VIDEO! Lot subțire la reunirea Iașiului! Lăcătuș: „Sper să îmbunătățim lotul”

Marius ANGHEL 10 Jan. 2014, 14:10 Pregătiri, amicale

CSMS Iași s-a reunit cu un efectiv de 25 de jucători. Dintre aceștia doi sunt juniori, iar alți trei ar putea pleca în următoarele zile.

Vacanța a luat sfârșit în Copou. Fotbaliștii de la CSMS Iași s-au reunit vineri dimineață cu un efectiv de 25 de jucători. Singurele noutăți la reunire au fost fundașul Gabriel Bosoi (CF Brăila) și portarul Alessandro Caparco (ASA Târgu Mureș), cei doi semnând deja contractele cu gruparea ieșeană.

Dintre cei 25 de jucători, doi sunt juniori (Moisii, Chelaru), iar Radu Miron, Bogdan Miron și Mihnea Firoiu au șanse minime să continue în Copou, clubul anunțând că vrea să renunțe la serviciile lor.

Absenți aproape tot turul din cauza unor accidentări, tinerii Călugăru și Cioranu au revenit la antrenamente, iar Nuțescu, împrumutat la Pașcani, este așteptat în Copou în cursul zilei de sâmbătă.

Lăcătuș mai vrea cel puțin trei jucători

Antrenorul Marius Lăcătuș a declarat că mai are nevoie de cel puțin trei jucători pentru a alcătui un lot competitiv care să emite pretenții la promovare. „Pe lângă cei veniți până acum mai am nevoie de cel puțin trei jucători noi. Eu am cerut jucători pe posturile de mijlocaș dreapta, mijlocaș de construcție și atacant. Sper ca în perioada următoare să îmbunătățim lotul atât valoric, cât și numeric, astfel încât atunci când plecăm în cantonament să știm pe cine contăm. Conducerea clubului este în discuții cu unii jucători, între care și Liviu Mihai, iar în câteva zile vor mai veni doi străini internaționali în probe, un albanez și un jucător din Republica Centrafricană”, a declarat Marius Lăcătuș.

Tehnicianul s-a referit și la întoarcerea lui Mutu și Keșeru în Liga I: „Sunt doi jucători cu calități, în mod normal ar trebui să aducă un plus de valoare la echipele lor. Sper ca ei să pună în practică tehnica și calitățile pe care le au și să aducă acel plus”.

Varianta Emil Nanu a căzut

Președintele executiv Florin Prunea a declarat că varianta Emil Nanu a picat, singura pistă viabilă de la Unirea Slobozia rămânând Liviu Mihai. „Cu Nanu am discutat, dar jucătorul nu vrea să vină la Iași. Soția sa a născut, are un copil mic și vrea să fie aproape de casă. Îl înțeleg. Cu Liviu Mihai suntem în discuții, jucătorul este în vacanță în Spania, iar când va reveni în țară îi vom face o ofertă concretă”, a declarat Prunea, care s-a referit și la situația altor jucători din lot: „Miron Bogdan, Miron Radu și Firoiu sunt la pregătire, vom discuta cu ei în aceste zile în privința contractelor. Vom avea noi discuții și cu Herghelegiu și Avrămia. Ei sunt viitorul acestui club și trebuie să rămână la Iași, dar nu poți ține cu forța niște oameni, dacă nu vor să semneze prelungirea contractelor”.

În opinia lui Prunea, „Rapidul este principala favorită la promovare, dar noi ne dorim să ajungem în prima ligă iar dacă vom închea campionatul pe primul loc, cu atât mai bine”.

Echipa ieșeană se va pregăti în Copou în următoarele zile, iar pe 13 și 14 ianuarie este programată vizita medicală. Apoi, elevii lui Marius Lăcătuș vor pleca în cele două stagii, mai întâi la Cheile Grădiștei (19 ianuarie-1 februarie), apoi în Antalya (3-17 februarie).

Jucătorii prezenți la reunire:
Portari: Caparco, Bălan, Dani, Miron B.
Fundași: Vișa, Miron R, Crețu, Bosoi, Moisii (junior), Avrămia, Cioranu, Firoiu, Vladu.
Mijlocași: Bădic, Novac, Onofraș, Chelaru (junior), Țigănașu, Olah, Dedu, Nuțescu, Mihalache.
Atacanți: Crengăniș, Dobre, Herghelegiu.
*Călugăru (revenit de la Pașcani) se va alătura lotului sâmbătă.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 10 Jan. 2014, 14:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă