Antrenorul Științei, după umilința cu Chindia: „Și cu Bayern dacă jucam nu aveam voie să luăm bătaie cu 9-0. I-am întrebat pe jucători dacă trebuie să plec eu pentru a-și reveni”

Antrenorul Științei Miroslava, Cristian Ungureanu, cu greu și-a găsit cuvintele după umilința din Copou cu Chindia Târgoviște, scor 0-9, suferită miercuri, în etapa intermediară a Ligii 2. Tehnicianul formației ieșene a izbucnit în lacrimi și a spus că va munci până la capăt pentru a redresa echipa.

„Și cu Bayern dacă jucam nu aveam voie să luăm bătaie cu 9-0. Sunt trist și îngândurat pentru că urmează după numai două zile un alt meci, cu Metaloglobus București și după acest 0-9 trebuie să-i motivez și nu știu dacă voi reuși. Meseria noastră cuprinde și factorul psihologic, va trebui să fac efortul de a-i aduce pe jucători la paremetri normali și să-i fac să uite de această rușine. După meci am intrat în vestiar și i-am întrebat dacă este nevoie să plec eu pentru a se schimba ceva în bine. Mi-au spus că nu este momentul, că ei au greșit și au tratat cu superficialitate multe momente ale jocului. Am decis să rămân, pentru că am muncit enorm la această echipă, doar cei din familia mea știu cât am muncit pentru a ajunge aici. Și voi rămâne până la final”, a declarat Ungureanu.

„Unii jucători probabil se gândesc că deja sunt mari fotbaliști după ce au ajuns în liga a doua”

Tehnicianul Științei a criticat atitudinea jucătorilor săi, spunând despre unii dintre ei că se cred vedete doar pentru simplul fapt că au reușit promovarea în liga secundă. „Speram de la ei să joace cu ambiție, pentru că jucau în fața propriilor suporteri, în fața familiilor, a prietenilor. Unii jucători probabil se gândesc că deja sunt mari fotbaliști după ce au ajuns în liga a doua. Le-am spus că trebuie să urce pas cu pas fiecare treaptă și să demonstreze că merită să joace în acest eșalon. Am oprit 80 la sută din jucătorii din liga a treia în lot și le-am oferit șansa de a juca aici. Sper ca acesta să fie șocul care să îi trezească, să își dea seama că nu se mai poate cu atitudinea asta”, a conchis Ungureanu.

După patru etape desfășurate în Liga 2, Știința Miroslava a acumulat doar un punct, după remiza de pe teren propriu cu Dacia Unirea, și se află pe locul 19 din 20, la egalitate cu alte trei echipe. Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 5-a, echipa ieșeană joacă la București, cu Metaloglobus.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă