UTA s-a întors din Ungaria fără victorie în amicalul cu Szeged. Ionuț Popa n-a făcut deplasarea cu echipa

Marius ANGHEL 29 Jan. 2019, 18:00 Pregătiri, amicale
UTA s-a întors din Ungaria fără victorie în amicalul cu Szeged.** Ionuț Popa n-a făcut deplasarea cu echipa

UTA nu se simte prea bine în fața maghiarilor în amicalele din 2019. După ce a pierdut, pe 16 ianuarie, cu 2-3 testul de pe stadionul Motorul contra celor de la Elore Bekescsaba, astăzi, echipa antrenată de Ionuț Popa a remizat la Gyula, scor 0-0, cu formația de liga a 3-a Grosics Akademia Szeged. Popa n-a făcut însă deplasare, fiindcă acuză o răceală severă.

În acest test, secunzii lui Ionuț Popa i-au trimis încă din primul minut pe teren pe noile achiziții Răzvan Ivan, Bodo Kanda, dar și pe portughezul Alexandre Alfaiate, aflat în probe. Kanda a avut și prima situație de a înscrie, în minutul 10, atunci când a executat o lovitură liberă de la 18 metri, însă portarul maghiarilor a parat. Ulterior, același goalkeeper avea să intervină din nou salvator în fața lui Ciprian Rus (17), care fusese servit ideal din dreapta de Ivan. Însă și Orlic a avut un reflex excelent la o lovitură de cap și a menținut scorul egal. Până la pauză, Miculescu i-a pasat ideal printre fundași lui Stahl (30), însă mijlocașul care a dat teste la Borussia Dortmund a tras prea lejer din 8 metri și nu a putut înscrie.

Debutul părții secunde a fost una influențată de desele înlocuiri la care au apelat cei doi antrenori, printre cei trimiși pe teren aflându-se și celălalt fost jucător al Benfică venit în probe, atacantul uruguayan Francisco Vera, dar și Mamadou Keita, un mijlocaș central de 19 ani cu origini din Mali, care vine de la Pro Piacenza, echipă de pe ultimul loc din liga a treia din Italia.

La ocazii, maghiarii au avut o dublă șansă de a marca, însă Bodea (65) a intervenit salvator la situațiile lui Gherman și Olah. Pentru ca în final, Isac (88) să primească de la Vera, dar să nu poată să-l învingă pe portar de la 14 metri, care a respins cu greu cu piciorul. S-a încheiat 0-0, iar UTA bifează alt amical contra maghiarilor în care nu a câștigat.

UTA a început cu Orlic (Bodea 46) – Rz. Ivan, El Hasni, R. Iuga, Copaci (Suslak 46) – Alexandre Alfaiate (Isac 70) – Stahl (Cr. Costin 46), Miculescu (Hrezdac 70), Cr. Matei (Mamadou Keita 55), Kanda (Francisco Vera 50) – Cip. Rus (Dav. Popa 50).

În schimb, Merian, Coulibaly, Deta, Moisin și noua achiziție Șeroni au rămas la Arad și s-au pregătit cu echipa a doua, sub conducerea lui Sandu Gaica.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 29 Jan. 2019, 18:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă