum. Am mai fost aici, am făcut lucrurile să meargă și rezultatele au fost bune. Și, din punctul meu de vedere, e clar că există o încredere din partea suporterilor. Sigur, nici eu nu consider că pot face minuni, dar pot să fac lucruri bune”, a spus Mulțescu.

Noul antrenor al Petrolului nu consideră că un eventual eșec în acest derby ar compromite șansele la promovare. „Nu cred că e decisiv. Sigur că, dacă nu câștigăm, pierdem din șansele care ne-au rămas, dar nu sunt cheie în lupta pentru promovare, pentru că mai sunt 11 etape, 33 de puncte puse în joc și se poate întâmpla orice”, a mai transmis Gigi Mulțescu.

Despre venirea noului antrenor a vorbit și doi dintre cei mai importanți jucători din lot, Sebastian Ghinga și Lucian Cazan, ambii lansați de către Mulțescu la Sportul Studențesc.

„Cred că sunt vrei 11-12 ani de când am fost antrenat de Mulțescu. Ne dorim să fie bine. Acum trebuie să jucăm ce știm, ce putem și sperăm să facem fericiți oamenii, să câștigăm meciurile. Fiecare meci e capital pentru noi, de acum înainte. Ne pregătim, luptăm”, a spus Ghinga.

„A trecut o lungă perioadă de atunci, de când eram junior la Sportul, cred. Au trecut 14 ani, cam așa, de când n-am mai lucrat cu dânsul. Dar mă bucur că ne-am reîntâlnit și sperăm să facem o treabă bună cu dânul la cârmă. Mai sunt 12 meciuri până la final. Cu „U” Cluj va fi un meci foarte important, iar cele trei puncte sunt necesare pentru a rămâne aproape de plutonul fruntaș. O să dăm tot ce putem, o să luptăm și o luăm cele trei puncte. Trebuie, pentru că altfel situația o să devină foarte complicată. De obicei, când vine un alt antrenor, vine cu un alt suflu, altă determinare, altă implicare, alte idei și poate ne motivează altfel să ieșim din această pasă proastă în care ne aflăm. Atâta timp cât există șanse matematice, luptăm până la capăt”, a vorbit și Cazan.

După 26 de etape, Petrolul se află pe locul 5, cu 53 de puncte. Față de liderul Sportul Snagov are șase puncte în spate, de Academica Clinceni are cinci, iar de „U” Cluj și Chindia are patru. Meciul cu Universitatea are loc sâmbătă, de la ora 18:30, pe „Ilie Oană”.

Foto și video: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 18:37 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă