UTA n-a învins-o pe Szeged nici în amicalul revansă și ajunge la trei jocuri cu echipe din Ungaria în care nu câștigă

Marius ANGHEL 31 Jan. 2019, 15:08 Pregătiri, amicale

UTA nu a câștigat nici în cel de-al treilea meci amical din 2019, toate desfășurate împotriva maghiarilor. Dacă marți s-a întors la Arad cu o remiză, scor 0-0, din jocul cu formația de liga a 3-a Grosics Akademia Szeged, astăzi, la două zile distanță, jucătorii lui Ionuț Popa au obținut tot un egal în testul revanșă cu Szeged, scor 1-1, după ce au condus tot meciul. Partida a avut loc pe stadionul Motorul, acolo unde „Bătrâna Doamnă” cedase cu 2-3 în primul joc de verificare din acest an, cu Elore Bekescsaba.

UTA a deschis scorul încă din minutul 8, atunci când, după un contraatac trei contra doi, cea mai nouă achiziție, Cristian Melinte, i-a trimis lui Bodo Kanda (foto), care a driblat scurt și a trimis la colțul lung din interiorul careului. Ulterior, jocul s-a echilibrat, dar maghiarii au avut și ei o bună șansă de a marca, însă Andorka (20) a trimis puțin peste poartă, din 8 metri, cu latul. Vera (28) a avut și el șansa sa, când a scăpat singur cu goalkeeperul, însă a tras prea slab, iar adversarul a reținut fără probleme.

Spre final de repriză, Bodea a avut meritul să mențină avantajul minim al arădenilor. Lui Andorka (31) i-a respins mingea șutată, la fel și lui Zvara (33).

Szegedul a început în atac repriza a doua și a avut două situații bune, însă șuturile au fost puțin pe lângă poartă. Apoi, Orlic (66) a reținut la vinclu o minge trimisă de Hegedus de la 23 de metri. UTA a replicat prin Rus (65), care a trimis puțin peste poartă după o combinație pe dreapta cu Matei.

Jocul modest arătat de „Bătrâna Doamnă” în partea secundă avea să o coste în final. După o ocazie bună a lui Merian (87), care a trimis la rădăcina barei dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, însă Szantai a reținut, în careul advers, Popin a câștigat un duel aerian, balonul a ajuns la Orosz (89), care l-a executat pe Orlic și a stabilit scorul final, 1-1.

UTA: Bodea (Orlic 46) – Rz. Ivan, El Hasni, Șeroni (Iuga 46), Copaci (Suslak 72) – Alfaiate (Hrezdac 75), Melinte (Keita 46) – Alen Moisin (Dav. Popa 46), Miculescu (Cr. Matei 46), Kanda (Merian 80) – Vera (Cip. Rus 46). Aflați pe bancă, Isac și Rafael Iuga nu au fost utilizați.

În amicalul din Ungaria cu Szeged, UTA a jucat cu: Orlic (Bodea 46) – Rz. Ivan, El Hasni, R. Iuga, Copaci (Suslak 46) – Alexandre Alfaiate (Isac 70) – Stahl (Cr. Costin 46), Miculescu (Hrezdac 70), Cr. Matei (Mamadou Keita 55), Kanda (Francisco Vera 50) – Cip. Rus (Dav. Popa 50).

Pentru arădeni urmează un nou amical cu o echipă maghiară, cu Fuzesgyarmat, din Liga 3, sâmbătă, în Ungaria.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 31 Jan. 2019, 15:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă