VIDEO | A venit și prima victorie în Turcia. Petrolul a trecut de FK Ahal după ce a fost condusă. Revenirea, pornită după golul unuia dintre jucătorii străini aflați în probe

Marius ANGHEL 19 Jul. 2019, 22:24 Pregătiri, amicale
  • După două remize (1-1 cu Fatih Karagumruk și 2-2 cu Menemem Beledyespor) și o înfrângere (1-3 cu Esteghlal FC), al patrulea amicalul disputat de Petrolul în cantonamentul din Turcia s-a încheiat cu prima victorie. Vineri, echipa ploieșteană a trecut cu 3-1 de FK Ahal, formație din prima ligă a Turkmenistanului. Golurile „lupilor” au fost marcate de către Willian Pozo-Venta (43), Walace Alves da Silva (59) și Cătălin Ștefănescu (90+1), însă după ce adversarii au deschis scorul.

Petrolul a controlat startul jocului și a ajuns des în preajma porții adverse, însă i-a lipsit ultima execuție, cea care să facă diferența și pe tabela de marcaj. Arnăutu (17) l-a „întins” pe portarul advers cu un „trasor” trimis de la 20 de metri, pe care Babayev l-a deturnat de sub transversală, pentru ca, la cornerul ce a urmat, jucătorii lui Ahal să scoată de două ori de pe linia porții, la șuturile aceluiași Arnăutu și apoi Meza Colli.

Treptat, formația din Turkmenistan a reușit să echilibreze duelul la centrul terenului, iar după ce Soltanov (35) a țintit, cu un șut de la 20 de metri, bara din stânga lui Lungu, Annayev avea să deschidă scorul două minute mai târziu, înscriind, după o pătrundere pe partea dreaptă, cu un șut violent expediat sub transversală, scrie Petrolul pe site-ul oficial.

Replica echipei ploieștene a venit rapid. La pauză s-a intrat cu scor egal, după ce jucătorul aflat în teste Pozo-Venta (43) a înscris la colțul scurt, după o acțiune în banda stângă.

La un sfert de oră după reluare, trupa lui Flavius Stoican a trecut în avantaj, atunci când, după un corner de pe stângă, portarul a ratat intercepția și a degajat exact în Walace (59), balonul ricoșând în plasă din fundașul brazilian, aflat aproape de linia porții. Imediat, Pozo-Venta (60) a ratat desprinderea, dintr-o situație de „unu la unu” cu portarul advers, iar Bratu (70) a trimis, din afara careului, în bara din stânga lui Oveznyradov.

Și Ahal a avut șansa egalării, la pătrunderea pe centru a lui Abylov, încheiată cu un șut pe lângă buturile apărate de către Avram. Însă cei care au punctat au fost tot „lupii”. La chiar ultima fază, Ștefănescu (90+1) profitat de o pasă excelentă a lui Mario Bratu și, după ce a driblat portarul, a trimis în poarta goală.

Petrolul Ploiești – FK Ahal  3-1 (1-1)
Willian Pozo-Venta 43′, Walace Alves da Silva 59′, Cătălin Ștefănescu 90+1′ / Annayev 37′

Petrolul: Apostolachi (C. Lungu 30′) – Al. Zaharia, Racu, Sîrghi, Ant. Manolache – Fabio Vieira, Meza Colli – Al. Munteanu, Laur. Marinescu (cpt.), Pozo-Venta – Arnăutu. Repriza a doua: C. Lungu (R. Avram 60′) – Bărboianu, Walace, Racu (Enache 72′), Ștefanovici (Ștefănescu 65′) – Meza Colli (Țicu 68′), Fabio Vieira (Cracea 55′) – Saim Tudor, Pozo-Venta (Bratu 65′), I. Stoica – Compagno
Antrenor: Flavius Stoican

FK Ahal: Babayev – Hojovov, Soyunov, Bashimov, Annadurdyyev – Orazov – Beknazarov, Annayev, Saparmammedov – Gurbanov, Soltanov
Au mai jucat: Oveznyradov, Annaorazov – Soyunov, Hamrayev, Hajyev, Abylov, Orazamev, Ylyasov, Kuliyev, Orazmammedov, Gaylyev
Antrenor: Rovshen Meredov

Petrolul mai are un singur amical programat în Turica, duminică, cu gruparea azeră de primă ligă FK Sumquayt, urmând ca luni să revină în țară.

În registratea amicalului cu FK Ahal:

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 19 Jul. 2019, 22:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă