VIDEO | Foresta a trecut de Știința Miroslava prin „dubla” lui Cerlincă și golul lui Vraciu. Popovici așteaptă meciul cu Timișoara

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 12:45 Pregătiri, amicale

Foresta Suceava a încheiat, sâmbătă, seria meciurilor de pregătire din această pauză competițională cu o partidă în compania Științei Miroslava, pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava. Elevii antrenorului Cristian Popovici s-au impus cu scorul de 3-0 la capătul unui meci cu un ritm foarte bun.

În fața unui adversar bine organizat pe teren, ce a dat o replică foarte bună, forestierii au reușit să deschidă scorul destul de repede prin Vraciu, atacant ce a împins în poartă un balon centrat pe jos în fața porții de Drugă, minge ce l-a prins pe picior greșit pe portarul advers. Oaspeții au reclamat un off-side la această fază, dar arbitrul a validat golul. La mijlocul reprizei, Drugă a executat foarte bine o lovitură liberă de la margine careului, dar portarul oaspeților a fost la post și a respins o minge grea ce se ducea în vinclu. Cu 10 minute înainte de pauză, Cerlincă a reușit să-l învingă pe portarul advers din interiorul careului, după ce a scăpat de fundașii adverși.

Cerlincă a făcut „dubla” înainte de pauză

Înainte de pauză, Bogdan Rusu are o incursiune foarte bună pe partea dreaptă și pasează pe jos la marginea careului, Căinari lasă balonul pentru Cerlincă, fotbalist ce șutează impecabil cu piciorul stâng, fără șanse pentru portarul Miroslavei.

În partea secundă, jocul a fost mult mai echilibrat, cu o echipă oaspete ce a pus presiune pe apărarea suceveană, dar a suferit la finalizare. Foresta a mai avut trei ocazii de două ori prin Rusu și o dată prin Drugă, iar Știința Miroslava a avut cea mai mare ocazie în ultima fază a jocului, când Hânțăscu a respins în bara transversală un balon șutat foarte bine de un jucător de la Miroslava.

Popovici: „Rămâne să confirmăm în campionat”

„Este îmbucurător că reușim să marcăm goluri, mai ales în prima repriză. Mă bucur că nu le-am mai făcut adversarilor cadouri foarte mari, dar cred că nu sunt destul de relevante aceste jocuri, mai ales că am jucat pe sintetic. Nu știm ce va fi sâmbătă, probabil vom juca pe un teren desfundat și cu siguranță altele vor fi condițiile de joc. În același timp alta va fi adversitatea, pentru că Timișoara este mult peste echipele cu care am jucat în pregătire. Pot să spun că suntem bine așa ca echipă și mă bucur că n-au fost multe accidentări. De la reunirea lotului și până astăzi cred că ne-am făcut treaba destul de bine și rămâne să confirmăm în campionat”, a declarat după meci antrenorul Cristi Popovici.

Tehnicianul sucevean a mai adăugat că se așteaptă la un meci greu în prima partidă oficială a anului, sâmbătă, pe Areni, cu Timișoara. „Am urmărit formulele de joc din pregătiri și după ce i-am văzut în meciul tur pot să spun că nu au avut o constanță, deoarece au avut rezultate bune prin deplasare, dar au cedat multe puncte acasă. Am câștigat la ei, la primul meu meci pe banca Forestei, dar pot să spun că vom întâlni o echipă bună și periculoasă, cum de altfel sunt majoritatea de la locul cinci în jos”, a subliniat Cristi Popovici.

Foresta a început meciul cu Miroslava în formula: Niga – Bălan, Asanache, Lung, Drugă – Cerlincă, Dumitriu, Dănilă, Căinari – Rusu și Vraciu, pe parcursul jocului intrând în teren și Hânțăscu, Stănescu, Mutu, Semeghin, Mihălăchioaie, Ivan, Grumezescu și Strugariu, ultimul fiind nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări la gleznă.

Pentru Știința Miroslava au evoluat: Anton, Cerneutanu, Moisi, Tăcuțanu, Maxim, M. Chelaru, Izmană, Agrigoroaei, Botezatu, Nemțanu și Marin. Au mai jucat: Huțanu, Radu Cozma, Chiriac, Tanana, Ed. Sandu și Văleanu.

Echipa antrenată de Cristi Popovici a înregistrat un bilanț de cinci victorii și o înfrângere în meciurile amicale din intersezon: 5-0 cu CSM Roman, 5-1 cu CSM Pașcani, un dublu 3-0 cu Bucovina Rădăuți și 3-0 cu Știința Miroslava, respectiv 0-1 cu Aerostar Bacău.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Foresta reia campionatul Ligii a 2-a cu o partidă pe teren propriu în compania celor de la ASU Politehnica Timișoara.

Sursa: Monitorul de Suceava
Foto: FB Foresta Suceava și FB Știința Miroslava

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 12:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă