Stoican și-a învins fostul „secund” într-un meci amical. Știința Miroslava s-a pregătit cu CSM Poli Iași înaintea jocului cu ASU Poli

Marius ANGHEL 31 Oct. 2017, 22:06 Pregătiri, amicale
Stoican și-a învins fostul

CSM Poli Iași s-a impus cu scorul de 3-1 (1-0) în fața divizionarei secunde Știința Miroslava, într-un meci amical disputat marți seară în Copou. Cisse, cu o dublă, și Danu Spătaru au punctat pentru echipa din Liga 1, în timp ce golul de onoare al Miroslavei a fost reușit de Nemțanu.

Danu Spătaru a deschis scorul în minutul 44, după o pasă primită de la Salim Cisse. Acesta din urmă și-a trecut numele și pe lista marcatorilor, realizând o dublă în repriza a doua, în minutele 48 și 55. Miroslava, echipă pregătită de Adrian Kerezsy, fostul secund al lui Stoican în Copou, a redus din diferență prin Nemțanu, în minutul 78.

Flavius Stoican a folosit, pe lângă jucători care au evoluat mai puțin în meciurile din campionat, și mulți juniori de la echipa U19 antrenată de Gelu Paveliuc care, în week-end, a învins campioana en-titre, FC Viitorul. Operat recent de menisc, fundașul dreapta Gabi Bosoi a început alergările și va relua în scurt timp antrenamentele alături de coechipieri.

Stoican i-a lăudat pe juniorii U19

La finalul partidei, antrenorul Flavius Stoican i-a lăudat pe juniorii de la echipa U19 pregătită de Gelu Paveliuc și a promis că le va da credit în continuare.

„A fost un test foarte util, mă bucur că am reușit să-i văd la lucru și pe jucătorii care au evoluat mai puțin până acum. Mă bucură și evoluția juniorilor, care au avut și vor avea în continuare o atenție sporită din partea mea. Voi opri și alți juniori la antrenamentele echipei mari pe viitor. Miroslava arată mult mai bine decât la precedentele meciuri de pregătire disputate în Copou, se vede că a venit Adrian Kerezsy acolo”, a declarat Flavius Stoican.

De cealaltă parte, Adrian Kerezsy a declarat că testul cu CSM Poli a fost extrem de util în perspectiva următoarelor partide din campionat: „Suntem onorați că am primit invitația de a juca in Copou, în nocturnă, pe un teren bun, cu un adversar de Liga I. A fost un test foarte util înaintea unor meciuri foarte dificile pentru noi, la Timișoara și la Snagov și pe teren propriu cu Foresta. Avem nevoie de rezultate pentru a ieși cât mai repede din subsol și sperăm să le obținem în următoarele partide”.  

Nu e primul amical desfășurat în timpul săptămânii dintre cele două echipe. Pe 9 octombrie, tot în Copou, CSM Poli Iași câștiga cu 2-1 (1-0) în fața Miroslavei. Echipa lui Flavius Stoican a marcat prin Pedro (23) și Moisi (56), în timp ce golul de onoare al Științei a fost reușit de Asăvoaei, în minutul 89. În plus, în perioada de pregătire de vară, cele două grupări au jucat o altă dublă amicală.

CSM Poli: Koșelev – Tiago, Moisi, Jagodinskis, Balint – Chelaru, Vremea – Danale, Ștefănescu, Spătaru – Cisse. Au mai jucat: Axinte, Târnovanu, Țibucanu, Giorgiță, Zaharia (juniori), Moldovan, Cioinac. Antrenor: Flavius Stoican.

Știința Miroslava: Turiță – Ambrosie, Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Cărăruș, Izmană, Corban – Taciuc, H. Crișan, Al. Marin. Au mai jucat: Țintea, Tăcuțanu, Sandu, Viorică, Curchi, Asăvoaei, Cerneuțanu, Căruță, Sasu. Antrenor: Adrian Kerezsy.

La finalul săptămânii, CSM Poli Iași joacă duminică, de la or 18:00, la Cluj, cu CFR, în etapa a 17-a a Ligii 1, în timp ce Știința Miroslava joacă sâmbătă, de la ora 14:00, în deplasare, în etapa a 15-a a Ligii 2, cu ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 31 Oct. 2017, 22:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă